«Πετυχημένη η χρονιά για ΠΑΟΚ»

«Πετυχημένη η χρονιά για ΠΑΟΚ»

Για την επιτυχημένη, όπως χαρακτήρισε, φετινή πορεία του ΠΑΟΚ αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στον Αστέρα Τρίπολης, μίλησε ο Παύλος Δερμιτζάκης σε ραδιοφωνικό σταθμό.


Ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ και του Αστέρα Τρίπολης, μίλησε στον «Sentra Fm 103,3» τονίζοντας:

Για την περίοδο των διακοπών: «Σίγουρα αυτή την περίοδο ξεκουραζόμαστε εδώ στη Θεσσαλονίκη. Έχουμε λείψει στις οικογένειές μας και στους δικούς μας ανθρώπους».

Για την απόφασή του να πάει το καλοκαίρι στον ΠΑΟΚ: «Καταρχάς είναι ένα μεγάλο ρίσκο που πήρα λόγω και της χρονικής περιόδου που πήγα. Το ρίσκο είναι για τους ικανούς βέβαια και δεν πρέπει να μας προβληματίζει. Ήταν δύσκολη περίοδος όταν πήγα στην ομάδα και δεν πρόλαβα να την προετοιμάσω εγώ. Ήταν δύσκολα.  Ήταν ένα δύσκολο διάστημα από εκεί και μετά. Κρατάω κάποιες στιγμές ανεξίτηλα γραμμένες στο μυαλό μου και στον κόσμο. Η πρόκριση επί της Φενέρμπαχτσε ήταν κάτι πολύ σημαντικό και για μένα και για την ομάδα».

Για την αλλαγή προπονητών στις ελληνικές ομάδες: «Είναι κάτι που μας προβληματίζει. Πάνω στο κομμάτι του ποδοσφαίρου δε λειτουργούν όλοι με αυτό τον τρόπο. Σε άλλες χώρες δεν ενεργούνε εν θερμό στο να αλλάζουν προπονητές κ.τ.λ.. Για παράδειγμα, για την Φενέρμπαχτσέ αποκλείστηκε και από τα προκριματικά του Champions League καθώς και από του Europa League, από μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ που έχει μικρότερο μπάτζετ. Κανείς δεν είπε τίποτα και πήραν και το πρωτάθλημα στην Τουρκία ενώ δεν άλλαξαν προπονητή».

Για την πίεση που ασκούν τα μέσα στους προπονητές στην Ελλάδα: «Αυτό συμβαίνει στη χώρα μας. Έχουμε πολλά μέσα στη χώρα μας. Επηρεάζουν τον κόσμο. Στην Ισπανία υπάρχουν λίγες εφημερίδες όπως και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και σε άλλες καμία».

Για τις εφημερίδες: «Δεν υπάρχουν ισορροπίες λόγω της μορφής του ποδοσφαίρου στη χώρα μας. Παρεμβαίνουν διάφορα προβλήματα παίρνοντας αποφάσεις».

Για τον Χάβο και το αν τον συνέχισε την καλή δουλειά που έγινε στην ομάδα του ΠΑΟΚ: « Βεβαίως και με ευχαρίστησε. Έγινε συνέχεια στη προσπάθεια που κάναμε εμείς. Ήταν επιτυχημένη σεζόν για τον ΠΑΟΚ. Κακά τα ψέματα. Όταν μια ομάδα φτάνει στους «32» του Europa League, κάτι που δεν πετυχαίνει κάθε χρόνο, και στους «4» του κυπέλλου Ελλάδας είναι επιτυχία. Βέβαια, στο κύπελλο απέκλεισε τον Ολυμπιακό και δεν κατάφερε να πάρει το τρόπαιο. Είχε τον πρώτο λόγο να πάρει το κύπελλο και ήταν πρόβλημα ο αποκλεισμός από την ΑΕΚ. Ακόμη θεωρώ πως έπαιξε την καλύτερη μπάλα στα play off και θα μπορούσε να βγει πρώτος.  Παρόλο αυτά, έγινε αλλαγή προπονητή».

Για τον επόμενο προπονητή του ΠΑΟΚ: «Εύχομαι στον προπονητή που θα έρθει να πετύχει όσα πέτυχε η ομάδα φέτος».

Για τον Αστέρα Τρίπολης: «Πήγα την τελευταία μέρα των μεταγραφών και δεν μπορούσαμε να πάρουμε παίκτες για την επίθεση που θέλαμε. Είχαμε μια βελτίωση στο επιθετικό κομμάτι καθώς κάναμε πολλά τελειώματα όμως δεν μπορέσαμε να διορθωθούμε στο να βάλουμε γκολ. Τα γκολ δίνουν τις νίκες και τα αποτελέσματα».

Για τις δυσκολίες και το αν έκαναν καλό σε κείνον: «Θεωρώ ότι από τις δύσκολες πορείες που κάνεις φτιάχνεις το όνομά σου. Μαθαίνεις από τα λάθη σου και γίνεσαι πιο σοφός. Οι προβληματισμοί κάνουν καλό στους προπονητές».

Για την άμυνα και την επίθεση του Αστέρα: «Ο Αστέρας είχε την 6η καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα αλλά είχαμε κακή επίθεση. Δυστυχώς τα γκολ ήταν η καταδίκη της ομάδας. Η αχίλλειος πτέρνα της ομάδας».

Για την Μπαρτσελόνα: «Ήταν ένα παιχνίδι ιδιαίτερο. Δεν μπορείς να κάνεις πρόβλεψη αλλά θεωρώ ότι δικαιολόγησε ότι κάνει όλη την χρονιά. Πρόσφερε θέαμα και χάρισε μία από τις καλύτερες παραστάσεις στο μεγάλο τελικό».

Για την ομοιογένεια της Μπαρτσελόνα: «Παίζουν χρόνια μαζί. Γνωρίζουν τις σκέψεις και το παιχνίδι ο ένας του άλλου. Η μεγαλύτερη ικανότητα είναι ότι έχουν δυνατότητες στο ένας εναντίον έναν».

Για τη διαφορά ποιότητας μεταξύ Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ: «Η διαφορά ποιότητας φαίνεται και ίσως ένας στοιχείο ήταν η τακτική προσέγγιση από τον Φέργκιουνσον».



Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved