Πρεζεράκου: «Θα πετύχει…»

Πρεζεράκου: «Θα πετύχει…»

Πεπεισμένη πως το εγχείρημα των Supporters θα καταφέρει να βγάλει την ΑΕΚ από τη δύσκολη οικονομική θέση που έχει περιέλθει, εμφανίστηκε η Έρρικα Πρεζεράκου.

Η πρώην αθλήτρια του στίβου της Ένωσης και μέλος των Supporters μίλησε στην «Espresso» για την κίνηση που γίνεται από εύπορα μέλη της ομάδας και την σημασία που έχει η συμμετοχή του κόσμου.

Αναλυτικά η συνέντευξη της Έρρικας Πρεζεράκου:

- Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους οπαδούς της ΑΕΚ για την κίνηση των Supporters;

«Προσωπικά νιώθω ότι μέσω της κίνησης των Supporters ανταποδίδω τη συμμετοχή στους ανθρώπους εκείνους της ΑΕΚ που βρέθηκαν κοντά μου στους αγώνες του στίβου που έδινα με την κιτρινόμαυρη φανέλα και με στήριζαν. Ήταν άνθρωποι που καμία σχέση δεν είχαν με τον στίβο και που απλώς αγαπούσαν την ΑΕΚ και ερχόντουσαν και με βοηθούσαν. Θεωρώ λοιπόν ότι κι εγώ από την πλευρά μου βοηθάω με τη συμμετοχή μου. Και είναι πολύ σημαντικό να ανταποκριθεί ο κόσμος σε μια προσπάθεια, από τη στιγμή άλλωστε που θα υπάρχει και απόλυτη διαφάνεια. Είναι σημαντικό να μπούνε όλοι όσοι αγαπάμε την ΑΕΚ σε αυτό το κλαμπ».

- Τι πιθανότητες επιτυχίας δίνεις σε αυτό το πρότζεκτ;

«Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάτι άλλο στο οποίο να υπολογίζει η ομάδα και επειδή αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο φαίνεται ότι μπορεί να λειτουργήσει πλέον, τότε ναι, θεωρώ πως θα πετύχει! Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ όπως παλιά, όταν οι πρόγονοί τους ξεριζώθηκαν από την Κωνσταντινούπολη αλλά είχαν πίστη και επιβίωσαν σε δύσκολες καταστάσεις, έτσι και τώρα πιστεύω ότι δεν θα το βάλουν κάτω και θα σώσουν την ομάδα».

- Έχεις μιλήσει με τους εκπροσώπους του κλαμπ και της ΠΑΕ. Είναι και δική σου αίσθηση ότι, αν αποτύχει αυτό το εγχείρημα, τότε θα έρθουν πολύ δύσκολες ημέρες για την ΑΕΚ;

«Είμαι φύσει θετικός άνθρωπος και πιστεύω ότι θα πάνε καλά τα πράγματα. Αλλά δυστυχώς και με βάση όσα έχω μάθει μέσα από την ομάδα, η λύση με τους Supporters είναι η μόνη αξιόπιστη αυτή τη στιγμή».

- Η προσπάθεια των Supporters μπορεί να χαρακτηριστεί τελευταίος… χορός της ΑΕΚ;

«Όχι, δεν το πιστεύω αυτό. Είναι τόσο δυνατή αυτή η ομάδα, που δεν θα υπάρχει τελευταίος χορός της. Πρόληψη και θεραπεία θέλουμε μέσω των Supporters. Δεν είναι ετοιμοθάνατη η ΑΕΚ. Είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα για να χαθεί».

- Έχεις γνωρίσει όλα τα στελέχη των Supporters;

«Σχεδόν όλους. Και είναι σοβαροί άνθρωποι που αγαπάνε την ομάδα και με πολύ θετικές προθέσεις».

- Υπάρχουν αδυναμίες στο σχέδιο; Θεωρείς ότι μπορεί να χρειάζονται κάποιες διορθώσεις;

«Αυτό το πρότζεκτ στηρίζεται σε ανθρώπους που αγαπάνε την ΑΕΚ. Επίσης, το τιμ των ανθρώπων αυτών είναι ενωμένο. Κάτι πολύ σημαντικό: έχουν πρόθεση να υπάρχει διαφάνεια, που είναι κάτι εξίσου σημαντικό. Το ότι θα μπορεί να μπαίνει κάποιος και να βλέπει πού πάνε τα λεφτά του, ποιες είναι οι μετοχές και, όταν θα υπάρχει και μια επιτροπή που θα ελέγχει, όλα αυτά είναι πάρα πολύ καθοριστικά. Είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά. Γι’ αυτό και οι φίλαθλοι είχαν χάσει την πίστη τους όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα όμως είναι διαφορετικά τα πράγματα με τις νέες διαδικασίες. Θα υπάρχει διαφάνεια. Και μην ξεχνάτε και κάτι επίσης: ότι αυτό το κλαμπ των Supporters προϋπάρχει. Δεν δημιουργήθηκε τώρα για να υπάρχουν ερωτήματα…».

- Μπορεί η ΑΕΚ να είναι ανταγωνιστική, όταν στηρίζεται στον κόσμο της και όχι σε κάποιον ισχυρό επιχειρηματία;

«Θεωρώ ότι όσο περνάει ο καιρός θα επαναπροσδιορίζουμε γενικότερα τα πράγματα στην Ελλάδα και θα είμαστε ανοιχτοί σε νέες δράσεις και τρόπους λειτουργίας. Γενικά, σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο στις ομάδες. Νέα μοντέλα γενικότερα. Υπ’ αυτήν την έννοια, ναι, πιστεύω ότι η ΑΕΚ μπορεί να πρωταγωνιστήσει στηριζόμενη ακόμα και αποκλειστικά στο μοντέλο της εταιρείας που σύστησαν οι Supporters.

- Την ΑΕΚ πώς την είδες φέτος;

«Δεν θέλω να κάνω αγωνιστική κριτική. Άκουσα πολλές γνώμες για το αν τελικά το αποτέλεσμα φέτος στο γήπεδο είναι θετικό ή αρνητικό. Δεν θέλω να πω κάτι εγώ. Το μόνο που εύχομαι είναι από εδώ και πέρα να είναι καλύτερη η ΑΕΚ».

- Ποια είναι η άποψή σου για τον Χιμένεθ;

«Η αίσθηση που έχω είναι ότι ο Χιμένεθ, εκτός από καλός προπονητής, έχει και το προσόν ότι επιδρά θετικά στο ψυχολογικό κομμάτι. Και αυτό είναι πολύ καλό για έναν προπονητή. Επίσης, έχει καλούς αρχηγούς η ομάδα και αυτό είναι επίσης σημαντικό για τα αποδυτήριά της».

- Οι Δέλλας και Λυμπερόπουλος μπορούν να συνεχίσουν για έναν ακόμα χρόνο στην ΑΕΚ;

«Αυτό θα το αποφασίσουν οι ίδιοι και θα το κρίνει και η διοίκηση. Το σίγουρο είναι ότι οι δύο συγκεκριμένοι παίκτες είναι άνθρωποι που λειτουργούν και εσωτερικά στην ομάδα. Συντονιστικά. Και είναι κάτι πολύ σημαντικό για το κλαμπ. Είναι δύο άνθρωποι με τεράστιες προσωπικότητες».



ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved