«Είμαι ευγνώμων στον ΠΑΟ»

«Είμαι ευγνώμων στον ΠΑΟ»

Λίγο προτού επιστρέψει στην πατρίδα του, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον κόσμο αλλά και όλη την οικογένεια του Παναθηναϊκού.

Ο Βραζιλιάνος μέσος αποχαιρετάει την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό εκφράζοντας την απεριόριστη ευγνωμοσύνη του προς τον κόσμο των «πράσινων» για την αγάπη που εισέπραξε από αυτούς, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας με την ομάδα της Παιανίας.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Ζιλμπέρτο Σίλβα στη «Real Sports»:

-Ζιλμπέρτο, ήρθε η ώρα του αποχωρισμού. Οι εντυπώσεις σου από την τρίχρονη καριέρα σου στην Ελλάδα ποιες είναι;

«Φεύγω, είναι αλήθεια, με τις καλύτερες εντυπώσεις. Ήμουν πολύ ευτυχισμένος στην Ελλάδα. Στον Παναθηναϊκό βρήκα τις καλύτερες συνθήκες που θα μπορούσε να μου προσφέρει μια ομάδα. Η ζωή που είχα στην Ελλάδα ήταν εξαιρετική και η πόλη που ήμουν ήταν και είναι πολύ όμορφη. Και ήταν πολύ σημαντικό για μένα που ο κόσμος με αγκάλιασε όταν μεταγράφηκα από την Άρσεναλ στον Παναθηναϊκό.

Δεν μετάνιωσα ποτέ που ήρθα. Ήθελα ερχόμενος στην Ελλάδα να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, να αφήσω τις καλύτερες εντυπώσεις και αυτό μου το πρόσφερε ο Παναθηναϊκός. Ήθελα να κερδίσω πρωταθλήματα και πολλά άλλα πράγματα, να παίξω ξανά στην εθνική ομάδα. Το πρωτάθλημα το πήραμε το 2010 και μπορούσαμε να κατακτήσουμε και το φετινό, αλλά στο τέλος σταθήκαμε άτυχοι.

Κλήθηκα εκ νέου στην εθνική Βραζιλίας και κατά κάποιον τρόπο υλοποίησα στόχους μου. Ο Παναθηναϊκός μου έδωσε πολλά πράγματα και είμαι πολύ ευγνώμων σε αυτή την ομάδα, αλλά και στον κόσμο της».

- Μήπως άργησε ο Παναθηναϊκός να σε πλησιάσει, αφού έληγε το συμβόλαιό σου και αν έκανε νωρίτερα την πρόταση θα  το σκεφτόσουν να παραμείνεις;

«Δεν ξέρω. Είχε γίνει μια προσπάθεια το περασμένο καλοκαίρι για να ανανεώσω το συμβόλαιό μου, αλλά λόγω της διοικητικής αναταραχής οι διαπραγματεύσεις σταμάτησαν. Η κατάσταση αυτή μου δημιούργησε αβεβαιότητα, χωρίς να με επηρεάσει αγωνιστικά, ωστόσο, λίγο αργότερα πήρα την απόφασή μου να γυρίσω στην Βραζιλία. Την ίδια εποχή είχε ενδιαφερθεί για μένα η Γκρέμιο, η οποία με περίμενε μέχρι τώρα και απάντησα καταφατικά. Αυτό ήταν όλο... Έβαλα κάτω τα πράγματα και είδα ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου. Δεν ήταν εύκολη η απόφαση, αλλά έπρεπε να την πάρω».

- Η απώλεια σου είναι μεγάλη για τον Παναθηναϊκό. Θα λείψουν στο παιχνίδι του πολλά από τα στοιχεία σου...

«Ουδείς αναντικατάστατος. Η ομάδα θα βρει το δρόμο της. Θα έρθει άλλος παίκτης. Ο Μάτος είναι μια καλή περίπτωση, αλλά δεν γνωρίζω αν θα μείνει ή, θα φύγει από την Μποταφόγκο».

- Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε διοικητική και οικονομική κρίση, τι πιστεύεις ότι πρέπει να γίνει για να επανέλθει στα προηγούμενα στάνταρ του, δηλαδή, στις επιτυχίες...

«Όλα αυτά τα κομμάτια που έσπασαν στη διάρκεια της σεζόν πρέπει να επικολληθούν. Μόνο ενωμένος θα γίνει πάλι δυνατός ο Παναθηναϊκός. Οι μέτοχοι πρέπει να τα βρουν μεταξύ τους, να ενωθούν, να βάλουν λεφτά και μόνο έτσι θα πάει μπροστά η ομάδα. Θα πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές στην κεντρική διαχείριση. Έχω μιλήσει με τον Δημήτρη Γόντικα και έχει πρωτοποριακές ιδέες, είναι φιλόδοξος. Σε μια συζήτηση που κάναμε του μίλησα και εγώ, λόγω της εμπειρίας που έχω, για τη λειτουργία μια μεγάλης ευρωπαϊκής ομάδας. Με άκουσε.

Είναι άνθρωπος που ακούει. Αυτό που πρέπει να γίνει αυτή τη στιγμή είναι ο κόσμος να είναι υπομονετικός μαζί του και με την ομάδα και νομίζω ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες για τον Παναθηναϊκό. Το μέλλον διαφαίνεται λαμπρό. Είναι πολύ σημαντικό, επίσης, οι παίκτες να δουλέψουν όλοι μαζί για τον Παναθηναϊκό. Εκτός από τις προσπάθειες που κάνουν πρέπει να είναι ενωμένοι για ένα καλύτερο μέλλον...»

- Ποιοι παίκτες από τον Παναθηναϊκό πιστεύεις ότι μπορούν να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό;

«Μακροπρόθεσμα, νομίζω αρκετοί. Ο Σωτήρης Νίνης που είναι μικρός σε ηλικία και ταλαντούχος είναι από τους παίκτες που έχουν τις δυνάμεις για το εξωτερικό. Είναι καλός παίκτης και αν προσέξει μπορεί να πάει σε μεγάλη ομάδα της Ευρώπης. Όπως και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Τα παιδιά αυτά έχουν το μέλλον μπροστά τους. Ο Λουκάς Βύντρα, επίσης, είναι ένας μεγάλος επαγγελματίας. Δουλεύει σκληρά και έχει τις προδιαγραφές για να μεταγραφεί έξω. Ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Σπυρόπουλο. Ο Λουκάς και ο Νίκος είναι δύο έμπειροι παίκτες που θα ήθελαν αρκετές ομάδες να τους έχουν στο ρόστερ τους και είναι παράδειγμα για τους μικρότερους.

Υπάρχουν πιστεύω κι άλλοι παίκτες με μέλλον κι αυτό οφείλεται περισσότερο στην ομάδα, η οποία τους προσέχει, τους παρέχει όλες τις συνθήκες για να δουλέψουν και να βελτιωθούν. Θέλει, όμως, σκληρή δουλειά για να πετύχεις τους στόχους σου. Ο Χάρης Μαυρίας, επίσης, είναι από τους ανερχόμενους αστέρες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι ένα παιδί που μπορεί να αγωνιστεί στην Ευρώπη. Έχει πολλά προσόντα. Εδώ που έφτασαν, όμως, αυτοί οι παίκτες δεν είναι τυχαίο. Έχουν καλή παιδεία από τους γονείς τους. Όταν είσαι νεαρός είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείς και να χάσεις τον στόχο σου. Δεν αρκεί τη μια να παίζεις καλά και την άλλη άσχημα. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να βελτιώνεσαι καθημερινά και περισσότερο για σένα, για τον εαυτό σου, όχι για τον κόσμο».

- Το άλλο μεγάλο κεφάλαιο είναι ο κόσμος. Σε λάτρεψε. Στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ σε αποθέωσε και σε είδαμε κι εσένα συγκινημένο, βούρκωσες...

«Ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι υπέροχος. Δεν έχω  λόγια να περιγράψω την αγάπη μου γι' αυτόν. Θα τον θυμάμαι σε όλη μου τη ζωή. Στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ πραγματικά συγκινήθηκα. Δεν έχω ακούσει πολλές φορές τον κόσμο να φωνάζει για μένα, ήταν από τις καλές στιγμές στην καριέρα μου. Φεύγω από τον Παναθηναϊκό περήφανος γι΄ αυτή την ομάδα και περήφανος γι' αυτόν τον κόσμο. Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Πέρασα τρία υπέροχα χρόνια στον Παναθηναϊκός, που θα τα θυμάμαι για πάντα».

Τέλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με το «τριφύλλι» στο μέλλον λέγοντας: «Σίγουρα θα έχουμε συνεργασία, θα επικοινωνώ με τη διοίκηση. Οι σχέσεις μου με τον Παναθηναϊκό είναι άριστες και όποτε με χρειαστεί η ομάδα θα είμαι δίπλα της. Θα είμαι κοντά της για να συνεργαστούμε» ενώ για το πόσο σύντομα θα ήταν δυνατό να συμβεί κάτι τέτοιο τόνισε: «Στο πόσο σύντομα θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο: «Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα με ακούσετε πολύ σύντομα».



Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved