«Προτεραιότητα η Ελλάδα»

«Προτεραιότητα η Ελλάδα»

Την επιθυμία του να αγωνιστεί σε έναν από τους «μεγάλους» του ελληνικού πρωταθλήματος εξέφρασε ο Μίκαελ Γκσπούρνινγκ μέσω συνέντευξής του.

Ο πορτιέρο της Skoda Ξάνθης εξήγησε τους λόγους που απέρριψε την πρόταση που του έκανε ο πρόεδρος της ακριτικής ομάδας, Χρήστος Πανόπουλος, τόνισε ότι προτεραιότητά του είναι η Super League ενώ γνωστοποίησε ότι έχει προτάσεις από ομάδες της Γερμανίας και της Αμερικής που θέλουν να τον κάνουν δικό τους.


Αναλυτικά ένα μέρος όσων δήλωσε στη «Sportday» ο Αυστριακός τερματοφύλακας:

-Μίκαελ, πριν από λίγο καιρό η Sportday είχε αποκαλύψει ότι η απάντησή σου για ανανέωση συμβολαίου στον Χρήστο Πανόπουλο ήταν αρνητική. Μέχρι σήμερα δεν έχεις πάρει θέση. Είναι αλήθεια ότι απέρριψες την προσφορά που σου έγινε;

«Ναι, είναι αλήθεια, γιατί θέλω έπειτα από 4,5 χρόνια να δω κάτι καινούργιο για εμένα. Το επόμενο βήμα δεν είναι σίγουρα εύκολο, όπως δεν ήταν εύκολη και η απόφαση που είχα να πάρω. Αυτά όμως συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο».

-Ποιος ήταν ο λόγος, δεν σε κάλυψε οικονομικά η ομάδα;

«Όχι, δεν ήταν οικονομικό το θέμα. Είναι σημαντικό βέβαια για κάθε επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Η πρόταση του κ. Πανόπουλου ήταν τιμητική για εμένα, έδειξε ότι με θέλει και ότι ήταν ευχαριστημένοι στην Ξάνθη από τη δουλειά που έχω κάνει στην ομάδα».

-Τί αποτελεί προτεραιότητα για εσένα, το ελληνικό πρωτάθλημα ή μια μεταγραφή στο εξωτερικό;

«Σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι θα μπορούσα να παίξω για κάθε ομάδα στην Ελλάδα. Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, αλλά προτεραιότητά μου είναι να μείνω εδώ. Μου αρέσει η Ελλάδα, μου αρέσει η ζωή εδώ, έχω πολλούς φίλους. Δεν έχω επηρεαστεί από την οικονομική κρίση και από όσα ακούγονται για τις συνθήκες στην Ελλάδα και δεν είναι πρόβλημα ούτε για εμένα ούτε για την οικογένειά μου. Εξάλλου νιώθω μισός Έλληνας. Σίγουρα, πάντως, θα μου άρεσε να αγωνιστώ σε μία από τις μεγάλες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος και έχω μεγάλη όρεξη και διάθεση για διάκριση».

-Τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν πληροφορίες για ενδιαφέρον γερμανικών ομάδων για εσένα.

«Είναι αλήθεια, υπάρχει όντως ενδιαφέρον από μια γερμανική ομάδα, αλλά και από μια ομάδα από την Αμερική. Πιστεύω ότι σύντομα θα υπάρξει και επαφή με την Ξάνθη».

-Είναι σύνηθες στην Ελλάδα όταν ένας ποδοσφαιριστής δεν δέχεται να ανανεώσει το συμβόλαιό του με μια ομάδα να παραγκωνίζεται μέχρι τη λήξη του. Είσαι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο;

«Όπως σας είπα και νωρίτερα, αν παραμείνω μέχρι τον Δεκέμβριο θα δουλεύω στο 100% και θα είμαι πάντα έτοιμος για την ομάδα».

-Τί σημαίνει τελικά για εσένα η Ξάνθη;

«Πολλά πράγματα μαζί. Κατ' αρχάς η Ξάνθη είναι η δεύτερη πατρίδα μου. Η μέρα που θα φεύγω σίγουρα δεν θα είναι μια καλή μέρα για εμένα. Έζησα πολλά εδώ, η κόρη μου είναι Ελληνίδα, γεννήθηκε εδώ. Ο κόσμος με αγαπάει, όπως τους αγαπώ και εγώ. Είναι σημαντικό για εμένα να φύγω τώρα που είμαι στα πάνω μου, γιατί θέλω να με θυμούνται έτσι. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα καταλάβει την απόφασή μου αυτή. Έχει σημασία για εμένα να το καταλάβει».

Για το αν θα αποδεχθεί τελικά την πρόταση της Skoda Ξάνθης:

«Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις. Τώρα που με ρωτάς, όμως, το θεωρώ πολύ δύσκολο. Δεν νομίζω».



Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved