«Δεν έχω μιλήσει με ΠΑΟ»

«Δεν έχω μιλήσει με ΠΑΟ»

Ο Γιάσμινκο Βέλιτς με δηλώσεις του διαψεύδει τα δημοσιεύματα που τον «φέρνουν» στον Παναθηναϊκό.

Την ίδια ώρα που τα δημοσιεύματα τον φέρνουν μία «ανάσα» πριν τη συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό για τη θέση του τεχνικού διευθυντή, ο Γιάσμινκο Βέλιτς διαψεύδει κατηγορηματικά οποιαδήποτε επικοινωνία με τους ιθύνοντες της «πράσινη» ΠΑΕ, ενώ κάνει έναν μίνι απολογισμό από το πέρασμά του από την  Παιανία.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μπέλιτς στο «Έθνος της Κυριακής»:

-Γιατί απείχατε τα τελευταία χρόνια από το ποδόσφαιρο;

«Πέρασα αρκετό καιρό συναισθηματικά «εγκλωβισμένος» στο κεφάλαιο Παναθηναϊκός. Το σημείο εγκλωβισμού μου είχε να κάνει με το να μην κατανοώ πολλά που συνέβαιναν στον ΠΑΟ.  Δεν καταλάβαινα με ποια κριτήρια γίνονταν κάποια πράγματα. Δεν αποδέχθηκα συναισθηματικά τα κριτήρια της αποχώρησης μου. Και δεν ξέρω καν ποιο είναι αυτό το κριτήριο το οποίο παραβλέπει τα αποτελέσματα μιας δουλειάς, αφού της δικιάς μου είναι συγκεκριμένα».

-Τι ήταν αυτό που κυρίως προσφέρατε στον σύλλογο;

«Προοπτική. Παρέλαβα μια κατάσταση συσσωρευμένη λανθασμένες νοοτροπίες, έλλειψη αρχών, κανόνων συμπεριφοράς και κριτηρίων στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Θεωρώ ότι ο ΠΑΟ σήμερα πάλι βρίσκεται στο ίδιο σημείο. Αλλά δεν είναι εύκολο να το αντιστρέψεις. Εμείς μοχθήσαμε για να δημιουργήσουμε ένα απαιτητικό περιβάλλον και ένα σύνολο που λειτουργούσε βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων και αρχών, το οποίο την επόμενη σεζόν διακρίθηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κι αυτό με πολύ χαμηλό μπάτζετ. Αλλά υπήρχαν άνθρωποι που ένιωσαν αυτή την ανάγκη να λειτουργήσουμε διαφορετικά με σκοπό τον ανταγωνισμό».

-Λάθη κάνατε;

«Βεβαίως, όχι όμως μεγάλα. Όσον αφορά τις επιλογές μου, ο Πεσέιρο πληρούσε τις προδιαγραφές του ΠΑΟ τότε. Ήταν εργατικός, αφοσιωμένος, με γνώσεις και εμπειρία. Στα μεταγραφικά ναι, αν γυρνούσα το χρόνο πίσω δεν θα έκανα μια-δυο κινήσεις».

-Για τη σεζόν 2008-09 το πλάνο σας τι ανέφερε;

«Η απόφαση για τον προπονητή δεν είχε παρθεί. Στο ρόστερ ήταν ξεκάθαρα τα κενά, γιατί η ομάδα είχε ταυτότητα και γνωρίζαμε τις ανάγκες. Θα γίνονταν μεγαλύτερες επενδύσεις, αλλά πάντα ελεγχόμενου ρίσκου, γιατί το να πας να ρίξει λεφτά δε λέει και τίποτα».

-Είχατε κλείσει παίκτες;

«Ναι. Τον Φαλκάο, που τον είδαμε φέτος να διαπρέπει με την Πόρτο, τον Ίπσον και τους άλλους».

-Για αμυντικό μέσο, που ο πολυμετοχικός ΠΑΟ δαπάνησε αρκετά εκατομμύρια για τον Ζιλμπέρτο, ποιον προορίζατε;

«Δεν υπήρχε στο πλάνο μας. Δεν θεωρούσαμε πως ο αμυντικός μέσος ήταν το μεγαλύτερο κενό της ομάδας, αλλά και ο Ίπσον μπορούσε να παίζει εκεί, παρότι για τον Ζιλμπέρτο έχω καλύτερη άποψη».

-Αισθάνεστε δικαιωμένος όταν σας αποδίδουν εύσημα για τις μεταγραφές των Σιμάο, Εντόι, Μάτος…

«Δεν μ’ αρέσει να στέκομαι σε αυτό, γιατί έτσι προσπερνούν όλη την άλλη δουλειά που έκανα. Αυτό που ήτα ανεκτίμητο εκείνη τη σεζόν ήταν η εφαρμογή μιας φιλοσοφίας που βελτίωσε τα δεδομένα της ομάδας σε αρκετά επίπεδα και επειδή γίνεται πολύς λόγος για το παράδειγμα της Πόρτο, εάν κάποιος λειτουργούσε κοντά σ’ αυτήν τη φιλοσοφία, ήταν ο ΠΑΟ 2007- 2008».

-Την πολιτική ποιος τη χαράζει;

«Η διοίκηση. Κι όταν λέμε αι όταν λέμε πολιτική δεν εννοούμε μόνο στα χρήματα, αλλά για όλη τη δομή της ομάδας».

-Αποτελούσατε επιλογή του Τζίγγερ. Νιώσατε πως το «πληρώσατε»;

«Είχα πολύ καλή συνεργασία με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Αλλά αν διαπιστώνετε πως «πλήρωσα» γι’ αυτόν το λόγο, δεν συντελεί αδικία; Η ταυτότητά μου είναι μόνο η δουλειά μου».

-Στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο ΠΑΟ θα τον παραλαμβάνατε;

«Δεν έχω κάνει καμία συζήτηση με την διοίκηση, οπότε δεν γνωρίζω πράγματα εκ των έσω. Ωστόσο, σε έναν Παναθηναϊκό με ξεκάθαρες επιλογές, που θα στηρίζεται σε ποδοσφαιρική λογική, κριτήρια και αυτογνωσία δεν υπάρχει λόγος να πεις όχι. Επαναλαμβάνω πως η προοπτική μιας ομάδας δεν επιτυγχάνεται μόνο με τα χρήματα. Άλλωστε δεν πιστεύω πως θα λείψουν ποτέ από τον Παναθηναϊκό. Θεωρώ αυτή την κρίση παροδική. Αυτό που λείπει είναι ποδοσφαιρική λογική, κριτήρια και αυτοθυσία».

-Ποια η άποψη σας για τον Φερέιρα;

«Δυο βασικά κριτήρια πρέπει να έχει ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Γνώση και προσωπικότητα για να ενισχύσει την ύπαρξη ενός απαιτητικού ποδοσφαιρικού περιβάλλοντος. Αυτοί που συνεργάστηκαν μαζί του γνωρίζουν ποια είναι τα δικά τους κριτήρια για τον προπονητή και αν τα διαθέτει ο Φερέιρα».

-Η πρόσληψη ενός τεχνικού διευθυντή είναι στην κρίση του προπονητή ή το αντίθετο;

«Δεν ξέρω καμιά ομάδα που ο προπονητής να επιλέγει ή να απολύει τον τεχνικό διευθυντή. Όμως πρόκειται για δύο ηγετικές μορφές, που οι αρμοδιότητές τους πρέπει να είναι ξεκάθαρες, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να είναι οι καλύτεροι συνεργάτες».

-Για το ρόστερ εκτιμάτε πως ο ΠΑΟ πρέπει να απαλλαγεί από τα υπέρογκα συμβόλαια ή να χαμηλώσει και το μέσο όρο ηλικίας;

«Το θέμα των συμβολαίων είναι ζήτημα γενικής πολιτικής. Θεωρώ πως η ομάδα έχει μεγάλο αριθμό παιχτών σε μεγάλη ηλικία. Στις μεταγραφές το όριο ηλικίας πρέπει να υπάρχει ως κανόνας χωρίς να αποκλείονται εξαιρέσεις σε περίπτωση ανάγκης. Η Πόρτο δεν θυμάμαι πότε έκανε για τελευταία φορά μεταγραφή άνω των 25 ετών».



Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved