«Κλειδί οι σωστές επιλογές»

«Κλειδί οι σωστές επιλογές»

Αισιόδοξος για την επόμενη μέρα στον ΠΑΟΚ, εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Γιώργος Κωστίκος.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του «Δικεφάλου», Γιώργος Κωστίκος, έκανε έναν μίνι απολογισμό της φετινής πορείας της ομάδας, κρίνοντάς την επιτυχημένη, ενώ τόνισε ότι σε μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ δεν αρμόζει να στέκεται σε πρόσωπα αλλά να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές όταν αυτές κρίνονται αναγκαίες.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»:

-Ευχαριστημένος ή στενοχωρημένος θα έπρεπε να είναι ο φίλος του ΠΑΟΚ μετά το τέλος αυτής της χρονιάς;

«Αγωνιστικά, είχαμε μια πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη και μια πιστεύω, καλή πορεία και στα play off. Θα μπορούσε να είναι και καλύτερη. Δεν ήταν καλή η πορεία στο Κύπελλο, όπου θα μπορούσε η ομάδα να πάει στον τελικό, χάνοντας μια ευκαιρία για έναν τίτλο, που όλοι γνωρίζουμε πόσο τον θέλει ο κόσμος. Και πιστεύω ότι η πορεία στο Πρωτάθλημα, στην κανονική περίοδο ήταν κακή. Με βάση τους στόχους της ομάδας, και ζυγίζοντας και άλλα δεδομένα, την τύχη, τους τραυματισμούς, τους πολλούς αγώνες, πιστεύω ότι το πρόσημο τελικά είναι θετικό, η χρονιά κρίνεται για μένα καλή. Πάντα όμως σε σχέση με τους στόχους που βάζεις».

-Επειδή μένει πάντα η τελευταία «γεύση» συνήθως, τι θα μπορούσε να αποφύγει ή να βελτιώσει ο ΠΑΟΚ στα play offs για να πάρει την πρώτη θέση;

«Δεν χρειαζόταν τίποτα ιδιαίτερο. Έναν βαθμό ήθελε να πάρει στην Αθήνα, στους αγώνες με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, και δεν τον πήρε. Δεν ανταποδίδω τίποτα στην τύχη, απλά η ομάδα δεν ανταποκρίθηκε στους συγκεκριμένους αγώνες. Πιο πολύ με την ΑΕΚ αλλά και με τον ΠΑΟ που δεν ήταν και σε σούπερ κατάσταση. Αυτό είναι όλο, δεν παίξαμε καλά εκεί».

-Τώρα έρχεται πάλι ένα σημαντικό καλοκαίρι, όπου προφανώς και θα αλλάξουν κάποια πράγματα. Τι είναι αυτό που, κατά τη γνώμη σας, χρειάζεται πιο πολύ ο ΠΑΟΚ για τη νέα χρονιά και ποιο είναι το δίδαγμα γι’ αυτόν απ’ αυτήν τη σεζόν;

«Καθαρό μυαλό στις επιλογές και έναν προγραμματισμό με ορίζοντα τριετίας. Πάντα πρέπει να ισχύει αυτό. Να προγραμματίζεις σωστά, έγκαιρα και ουσιαστικά. Πρέπει να προσαρμοστεί η ομάδα στα νέα δεδομένα, που έχουν σχέση με τους γηγενείς παίκτες, με τα οικονομικά δεδομένα, πιστεύω ότι η διοίκηση τα γνωρίζει όλα αυτά. Αν , για παράδειγμα, αποφασίσει να κρατήσει τον Χάβο ή να πάρει άλλον προπονητή, πρέπει να το κάνει γρήγορα, έτσι δεν είναι; Ευρώπη παίζουμε τέλη Ιουλίου και το περσινό παράδειγμα με τον Ιταλό είναι νωπό ακόμη».

-Όλα δείχνουν ότι θα δούμε έναν διαφορετικό ΠΑΟΚ, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό. Κάποιοι παίκτες έφυγαν, προπονητής ίσως να έρθει και πάλι ξένος, άλλοι παίκτες είναι στο στόχαστρο ομάδων του εξωτερικού και όχι μόνο…

«Τα πάντα είναι θέμα προγραμματισμού. Για όλα πρέπει να υπάρχει λύση. Δεν είναι, για παράδειγμα, καταστροφή για τον ΠΑΟΚ αν πουληθεί ο Βιεϊρίνια. Μια μεγάλη ομάδα δεν πρέπει να έχει τη νοοτροπία του αγοράζω μόνο, αλλά και του πουλάω όταν πρέπει. Και αυτό νομίζω το έχει πει ο Ζαγοράκης. Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να κρέμεται από το αν θα φύγει ο Βιεϊρίνια ή αν θα φύγει ο Κοντρέρας ή ο Πάμπλο Γκαρσία. Εδώ η Μάντσεστερ πούλησε τον Ρονάλντο και παίζει πάλι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Πέρασε μια χρονιά, μπαίνει στις πλάτες των παικτών, αυτό πρέπει να είναι ένα από τα βασικά δεδομένα του προγραμματισμού της νέας χρονιάς. Φέτος ο ΠΑΟΚ έπαιξε 55 αγώνες, σε Ελλάδα και Ευρώπη, δεν πρέπει να είναι έτοιμοι για μια ανάλογη; Πιστεύω ότι δεν περιμένουν εμάς να τα πούμε, τα γνωρίζουν. Οι επιλογές είναι το ζήτημα».



Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved