«Άξιζε δεύτερη ευκαιρία ο Χάβος»

«Άξιζε δεύτερη ευκαιρία ο Χάβος»

Την άποψή του πως ο Μάκης Χάβος μπορούσε να παραμείνει στον ΠΑΟΚ εξέφρασε ο Πάμπλο Γκαρσία στα «ΣΠΟΡ του Βορρά».

Ο δυναμικός αμυντικός μέσος του «Δικέφαλου» έχει υποβληθεί σε επέμβαση στο δεξί γόνατο στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο, έκανε έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, υποσχέθηκε τίτλο του χρόνου και ευχαρίστησε τον κόσμο για την υποστήριξη που προσφέρει στην ομάδα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ουρουγουανού:

-Περαστικά και καλή δύναμη για τη συνέχεια. Ήταν επιβεβλημένο να κάνεις αυτόν τον καθαρισμό στο δεξί γόνατο, για να μπορέσεις να είσαι έτοιμος με την έναρξη του βασικού σταδίου της προετοιμασίας;

«Σας ευχαριστώ πολύ και ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω το γιατρό του ΠΑΟΚ, τον Γιάννη Ράλλη που μου έκανε την επέμβαση και όλους τους ανθρώπους του προπονητικού τιμ της ομάδας. Ευχαριστώ ακόμη τον... Κύριο που είναι εκεί πάνω (σ.σ. εννοεί τον Θεό), με είδε και με έστειλε πάλι... κάτω. Αυτό που είπα το ανέφερα για να κάνω χιούμορ. Είμαι πολύ χαρούμενος και ελπίζω να αποκατασταθεί το γόνατό μου στις επόμενες ημέρες, προκειμένου να είμαι έτοιμος να προσφέρω στην ομάδα, όταν με το καλό αρχίσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ».

-Ο γιατρός του ΠΑΟΚ, με τον οποίο μιλήσαμε, μας είπε ότι το αργότερο σε 10-15 μέρες θα είσαι έτοιμος και θα έχεις ξεπεράσει το πρόβλημα...

«Έτσι είναι. Δεν είναι τίποτα το σοβαρό. Θα περιμένω, πάντως, να δω τι ακριβώς θα μου πει ο γιατρός. Τι πρέπει να κάνω τις επόμενες ημέρες και ποιο πρόγραμμα αποκατάστασης θα πρέπει να ακολουθήσω ακριβός, προκειμένου να είμαι έτοιμος όταν αρχίσει η προετοιμασία του ΠΑΟΚ. Και αμέσως μετά θα πάω στην πατρίδα μου, την Ουρουγουάη, για να συνεχίσει την αποθεραπεία μου εκεί, χωρίς να υπάρχει τίποτα μυστήριο ή περίεργο. Εννοώ ότι δεν υπάρχει κάτι που να μου στερήσει τη συμμετοχή μου από εδώ και πέρα».

-Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκαν, η ομάδα θα αγωνιστεί στο Europa League της ερχόμενης περιόδου. Ποια είναι τα συμπεράσματα που έχεις βγάλει από την πορεία του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν και στις τρεις διοργανώσεις στις οποίες συμμετείχατε;

«Πάντως είμαι πάντοτε χαρούμενος επειδή βρίσκομαι σε αυτήν την ομάδα. Ήταν σίγουρα μια πολύ μεγάλη χρονιά. Υπήρξαν, είναι αλήθεια, καλές στιγμές και αναφέρομαι σε αγωνιστικές επιτυχίες, αλλά και κακές στιγμές. Αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Και να έχουμε ζωντανή την ελπίδα μέσα μας, προκειμένου να σκεφτούμε την επόμενη χρονιά, η οποία έχει πολλές υποχρεώσεις και απαιτήσεις. Το βασικό είναι τη νέα σεζόν να κάνουμε μία καλύτερη χρονιά από αυτήν που ήδη πέρασε. Αυτό πρέπει να είναι το μεγάλο κίνητρό μας, για να πετύχουμε κάτι καλύτερο, κάτι περισσότερο».

-Οι παίκτες του ΠΑΟΚ συνολικά από την αρχή της σεζόν έχουν παίξει σε 54 παιχνίδια και στις τρεις διοργανώσεις. Ο ίδιος έπαιξε σε 44 παιχνίδια. Αυτή ήταν η πιο «γεμάτη» σεζόν από κάθε άλλη που αγωνίστηκε τα προηγούμενα χρόνια...

«Πράγματι, φέτος έχω αγωνιστεί σε περισσότερα παιχνίδια από κάθε άλλη σεζόν. Τόσο με τον ΠΑΟΚ, όσο και στις προηγούμενες ομάδες που είχα αγωνιστεί. Και ήταν πολύ δύσκολο, όμως, πιστεύω ότι ανταποκριθήκαμε. Το βασικό είναι να είμαι έτοιμος και τη νέα σεζόν. Να μη... βγαίνω στα καλά καθούμενα με μία κόκκινη κάρτα εκτός παιχνιδιού και να μπορώ να βοηθάω την ομάδα μου».

-Ο Βιεϊρίνια αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης του ΠΑΟΚ τη σεζόν που τελείωσε. Εσύ ποιον θα ψήφιζες ως πολυτιμότερο;

«Σίγουρα δεν υπάρχουν λόγια, δεν μπορούμε να πούμε κάτι, γιατί ο Βιεϊρίνια είναι ο πολυτιμότερος, από τους πολυτιμότερους παίκτες που έχουμε μέσα στην ομάδα. Το δικαιούται αυτό, σαν άνθρωπος ακόμη και σαν ποδοσφαιριστής. Αλλά σίγουρα μπορούμε να αναφέρουμε και παραδείγματα άλλων ποδοσφαιριστών που ήταν πολύ καλοί, όπως είναι ο Σνάουτσνερ που είναι συνέχεια μάχιμος. Αλλά σίγουρα αυτό το βραβείο έπρεπε να το πάρει ένας παίκτης. Και χαίρομαι πάρα πολύ για τον Βιεϊρίνια που το κατέκτησε. Πιστεύω ότι όλοι οι παίκτες μας χαίρονται γι' αυτό».

-Θα ήθελα να σε ρωτήσω και για τον κόσμο που σε αγαπά, σε λατρεύει, υπάρχει μία όμορφη σχέση μεταξύ σας...

«Μόνο ευχαριστίες μπορώ να στείλω σε όλο αυτόν τον κόσμο και περιμένοντας πάντοτε να μπορούμε να αποδώσουμε μέσα στο γήπεδο όλοι αυτοί που μας στηρίζουν και στηρίζουν την ομάδα. Να δώσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για τη βοήθεια και τη συμπαράσταση που προσέφεραν στην ομάδα».

«Θα παλέψουμε για το πρωτάθλημα»

Ερωτηθείς εάν ο ΠΑΟΚ άξιζε έναν τίτλο τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο Πάμπλο Γκαρσία απάντησε: «Σίγουρα ήμασταν πολύ αποφασισμένοι να πετύχουμε μία διάκριση. Και σκεφτόμασταν να κατακτήσουμε το Κύπελλο, καθώς ήταν ο βασικός μας στόχος. Αλλά δε γίνεται τίποτα, αυτό πέρασε, πάμε στην επόμενη χρονιά. Θα παλέψουμε πάλι και θα παλέψουμε σίγουρα να πάρουμε το πρωτάθλημα».

«Μπορούσε να συνεχίσει ο Χάβος»

Ο Ουρουγουανός αναφέρθηκε και στην αποχώρηση του Μάκη Χάβου από τον πάγκο, λέγοντας: «Σίγουρα είναι κρίμα που έφυγε. Πιστεύω ότι έκανε μία πάρα πολύ καλή δουλειά από τη στιγμή που ήρθε στην ομάδα. Σίγουρα πιστεύω ότι μπορούσε να συνεχίσει. Να του είχαν δώσει ακόμη μια ευκαιρία. Αλλά του εύχομαι καλή τύχη. Το ποδόσφαιρο είναι έτσι, οι παίκτες περνάνε, οι προπονητές περνάνε, αυτός που συνεχίζει για πάντα είναι ο ΠΑΟΚ. Του εύχομαι καλή επιτυχία, επειδή είναι και καλός άνθρωπος».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τα «ΣΠΟΡ», ο Χάβος είπε στον Γκαρσία την Πέμπτη (26/5), κατά την επίσκεψή του στο Διαβαλκανικό: «Ήταν τιμή μου που συνεργάστηκα μαζί σου».



Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved