«Θα χτίσουμε σε υγιείς βάσεις»

«Θα χτίσουμε σε υγιείς βάσεις»

Η ΑΕΚ της νέας περιόδου θα χτιστεί σε υγιείς οικονομικά βάσεις με Έλληνες και ποιοτικούς ξένους παίκτες, σύμφωνα με τον Σταύρο Αδαμίδη.

Με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΕΡΑ ΣΠΟΡ» ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης και ο πρόεδρος των Σαπόρτερς, Μάκης Κασνακίδης, μίλησαν για όσα θέματα αφορούν την επόμενη μέρα στην ομάδα και όχι μόνο.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ μιλώντας αρχικά για το χτίσιμο της ομάδας τη νέα σεζόν τόνισε: «Ο προγραμματισμός έχει ξεκινήσει. Βλέπουμε παίκτες. Τη συζήτηση για τη συνέχιση της συνεργασίας με τον Χιμένεθ έγινε πριν μια εβδομάδα. Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε μαζί. Σωστή κίνηση. Έχει δείξει έργο στην ΑΕΚ. Χτες κάναμε μια συζήτηση για το πώς θα πορευτούμε τη νέα χρονιά. Ξεκινήσαμε σήμερα ανανεώνοντας το συμβόλαιο του Γεωργέα που έχει προσφέρει τα μέγιστα. Αγαπάει την ΑΕΚ, αποφάσισε να μείνει και να κλίσει την καριέρα του. Έπονται και άλλες συναντήσεις».

Χιμένεθ και στόχοι

Για τον Χιμένεθ και το πώς πείστηκε να μείνει: «Είχε μια ανασφάλεια γιατί δεν ήξερε αν η διοίκηση θα συνέχιζε. Μιλήσαμε τη γλώσσα της αλήθειας. Τον Οκτώβριο που συναντηθήκαμε τους μιλήσαμε ειλικρινά. Το ίδιο κάναμε και τώρα. Ξέρει πώς πρέπει να πορευτεί η ΑΕΚ. Να χτίσει σε υγιείς οικονομικές βάσεις. Θα χτίσουμε μια πιο ελληνική ομάδα. Θα έχει παίκτες που θα ματώνουν για τη φανέλα. Παίκτες από το εξωτερικό με ποιότητα. Θα αποκτήσει η ομάδα δύναμη και ταχύτητα. Θα φτύνει αίμα κάποιος για να την κερδίσει».

Για τους στόχους της νέας σεζόν: «Είμαι η μόνη ομάδα στην Ελλάδα που λέει τα πράγματα ως έχουν. Έχουμε μιλήσει με ειλικρίνεια. Οι συσχετισμοί θα μείνουν οι ίδιου. Όλες οι ομάδες θα ρίξουν το μπάτζετ. Οι μειώσεις που κάνει η ΑΕΚ είναι αναγκαίο κακό. Όλες οι εταιρείες θα προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Λιγότερα έξοδα, αύξηση των εσόδων όσο είναι δυνατό. Με προσεκτικές κινήσεις θα κάνουμε μια ανταγωνιστική ομάδα».

Για τις ακαδημίες: «Η πρώτη προπόνηση με τον Χιμένεθ έγινε παρουσία της δεύτερης ομάδας. Τις επόμενες μέρες 5 παίκτες από τη β’ ομάδα προπονήθηκαν με την πρώτη ομάδα και συνεχίζουν ως σήμερα. Μπορούν και οι 5 να προσφέρουν και θα πάρουν χρόνο συμμετοχής. Τα προβλήματα στην πρώτη ομάδα ήτα πι πολλά απ’ ότι περίμενε και ανάλωσε πολύ χρόνο. Μιλήσαμε για τις ακαδημίες. Βρισκόμαστε σε στάδιο αναδιάρθρωσης των ακαδημιών. Αποφασίσαμε 2,3 παίκτες από τη β να πάρουνε μέρος στην προετοιμασία. Μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της πρώτης ομάδας. Θα δώσουμε την απαραίτητη προσοχή».

Για το αν είχε απογοητευτεί ο Χιμένεθ: «Από τα πρώτα που του είχα πει είναι η ιδιοσυγκρασία της ΑΕΚ και τη θέση της στο ποδόσφαιρο. Του είπα ότι η ΑΕΚ είναι εκτός κατεστημένου. Έχει φωνή και πολύ κόσμο. Ό,τι κάνουμε το κάνουμε μέσω προσπάθειας. Το κατάλαβε με το τέλος του πρωταθλήματος. Παλεύουμε κάθε μέρα με το κατεστημένο.  Ακούσματα βίας τον απογοήτευσαν πολύ. Ως ΠΑΕ θέλουμε να προσπαθήσουμε να απομακρύνουμε τη βια από το γήπεδό μας».

Για την εμπιστοσύνη στον Μανόλο Χιμένεθ: «Μετά την βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό κλονιστήκαμε. Ήμασταν σίγουροι πως το έργο του προπονητή και η κρίση του δεν ήταν απαραίτητα η αιτία για την ήττα. Προερχόμασταν από μεγάλη πρόκριση. Η ομάδα ήταν χαλαρή. Στο πρόσωπο του Χιμένεθ έχουμε βρει ένα· εξαιρετικό προπονητή και άνθρωπο που μπορεί να χτίσει τη νέα ΑΕΚ».

Προίκα ο κόσμος

Για τη σχέση με τους οπαδούς: «Έχουμε ξεκαθαρίσει στους φιλάθλους ότι η θέση τους είναι στην εξέδρα. Η σχέση μας την Ορίτζιναλ είναι η σχέση μας με την Ερασιτεχνική Τους έχουμε εκφράσει ατ παράπονά μας ώστε αν απομακρυνθούν οι λίγοι που προκαλούν προβλήματα. Όλοι έχουν κατανοήσει το πρόβλημα. Θα έχουμε συνάντηση τις επόμενες μέρες ώστε αν εξαλειφθούν τα φαινόμενα αυτά. Πρωτίστως την ευθύνη την έχει η Πολιτεία. Έχουμε κάνει τις προτάσεις μας αλλά δεν έχουμε βρει ανταπόκριση. Είναι ευκαιρία αυτό το καλοκαίρι να βρεθεί μια λύση».

Για τον κόσμο της ομάδας: «Η μεγαλύτερη προίκα στην ΑΕΚ είναι ο κόσμος. Το 99,9% των φιλάθλων μας είναι υγιείς. Είναι διαφορετικοί. Έχουν άποψη. Η εξάλειψη και η αντιμετώπιση της βίας είναι νούμερο 1 προτεραιότητα. Ερχόμενος στο γήπεδο αι συμμετέχοντας στα διοικητικά ο κόσμος έχει την ευκαιρία να εξαλείψει τη βία».

Για τη βία: «Η πρώτη μεγάλη δέσμευση που έχουμε αναλάβει είναι να αντιμετωπίσουμε τη βία σε συνεννόηση με την Πολιτεία. Έχουμε βάλει ένα μεγάλο ποσό στο μπάτζετ για την πρόληψη της βίας. Η εξάλειψε της βίας μαζί με το γήπεδο και την οικονομική εξυγίανση είναι οι τρεις μεγάλοι στόχοι της διοίκησης. Θα πιέσουμε την Πολιτεία ώστε να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά το πρόβλημα της βίας. Θέλουμε ο κόσμος να βοηθήσει στην απομάκρυνσή τους».

Γύμνια και παραλογισμός

Για την ένσταση: «Η απόφαση να προχωρήσουμε στην ένσταση δεν ήταν εύκολη. Πρωτίστως την κάναμε όχι για να κερδίσουμε το ματς στα χαρτιά. Χάσαμε την ένσταση και χάνοντάς την αποδεικνύεται η γύμνια και ο παραλογισμός της αθλητικής δικαιοσύνης. Σκεφτόμαστε να ασκήσουμε έφεση. Αν χάσουμε και στην ΕΠΟ θα ξεγυμνωθεί και αυτή που τις περισσότερες φορές είναι απούσα. Μετά ίσως προσφύγουμε και στο ευρωπαϊκό δικαστήριο. Το σκεφτήκαμε καλά. Θέλαμε να δείξουμε το παρασκήνιο και τον παραλογισμό των πειθαρχικών οργάνων. Δεν είναι επικοινωνιακή ήτα. Θα προχωρήσουμε γιατί θέλουμε οι κανονισμοί να τηρούνται. Δεν μπορεί να κάνεις ο οποιοσδήποτε ό,τι γουστάρει. Δεν μπορούν 2,3 να συμπεριφέρονται σαν δερβέναγες».

Για το αν υπάρχει «βεντέτα» με τους Μπέο, Μαρινάκη: «Με ενοχλεί να πειράζουν την ΑΕΚ. Δεν το δέχομαι. Θα πολεμήσω με όλες μου τις δυνάμεις. Δεν ανεχόμαστε να πειράζουν την ΑΕΚ. Η ΑΕΚ που δεν φώναζε και δεν συμμετείχε στα δρώμενα να την ξεχάσουν. Η κόντρα μου με Μαρινάκη και Μπεό δεν είναι προσωπική. Δεν θέλουμε το πρωτάθλημα του ενός. Θέλουμε ένα καθαρό πρωτάθλημα. Θέλουμε πρωτάθλημα με ισονομία που να παίζεται στα γήπεδα. Θα μπορούσαν να γράψω βιβλίο με αυτά που έχω δει τους 14 μήνες που είμαι στην ΑΕΚ».

Για την ανακοίνωση του Ολυμπιακού Βόλου: «Απαξιώ να απαντήσω. Το ύφος είναι χαρακτηριστικό του κύριου Μπέου. Να τον χαίρεται η Σούπερ Λίγκα που τον έχει εκπρόσωπο στην ΕΠΟ. Εγώ έχω επάγγελμα. Είμαι δικηγόρος και όχι επαγγελματίας παράγοντας όπως ο κύριος Μπέος. Είδαμε πως ο κύριος Μπέος και οι συν αυτώ έχουν οδηγήσει σε υψηλό επίπεδο το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το σύνθημα στο πούλμαν της ΑΕΚ πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Ήταν μια ιδιωτική στιγμή. Ήταν ατυχές και δεν έπρεπε να συμβεί. Ήταν ένα οπαδικό ξέσπασμα που δεν έπρεπε να γίνει».

Για την κόντρα με τον κύριο Μαρινάκη: «Ο καθένας προασπίζεται τα συμφέροντα της ομάδας του. Ο τρόπος που διοικεί ο κύριος Μαρινάκης τη Σούπερ Λιγκ δεν είναι ο πλέον ενδεδειγμένος. Όταν είσαι πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ οφείλεις να τηρείς αποστάσεις».

Για το αν θεωρεί ότι θα υπάρχει ισονομία στο νέο πρωτάθλημα: «Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρχει. Δεν σχολιάζω κινήσεις άλλων ομάδων. Ο κόσμος και ο Τύπος μπορεί να κρίνει. Όλοι πρέπει να καταλάβουν πως μακροπρόθεσμα ένα τίμιο πρωτάθλημα θα ευνοήσει τους πάντες. Τα κέρδη θα είναι μεγαλύτερα για όλος. Θα έχουμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και ομάδες που θα μπορούν να σταθούν στην Ευρώπη».

Για τα όσα λέγονται περί σύμπλευσης με τον Παναθηναϊκό: «Η ΑΕΚ δεν παίρνει το μέρος κανενός. Προασπίζεται τα συμφέροντά της. Κοντραριστήκαμε με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Τα συμφέροντα της ΑΕΚ είναι μόνο τα συμφέροντα της ΑΕΚ».

Τα νέα οικονομικά δεδομένα

Για το μπάτζετ της νέας σεζόν: «Κάνοντας προσεκτικές επιλογές θα φέρουμε τα συμβόλαια σε προσιτά επίπεδα. Θα έχουμε πιο ελληνική και ανταγωνιστική ομάδα που θα έχει την ταυτότητα του προπονητή της. Το ρόστερ της ΑΕΚ κοστίζει περίπου 16 εκ. ευρώ. Με τα συμβόλαια που λήγουν είμαστε στα 11 εκ. θέλουμε να φτάσουμε στα 12-12,5 εκ. Συζητάμε μια μείωση που είναι ρεαλιστική και παρά την οποία η ομάδα θα είναι ανταγωνιστική. Θα την διακρίνει το ελληνικό στοιχείο, η ταχύτητα, η δύναμη και θα κερδίζει εντός αγωνιστικών χώρων. Το μπάτζετ εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Αν η κίνηση των Σαπορτερς και τα διαρκείας την ανταπόκριση που θέλουμε μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα. Ο κόσμος της ΑΕΚ πρέπει να μας διατάξει τι ομάδα θέλει. Καλούμε τον κόσμο που είναι από ους λίγους υγιείς τομείς του ελληνικού αθλητισμού να δώσει την απαραίτητη ώθηση και δυναμική στην ομάδα».

Για τον Νάτσο Σκόκο και αν πωλείται: «Θέλουμε να τους κρατήσουμε όλους. Αν έρθει πρόταση θα την εξετάσουμε. Δεν μπορούμε να μπούμε σε συζήτηση για πρόσωπα. Όλοι οι παίκτες έχουν τιμή. Όποιος φύγει θα αντικατασταθεί. Αυτή τη στιγμή δεν υπ[άρχει κάτι συγκεκριμένο. Δεν μπορούμε να λέμε ψέματα ότι κανείς δεν πωλείται. Η εγχώρια αγορά για παίκτες της ΑΕΚ δεν υφίσταται. Προτάσεις από εξωτερικό τις εξετάζουμε. Θα χτίσουμε ομάδα σε υγιείς οικονομικές βάσεις. Ο κόσμος της ΑΕΚ θέλει την αλήθεια. Η πραγματικότητα είναι σκληρή αλλά δεν θα πούμε ψέματα».

Για τις μεταγραφές: «Παρακολουθούμε παίκτες από το εξωτερικό εδώ και καιρό. Τα οικονομικά δεδομένα μας εμποδίζουν αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε επαφή με 3,4 παίκτες που θέλουμε. Πρέπει αν γίνουν κινήσεις στο υπάρχον ρόστερ και μετά θα προχωρήσουμε σε μεταγραφές».

Για το αν θέλουν να είναι έτοιμο το ρόστερ στις 12 Ιουλίου που ξεκινά η προετοιμασία: «Στόχος κάθε καλοκαίρι είναι να είμαστε έτοιμοι όσο το δυνατό πιο σύντομα. Όμως δεν ελέγχουμε τις συνθήκες της αγοράς. Θέλουμε το ρόστερ να είναι όσο το δυνατό πιο έτοιμο το ρόστερ μας. Θέλουμε 25-27 παίκτες. 22 παίκτες που θα είναι έτοιμοι για βασικοί και μια βάση 5-6 νεαρών που να μπορούν να μπαίνουν στην αποστολή».

Για το αν η ομάδα θα διεκδικήσει τον τίτλο του χρόνου: «Δεν θα γίνει ομάδα γειτονιάς. Θα έχουμε το τρίτο μεγαλύτερο μπάτζετ. Θα χτίσουμε ανταγωνιστική ομάδα. Οι αντίπαλοί μας είναι ΠΑΟ, ΟΣΦΠ και θα κοντραριστούμε για τους τίτλους. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Σε επίπεδο διοίκησης και αγωνιστικό. Είμαι πιο συγκρατημένος φέτος. Τον Οκτώβριο όταν έγινε αλλαγή προπονητή κανείς δεν πίστευε ότι θα παίρναμε τίτλο. Η ΑΕΚ μετά από 9 χρόνια πήρε το Κύπελλο αποκλείοντας αντιπάλους όπως η Λάρισα, ο ΠΑΟΚ αι ο Παναθηναϊκός. Στο πρωτάθλημα μείναμε πίσω. Πιστεύω ότι στα πλέι οφ είχαμε την καλύτερη ομάδα αλλά λόγω λαθών και συγκυριών δεν πήραμε την πρώτη θέση».

Σαπόρτερς

Για το που θα πάνε τα λεφτά του κόσμου: «Ο προϋπολογισμός που έγινε για τη χρονιά 2010-11 έγινε βάση δεδομένων που όμως αλλάζουν συνεχώς. Έχουμε αυξημένα έσοδα αλλά 5 εκ. λιγότερα από τα διαρκείας και τα απλά εισιτήρια. Οι υποχρεώσεις μια εταιρείας τρέχουν. Έχουμε πληρώσει για παίκτες που δεν υπάρχουν πλέον στο ρόστερ. Οι Παππάς, Νοτιάς έχουν βάλε πάνω από 15 εκ. φέτος κι έχουν πει ότι θα βοηθήσουν και με άλλα χρήματα. Έχουν κουραστεί για προσωπικούς τους λόγους. Ο Παππάς έχει βάλει συνολικά 15 εκ. ευρώ, ο κύριος Νοτιάς πάνω από 30 εκ. μαζί με το προπονητικό. Ένα μέρος των χρημάτων του κόσμου θα πάει για την αδειοδότηση αλλά κυρίως θα την ωθήσουν αγωνιστικά. Θα πάνε για μεταγραφές, για λειτουργικά έξοδα, για τις ακαδημίες, για τις υποδομές. Όλα τα μέλη των Σαπόρτερς θα ενημερώνονται για το πού πάνε τα χρήματα. Θα ελέγχονται τα οικονομικά ανά τρίμηνο. Πολλές ανάγκες είναι προηγούμενων ετών. Πολλά αφορούν το άρθρο 44 που έχει χρέη φορολογικά από τη δεκαετία του ’90».

Για το αν όσοι μπαίνουν μπροστά στη νέα κίνηση που γίνεται για τα διοικητικά φύγουν αφήνοντας ξανά την ομάδα χρεωμένη: «Αυτός που μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα ξαναγίνουν αυτά είναι ο καθένας που θα έχει συμμετοχή στους Σαπόρτερς. Όλα τα μέλη των Σαπόρτερς θα ενημερώνονται για τα οικονομικά της ΠΑΕ ανά τρίμηνο. Ο κόσμος της ΑΕΚ αποτελεί την ασφαλιστική δικλίδα ότι τέτοια φαινόμενα δεν θα επαναληφθούν. Κάθε ευρώ που μπαίνει στην ΑΕΚ ο κόσμος θα ξέρει που θα πάει. Αν δεν του αρέσει μπορεί να εκφράζει την άποψή του και να αλλάξει τη διοίκηση».

Για το εναλλακτικό πλάνο σε περίπτωση που αποτύχει το εγχείρημα των Σαπόρτερς: «Γίνονται κινήσεις για να βρεθούν νέοι πόροι. Όμως η προσπάθεια πρέπει να τελεσφορήσει αλλιώς θα υπάρξει πρόβλημα. Οι κύριοι Παππάς και Νοτιάς θα συμμετάσχουν ενεργά στην κίνηση των Σαπόρτερς. Δεν μπορούν να βάλουν τα 6 εκ. μέχρι τον Ιούνιο, οπότε μέσω των Σαπόρτερς και άλλων κινήσεων ευελπιστούμε ότι θα συγκεντρωθούν τα χρήματα».

Γιατί δεν μπορεί ένας απλός φίλαθλος να βάζει για παράδειγμα 5 ευρώ κάθε μήνα σε ένα λογαριασμό για την ΑΕΚ: «Μπορούμε να το εξετάσουμε. Μέσω των Σαπόρτερς υπάρχει δυνατότητα να δοθεί κάτι ουσιαστικό σε όποιον συμμετέχει».

Για την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου: «Η δυνατότητα να έρθει κάποιος να αγοράσει μετοχές από την ΠΑΕ υφίσταται. Δεν καταργείται. Θα υπάρξει αύξηση ΜΚ και όποιος θέλει μπορεί να πάρει μετοχές. Το εγχείρημα των Σαπόρτερς είναι διαφορετικό γιατί μπορεί να συγκεντρωθεί ένα μεγάλο ποσοστό της ΠΑΕ σε ένα φορέα που θα έχει δύναμη και ουσιαστική συμμετοχή. Αυτή είναι η διαφορά με το να αγοράσει κάποιος μετοχές απευθείας από την ΠΑΕ».

Για τους Τζιμπούρ και Μπλάνκο: «Στην υπόθεση Τζιμπούρ η ΑΕΚ είχε συμφωνήσει πέρσι το Σεπτέμβριο για νέο διετές συμβόλαιο. Παρόντος του μάνατζερ. Μετά από 2  εβδομάδες μου είπε ο παίκτης ότι ήθελε αναπροσαρμογή από τη φετινή χρονιά. Του είπα ότι δεν είχαμε συμφωνήσει έτσι. Παρ’ όλα αυτά δεχτήκαμε αναπροσαρμογή. Μετά ξαναήρθε στο γραφείο μου και μου είπε ότι θέλει τα λεφτά που παίρνει ο Πάντελιτς στον Ολυμπιακό. Μετά έγινε ένα επεισόδιο από τον προπονητή. Θα πήγαινα στον προπονητή της Σεβίλλης να του πω να στήσει το επεισόδιο; Ο νόμος λέει ότι όταν  ένας παίκτης είναι απλήρωτος πάνω από 30 μέρες έχει δικαίωμα προσφυγής και μένει ελεύθερος και παίρνει το υπόλοιπο επί δυο. Ο Τζιμπούρ διεκδικούσε 1,2 εκ. ευρω. Την προσφυγή θα την κέρδιζε. Μπήκαμε σε διαπραγμάτευση ώστε να πάρει τα δεδουλευμένα του γύρω στις 300.00 ευρώ Επιμείναμε να μπει ρήτρα να μην πάει σε άλλη ελληνική ομάδα. Όμως δεν το δέχτηκε και μας είπε ο μάνατζερ ότι δεν θα πάει σε άλλη ελληνική ομάδα. Μετά όμως απομάκρυνε τον μάνατζέρ του και υπέγραψε στον ολυμπιακό. Δεν είχαμε τότε τη διαπραγματευτική ισχύ να επιβάλλουμε ρήτρα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο Μπλάνκο έχει προσφέρει τα μέγιστα και τον ευχαριστώ δημόσια. Είχαμε την πρώτη συνάντηση αρχές Σεπτεμβρίου. Του είπα ότι εκτιμούμε την προσφορά του, θέλουμε να μείνει. Ο παίκτης και οι μάνατζερ αξίωναν 3ετές για 800,. 990 και 1 εκ. κλιμακωτά,. Λόγω της φορολογίας δεν μπορούσαμε να το προσφέρουμε. Οι εκπρόσωποί του απέρριπταν τις βελτιωμένες προτάσεις μας. Τους κάναμε πρόταση με βασικές απολαβές 600 χιλιάδες αι μέσω μπόνους έφτανε τις 700 χιλιάδες. Θα κόστιζε πάνω από 1 εκ. ευρώ με τη νέα φορολογία. Η πρότασή μας ήταν πολύ καλή. Δεν τη δέχτηκε. Τον σεβαστήκαμε, τον ευχαριστούμε για την προσφορά του στην ΑΕΚ. Δυστυχώς δεν μπορούμε να προσφέρουμε τα χρήματα που ζήταγε. Δεν μπορούμε να οδηγούμαστε σε λογικές που οδήγησαν την ΑΕΚ σε αυτή την κατάσταση οικονομικά. Θα κάνουμε το καλύτερο για να τον αντικαταστήσουμε. Δεν μπορούμε να αντέξουμε τέτοια συμβόλαια».

Για ένα λάθος του που θυμάται: «Το λάθος μου ήταν η πρόταση στον Τζιμπούρ. Εξαιρετικός παίκτης. Ήταν λάθος μου που δεν άκουσα τον προηγούμενο και αυτόν τον προπονητή Δεν είδα κάποια πράγματα στα αποδυτήρια. Λάθος π[ο του κάναμε αυτή την πρόταση».

Για τον διαχειριστικό έλεγχο: «Ήταν μια επίπονη διαδικασία. Δεν είχαμε καμία ανάμειξη. Ανοίξαμε τα αρχεία μας στην εταιρία. Υπάρχουν μεμπτά σημεία αλλά όχι ξεκάθαρα. Χρειάζονταν μεγαλύτερος έλεγχος. Άλλα προβλήματα μας έφεραν πίσω. Όμως στο επόμενο ΔΣ και τη ΓΣ θα συζητηθεί. Ήρθα σε επαφή με τον Νικολαΐδη που μου έδωσε επεξηγήσεις σε μερικά σημεία. Του είπα ότι θα τις επανεξετάσω. Δεν έχω κάτι προσωπικό με τον κύριο Νικολαΐδη. Αν υπάρχει οποιαδήποτε διευκρίνιση που πρέπει να γίνει να είναι σίγουρος ο κόσμος ότι θα το πω. Αν υπάρχει κάποιο λάθος των προηγούμενων διοικήσεων και υπάρξουν εξηγήσεις θα βγω να το πω».

Για την υπόθεση Ψωμιάδη: «Το σύστημα της ελληνικής δικαιοσύνης είναι σε ίδια τροχιά με την αθλητική. Υπάρχει ένας παραλογισμός που δεν καταλαβαίνω. Υπάρχει η δυνατότητα για συνεχείς αναβολές για αστείους λόγους. Προσωπικά δεν έχω τίποτα με τον κύριο Ψωμιάδη. Νομίζω ότι βρισκόμαστε προς το τέλος., Υπάρχει κι ένα δικαστήριο στις 6 Ιουνίου και προχτές η δίκη αναβλήθηκε για τις 6 Δεκεμβρίου. Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλος τα συμφέροντα της ΑΕΚ».

Για το γήπεδο: «Είναι το μεγάλο στοίχημα. Θα δώσει άλλη ώθηση. Έχει γίνει συντονισμένη προσπάθεια. Δεν θέλω να δημοσιοποιώ συναντήσεις που δεν προωθούν το έργο ουσιαστικά. Βρισκόμαστε στην ολοκλήρωση του φακέλου. Υπάρχει άριστη συνεργασία ΠΑΕ, Ερασιτεχνικής και Δήμου. Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να ολοκληρωθεί το έργο σε διάστημα δυο ετών. Η ανέγερση είναι απόλυτα εφικτή. Θα ξέρουμε καλύτερα μόλις εξεταστεί ο φάκελος. Θα τον καταθέσουμε τις επόμενες εβδομάδες. Πάντως αντιμετωπίζεται θετικά από όλους. Για τη χωρητικότητα, 28-30 χιλιάδες ίσως είναι μικρό. Όμως ο χώρος της Νέας Φιλαδέλφειας μπορεί να μην είναι ιδανικός αλλά εκεί είναι η έδρα της ΑΕΚ. Έχουμε πάρει την απόφαση να κλείσει το πάνω διάζωμα του ΟΑΚΑ και να μεταφερθούμε κάτω. Ο στόχος των 30 χιλιάδων διαρκείας είναι εφικτός. Οι τιμές θα είναι προσιτές για όλους».

Γιατί η ομάδα έπαιξε με αλλαγές με τον Παναθηναϊκό κι έκανε ένσταση: «Δεν κατεβάσαμε τα δεύτερα. Ο προπονητής έβαλε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Είχαμε ελλείψεις με τραυματισμούς και τιμωρίες. Η ΑΕΚ επί προεδρίας μου ποτέ δεν θα κατέβει για να χάσει παιχνίδι. Μίλησα στους παίκτες πριν το ματς για την ανάγκη της ομάδας για τη νίκη. Οι παίκτες μπήκαν με μόνο σκοπό να κερδίσουν. Δυστυχώς λόγω δυο λαθών δεχτήκαμε δυο γκολ. Η ΑΕΚ δεν χαρίζεται σε κανένα. Ήταν θέμα ανάγκης. Η ένσταση ήταν ηθική υποχρέωση στους φιλάθλους να δείξουμε ότι δερβέναγες δεν υπάρχουν. Δεν μπορεί ο κάθε κύριος Μπέος να κάνει ό,τι γουστάρει».

Για το ενδεχόμενο της μεταφοράς της έδρας στην Ριζούπολη: «Η ΑΕΚ δεν είναι της δυναμικής των 10 χιλιάδων διαρκείας, γιατί τόσα θα ήταν στη Ριζούπολη. Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε περισσότερα διαρκείας γιατί χρειαζόμαστε τη στήριξη. Όμως ένα ΟΑΚΑ με γεμάτο το κάτω διάζωμα μπορεί να είναι έδρα. Η ΑΕΚ χρειάζεται τον κόσμο της. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο αλλά ευελπιστούμε ο καθένας να συνεισφέρει ό,τι μπορεί».

Μάκης Κασνακίδης

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος των Σαπόρτερς, Μάκη Κασνακίδης, που τόνισε αρχικά: «Έχω μπει σαν εκπρόσωπος των Σαπόρτερς στη διοίκηση και συνεργάστηκα σε όσα θέματα χρειάστηκε».

Για την αντίδραση κόσμου στο κάλεσμα: «Τα πρώτα δείγματα είναι θετικά Υπάρχουν πολλές αιτήσεις για συμμετοχή. Μπήκαν περίπου 55.000 επιπλέον. Τα μηνύματα που παίρνουμε είναι θετικά. Προτιμούμε να έχουμε 50 χιλιάδες των 200 ευρώ παρά χίλιους των 10 χιλιάδων ευρώ. Έτσι μεγαλώνει η ΑΕΚ. Έτσι θα προχωρήσουμε σε μια νέα περίοδο για την ΑΕΚ».

Για το πώς προέκυψε αυτό: «Ήταν κάτι που ξεκίνησε την εποχή του κυρίου Νικολαΐδη. Το σκέφτηκε, μας πλησίασε και τότε είχαμε μπει 29 μέλη. Όταν ήρθαμε πιο κοντά στην ΠΑΕ με τον κύριο Αδαμίδη, πιστέψαμε ότι δεν μπορούν να βάζουν 2 άτομα συνέχεια χρήματα και ο κόσμος αν διαμαρτύρεται. Γύρω στο Γενάρη μιλήσαμε μεταξύ μας για να βρούμε μια λύση για την ΑΕΚ. Είναι ευκαιρία να αποκτήσει ιδιοκτησία από ανθρώπους που ποτέ δεν θα φύγουν».

Για τις αμφιβολίες των οπαδών: «Ο κόσμος της ΑΕΚ μπορεί να πάρει μετοχές της ομάδας οποιαδήποτε στιγμή. Μερικοί κύριοι από την Ανεξάρτητη Κίνηση είναι μέτοχοι στην ΑΕΚ. Γιατί δεν εκλέγονται και δεν ρυθμίζουν εξελίξεις; Δεν γίνεται γιατί κάθε ανεξάρτητος μέτοχος δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Αυτό που κάνουμε βοηθά τους μικρομέτοχους να έχουν λόγο. Υποχρεωτικά θα υπάρχουν 2,3 μέλη στο ΔΣ που θα έχουν λόγο και μέλη του ποσοστού των 200 ευρώ».

Για την προοπτική του να πάρουν οι Σαπόρτερς το 51% της ΠΑΕ: «Ήδη έχουμε το 23 % της ΠΑΕ. Είμαστε ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της ΠΑΕ. Με 51 % μπορούμε να ελέγχουμε την ΠΑΕ. Δεν είναι αρνητικό».

Για την αντίδραση των Σαπόρτερς σε εμφάνιση παράγοντα που θα ζητήσει την πλειοψηφία της ΠΑΕ: «Θα γίνει ΓΣ και αν ο μεγαλοεπιχειρηματίας που θα θέλει να πάρει την ΑΕΚ είναι φερέγγυος θα δώσουμε τη συγκατάθεσή μας. Δεν πρόκειται η ΑΕΚ να πάρει σε παλιές καταστάσεις…»

Για το αν το ποσό των 200 ευρώ είναι ετήσια συνδρομή: «Είναι συνδρομή αλλά έχει δυο κομμάτια. Τα 200 ευρώ παίρνει μετοχές του Σαπόρτερς και γίνεται ενεργό μέλος. Έχει ορισμένα προνόμια. Ένα από αυτά είναι έκπτωση στα διαρκείας. Τον επόμενο χρόνο όποιος θέλει θα ξαναβάλει παίρνοντας κι άλλες μετοχές. Όποιος δεν θέλει θα μείνει με τις μετοχές που πήρε την πρώτη φορά και να μετέχει στην εταιρεία».

Για τους Παππά, Νοτιά και τις μετοχές τους: «Οι μετοχές των Παππά, Νοτιά μπορούν να μεταβιβαστούν αλλά μένουν δεσμευμένες. Οι νέες μετοχές από την αύξηση του ΜΚ θα είναι «καθαρές. Δεν μιλήσαμε πολύ με τον Νοτιά γιατί τον είδα μόνο στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Όπως είπε θέλει να βοηθήσει την κίνηση των Σαπόρτερς».

Γιατί δεν μπορούσαν να υπάρξουν γκρουπ με λιγότερα των 200 ευρώ: «Θέλαμε να δίνουμε και προνόμια. Με τα 60 ευρώ δεν μπορείς να δώσεις πολλά προνόμια. Θέλαμε να βρούμε μια τιμή χαμηλή που να έχει και κάποια προνόμια».

Για το αν περιμένουν να μαζέψουν τα 6 εκ. της αδειοδότησης: «Το είχαμε σκεφτεί τον Ιανουάριο με βάθος 16 μηνών. Άρα δεν είχε σκέψη με τον Ιούνιο. Τώρα όμως είναι μέσα στους στόχους μας και αυτό. Ο στόχος ο μεγάλος είναι να μαζέψουμε 50 χιλιάδες κόσμο».

«Μια εταιρεία έχει υποχρεώσεις και απαιτήσεις. Συζητάμε συνέχεια για τα χρέη και όχι τις απαιτήσεις. Μια ΠΑΕ έχει μια συνέχεια. Όπως οι προηγούμενες διοικήσεις, πριν το 2004 πλήρωναν υποχρεώσεις προηγούμενων διοικήσεων, έτσι και τώρα».

«Παίρνοντας μετοχές του Σαπόρτερς γίνεσαι και μέλος έχοντας και προνόμια. Μπαίνοντας σε μια ομάδα που θα έχει μετοχές είσαι ένας από αυτούς που έχουν μετοχές και τα συμφέροντά τους είναι τα ίδια. Έτσι, μπορούν ως γκρουπ να έχουν μεγάλη δύναμη. Αν είμαι μόνος μου με 200 ευρώ στην ΠΑΕ δεν επηρεάζω καμία κατάσταση».

Για την 5ετή διάρκεια του ΔΣ: « Στην πρώτη ΓΣ θα αλλάξει. Θα βγει νέο ΔΣ και μπορεί να γίνει 3ετές».

Για το γεγονός πως ο έχων πάνω από 1/50 του κεφαλαίου του εταιρείας μπορεί να προτείνει μέλη στο ΔΣ: «Για να μην μπορεί οποιοσδήποτε να προτείνει κάποιον απευθείας. Θα γίνονται εκλογές με ψηφοδέλτια και με απλή αναλογική θα βγαίνουν τα μέλη».



Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved