«Με ενοχλεί η αδιαφάνεια!»

«Με ενοχλεί η αδιαφάνεια!»

Κανένα περιθώριο επιστροφής του στα κοινά του Πανιωνίου δεν άφησε ο Κωνσταντίνος Τσακίρης μιλώντας σε αθλητικό ραδιόφωνο.

Την άποψη ότι δεν έχει τίποτα περισσότερο να δώσει πλέον στον Πανιώνιο και πως αισθάνεται εξαντλημένος σε όλους τους τομείς, εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Τσακίρης μιλώντας στον «NOVAΣΠΟΡ FM 94,6»

«Η ζωή είναι πιο όμορφη χωρίς το άγχος του Πανιωνίου», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην μεγαλομέτοχος της «κυανέρυθρης» ΠΑΕ, ο οποίος υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Πρέπει ν' αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς, όχι απλά ο ιδιοκτήτης του συλλόγου. Πρέπει οπωσδήποτε να γίνει Γενική Συνέλευση. Έχω πρόβλημα με την αδιαφάνεια και τη μυστικοπάθεια...», τόνισε, επιβεβαιώνοντας έτσι το ρεπορτάζ του Onsports.

«Μου λείπει το γήπεδο, αλλά η ζωή είναι πιο ωραία χωρίς τον Πανιώνιο και χωρίς ευθύνες. Εγώ ό,τι είχα να δώσω και οικονομικά και από άποψη χρόνου, το έδωσα. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση επιστροφής μου στον Πανιώνιο, εγώ έχω τελειώσει από αυτό», ήταν τα πρώτα λόγια του Κωνσταντίνου Τσακίρη, αναφορικά με το αν έχει μετανιώσει που έφυγε από την προεδρία της ΠΑΕ.

«Υπάρχει ελλιπής ενημέρωση. Μου στάλθηκε ένα προσύμφωνο, το οποίο δεν αναφέρει ποιος είναι ο αγοραστής και είναι έξυπνα γραμμένο, έτσι ώστε αν ο υποψήφιος αγοραστής είναι «αεριτζής» να εξαφανιστεί όπως φαίνεται να το κάνει», σχολίασε ο πρώην πρόεδρος του Πανιωνίου αναφορικά με τις ενστάσεις του, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Νομικά με ένα ΔΣ του Βεντούρη με πέντε δικούς του ανθρώπους, κάνουν τη μεταβίβαση. Αυτό δεν είχε προβλεφθεί, εδώ και 30 χρόνια που έγιναν οι νόμοι για τα ερασιτεχνικά σωματεία. Κι εγώ όταν ήμουν στον Ερασιτέχνη μπορούσα να γκρεμίσω και να χτίσω γήπεδο χωρίς γενική συνέλευση, αλλά δεν το έκανα. Ο Ερασιτέχνης πρέπει να κάνει κάποια πράγματα, ανεξαρτήτως νόμων. Δεν το κάνει όμως, έχει γίνει κλειστό κλαμπ, δεν έχει γράψει μέλη, δεν έχει γίνει τίποτα».

Για το τι θεωρεί ότι έπρεπε να γίνει, σχολίασε: «Υπάρχει μπροστά μια σοβαρή απόφαση και δεν μπορεί να το πάρει στην πλάτη του ένας Βεντούρης, ένας Κατσιφαράκης και ένα ΔΣ. Πρέπει να γίνει Γενική Συνέλευση, έστω κι αυτά τα 150 μέλη που είναι τακτοποιημένα. Ζήτησα να γίνει μια εξουσιοδότηση στον πρόεδρο να κάνει τις διαπραγματεύσεις και μετά να τα φέρει στη Γενική Συνέλευση».

Ενώ πρόσθεσε πως: «Ο κ. Βεντούρης μας έλεγε ότι δεν χρειάζεται και μαθαίναμε ότι τα προσύμφωνα ήταν έτοιμα για υπογραφή. Θα γίνει δηλαδή η μεταβίβαση στο σκοτάδι; Να μην ξέρουμε ποιος είναι; Δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα αυτό το πράγμα. Εγώ φοβάμαι ότι αποκλείεται η Γενική Συνέλευση καθώς το ζήτησα 1,5 μήνα πριν, έτσι ώστε να υπάρχει το χρονικό περιθώριο».

Στη συνέχεια, ο Κωνσταντίνος Τσακίρης είπε για το τελευταίο ΔΣ ότι: «Ο κ. Βεντούρης απείλησε να φύγει από την αίθουσα αν διαβαστεί η επιστολή του κ. Ζερβακάκου. Θέλει να αποφασίσει μόνος του με δυο-τρεις ανθρώπους που έχει στο ΔΣ για το πού θα πάει η ΠΑΕ. Αυτό είναι τελείως λάθος. Αν ήταν έτσι, έπρεπε να δώσω την ΠΑΕ στον Λιανό και όχι στον Ερασιτέχνη και χωρίς αντίτιμο μάλιστα».

Όσο για τις ενστάσεις του, σχολίασε πως: «Εγώ δέχομαι την μυστικοπάθεια, μέχρι όμως κάποιο σημείο. Να ξέρουμε ότι πρέπει να ακουστεί το όνομα και να εγκριθεί από ένα σώμα μελών. Να μας δώσουν τη δέσμευση ότι θα γίνει η Γενική Συνέλευση και θα προχωρήσει. Δεν με νοιάζει μετά να κάνουν ό,τι θέλουν, προσύμφωνα και μυστικοπάθειες, δε με ενοχλεί. Απλά τώρα, μπορεί να ξυπνήσουμε ένα πρωί και να έχει πωληθεί η ΠΑΕ. Το πρόβλημα της μυστικοπάθειας μπαίνει στη βάση του ότι είμαστε σε μια κατάσταση που μπορεί να μεταβιβαστεί αύριο η ΠΑΕ και να μην το μάθει κανείς. Από εκεί και πέρα, δεν ανακατεύομαι».

Για το αν θεωρεί ότι θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις τελικά, τόνισε: «Αυτή η ιστορία έκανε κακό στον Πανιώνιο. Υπάρχει ένας σοβαρός άνθρωπος, για τον οποίο βάζω το χέρι μου στη φωτιά, τον ξέρω προσωπικά και κοινωνικά. Ήθελε να έρθει νοικοκυρεμένα να βάζει 1 εκατ. ευρώ το χρόνο, που θα ήταν ευλογία για τον Πανιώνιο. Ακούει για τα 15 και τα 20 εκατ. ευρώ, που θα βάλουν οι Κύπριοι και το βάζει στα πόδια».

Ενώ πρόσθεσε: «Δεν έχω ιδέα γι' αυτή την εταιρία, γι' αυτό έχω και τις ενστάσεις μου. Ξέρουμε πού ζούμε και τι γίνεται στην κοινωνία, ένας νορμάλ άνθρωπος δεν λέει ότι θα βάλει 15 εκατ. ευρώ».

Σε ερώτηση για το μοντέλο λαϊκής βάσης, απάντησε: «Η λαϊκή βάση δεν μοιάζει ρεαλιστική, όμως το πρόβλημα είναι μεγάλο και πρέπει να δούμε τι γίνεται. Ο Πανιώνιος έχει 3 εκατ. ευρώ λιγότερα έσοδα αυτή τη στιγμή και πρέπει να σκεφτούμε ότι υπάρχουν πλέον ανταγωνιστές μας που είναι σε τέτοιο καθεστώς. Θα πρέπει να γίνουν μεγάλες αλλαγές στις ομάδες. Οι περισσότερες πάνε στο μοντέλο λαϊκής βάσης, ο Άρης, ο Ηρακλής, εμείς που πάμε προς αυτό με άλλη παραλλαγή. Δεν μπορώ να φανταστώ ομάδα, ίσως πλην Ολυμπιακού, που να μην πάει προς τα εκεί».

Για το αν μετάνιωσε που μεγάλωσε το μπάτζετ της ομάδας, τόνισε: «Έχω μετανιώσει για το γεγονός ότι το μπάτζετ της ομάδας κάποια στιγμή εκτοξεύτηκε. Έχω μετανιώσει και για την μεταφορά μου από τον Ερασιτέχνη στην ΠΑΕ. Δεν μου αρέσει η δημοσιότητα και όποτε ήθελα έφευγα».

Για την πιθανότητα επιστροφής του, πρόσθεσε: «Τώρα δεν επιστρέφω, το ξαναλέω. Μου είπαν να βοηθήσω. Μου είπαν για παράδειγμα να μιλήσω επειδή γνωρίζω τον Κοντοέ ή με την περίπτωση του Εστογιανόφ που μου ζήτησε την βοήθειά του ο κ. Τσολακάκης. Το είπε, αλλά δεν το είπε σωστά για την περίπτωση του Εστογιανόφ».

Για την περίπτωση του Κοντοέ στην οποία εμπλέκεται, σχολίασε: «Δεν μπορώ να κάνω σχόλιο για τον Κοντοέ. Είναι απόφαση της διοίκησης το τι θα κάνει. Ο παίκτης είναι ελεύθερος, δεν μπορώ εγώ να σχολιάσω. Θα πρέπει να ρωτήσετε τη διοίκηση».

Τέλος, ο Κωνσταντίνος Τσακίρης ανέφερε: «Κράτησα το 22% του Πανιωνίου, έτσι ώστε να διασφαλιστεί νομικά να μην ασχοληθώ με άλλη ομάδα. Έρχονται και μου λένε διάφοροι, έλα εδώ, έλα στην τάδε ομάδα. Έχω τις μετοχές, αλλά και να μην τις είχα δεν θα μπορούσα ποτέ να πάω σε άλλη ομάδα στην Ελλάδα και να ασχοληθώ με τη διοίκηση».



Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved