«Είμαι καλά στην Ελλάδα»

«Είμαι καλά στην Ελλάδα»

Η έλευσή του τον περασμένο Ιανουάριο στην ΑΕΚ του έδωσε την ευκαιρία να πάρει χρόνο συμμετοχής στα πόδια του και να ανακτήσει τη ψυχολογία που του είχε λείψει στην προηγούμενη ομάδα του τη Μπέρμινγχαμ.

Ο λόγος για τον Μιγκέλ Μάρκος Μαδέρα. Ο 25χρονος μέσος της Ένωσης έκανε έναν απολογισμό της φετινής του παρουσίας στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μίτσελ στην «Εξέδρα»:

-Κάνε μας έναν απολογισμό από το εξάμηνό σου στην Ελλάδα…

Θεωρώ ότι ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για μένα. Έψαχνα λεπτά συμμετοχής που δεν είχα στην Μπέρμινγχαμ και τα βρήκα. Ο προπονητής με βοήθησε πολύ στο θέμα της προσαρμογής και είμαι πολύ ικανοποιημένος από την απόφασή μου να έρθω στην Ελλάδα, όπου κατάφερα να πετύχω πράγματα κυρίως σε ομαδικό επίπεδο, βοηθώντας την ΑΕΚ να επιστρέψει στους τίτλους ύστερα από χρόνια. Σε γενικές γραμμές λοιπόν είμαι ευχαριστημένος από αυτό το εξάμηνο.

-Είδαμε τον πραγματικό, τον καλύτερο Μίτσελ;

Πάντα μπορείς να δώσεις περισσότερα και κάθε χρόνο που περνάει να εμφανίζεσαι και καλύτερος. Εγώ προερχόμουν από ένα χρόνο ουσιαστικά χωρίς μπάλα στην Αγγλία και στην αρχή δυσκολεύτηκα λίγο, αλλά θεωρώ ότι με τον καιρό ανέβηκα και πρόσφερα πράγματα στην ομάδα. Σίγουρα, αν είχα περισσότερο χρόνο, θα μπορούσα να δω και περισσότερα.

-Αυτός ο χρόνος μπορεί να σου δοθεί, αν παραμείνεις και του χρόνου στην ΑΕΚ…

Το δεδομένο είναι ότι στο μυαλό μου δεν υπάρχει το ενδεχόμενο επιστροφής στην Αγγλία, αφού ο προπονητής μου στην Μπέρμινγχαμ έχει δείξει ότι δεν με θέλει και συν τοις άλλοις η ομάδα υποβιβάστηκε. Πάντα θέλεις να παίζεις σε μια ομάδα που οι άνθρωποί της σε θέλουν και ελπίζω να βρεθεί μια λύση. Υπάρχει ενδιαφέρον αρκετών ομάδων και μεταξύ αυτών βεβαίως είναι η ΑΕΚ. Νιώθω πολύ καλά εδώ, είμαι ευγνώμων στην ΑΕΚ για όσα μου πρόσφερε και η παραμονή μου αποτελεί μια επιλογή.

-Ο Μανόλο Χιμένεθ θα συνεχίσει και του χρόνου στην ομάδα. Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει αυτό για την απόφασή σου;

Αναμφίβολα είναι σημαντικό, γιατί είναι ένας προπονητής που μου έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη και θα αποτελούσε μεγάλη βοήθεια και στήριγμα για μένα. Ξέρω την ομάδα, ξέρω τον προπονητή και αυτά είναι σημαντικά δεδομένα.

-Η ΑΕΚ του χρόνου θα παίζει στο Europa League. Είναι αυτό ένα επιπλέον κίνητρο για σένα;

Το να παίζεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αποτελεί πάντα κίνητρο και είναι ξεχωριστή τη στιγμή για έναν ποδοσφαιριστή. Ειδικά αν δεν έχεις παίξει ποτέ στο παρελθόν.

-Παλέψατε για να βγείτε στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά εντέλει δεν κατέστη δυνατό. Τι έφτιαξε;

Θεωρώ ότι κάναμε πολύ καλά πλέι οφ και παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός όμως είχε περισσότερους βαθμούς από την κανονική περίοδο και αυτό τον βοήθησε. Εμείς θα μπορούσαμε να είχαμε περισσότερη τύχη αν έλειπαν κάποιες διαιτητικές αποφάσεις στους αγώνες με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό Βόλου. Είμαστε ευχαριστημένοι από το ποδόσφαιρο που παίξαμε και σε καμία περίπτωση δεν υποβαθμίζουμε το Europa League. Είναι μια πολύ καλή διοργάνωση και ξέραμε από την αρχή ότι ήταν δύσκολο να εξασφαλίσουμε θέση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

-Αυτή η διοργάνωση όμως είναι το ανώτατο στο οποίο μπορεί να προσβλέπει ένας ποδοσφαιριστής σε συλλογικό επίπεδο…

Αναμφίβολα, το Τσάμπιονς Λιγκ είναι σαν το Παγκόσμιο Κύπελλο για έναν ποδοσφαιριστή σε επίπεδο συλλόγων. Παίζουν οι καλύτερες ομάδες του κόσμου, το παρακολουθεί όλος ο πλανήτης και κάθε ποδοσφαιριστής θα ήθελε να έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί σε αυτό.

-Οπότε να υποθέσω ότι αν σου προκύψει πρόταση από ομάδα που συμμετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ, θα την εξετάσεις σοβαρά…

Όπως σου είπα, σε οποιονδήποτε παίκτη θα άρεσε να παίξει στον θεσμό αυτό. Δεν ξέρω τι μπορεί να προκύψει μέσα στο καλοκαίρι, αλλά αυτό που με απασχολεί πρωτίστως είναι να ξεκουραστώ, να ετοιμάσω τα του γάμου και μετά βλέπουμε…

Για το χτύπημα που δέχτηκε από τον Πάμπλο Γκαρσία στον αγώνα της Τούμπας τόνισε: «Στο βίντεο φαίνεται καθαρά ότι ήρθε να με χτυπήσει ενώ εγώ δεν είχα κάνει τίποτα. Στην καριέρα μου δεν έχω αποβληθεί ποτέ για καβγά, μόνο για φάουλ και αυτό κάτι λέει.

Είστε λίγο των άκρων εσείς οι Έλληνες, τόσο στο καλό όσο και στο κακό. Το γεμάτο γήπεδο, ακόμα κι όταν είσαι φιλοξενούμενος σου δίνει κίνητρο να τα δώσεις όλα. Υπάρχουν καταστάσεις όμως που σε κάνουν να φοβάσαι. Αν έλειπαν αυτά, το ελληνικό ποδόσφαιρο θα ήταν σίγουρα καλύτερο», ενώ για το πώς θα αντιδράσει σε περίπτωση που ξαναβρεθεί στο γήπεδο με τον Γκαρσία είπε: «Όσα γίνονται μέσα στο γήπεδο μένουν σε αυτό και δεν υπάρχει λόγος να δώσω συνέχεια».



Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved