Χ-άθηκε ο τίτλος…

Χ-άθηκε ο τίτλος…

Ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 1-1 στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο, ο οποίος δικαίως φωνάζει για τη φάση του πέναλτι, με το οποίο ισοφάρισαν οι "πρασινοι".

Χάνονται οι ελπίδες για κατάκτηση πρωταθλήματος από την ομάδα του Φερέιρα, με την νέα μέτρια εμφάνιση να την αφήνει δεύτερη και… ασθμαίνουσα στην κούρσα της Superleague και με τη διαφορά πλέον από τον Ολυμπιακό να έχει εκτοξευτεί στους επτά βαθμούς.

Ο Πανιώνιος από την πλευρά του θα ήθελε να πάρει τη νίκη και να κάνει έτσι άλμα προς τη σωτηρία, ωστόσο δεν τα κατάφερε, ενώ διαμαρτύρεται, σωστά, για το πέναλτι που καταλόγισε ο Κάκος και από το οποίο προήλθε η ισοφάριση.

Με τις δύο ομάδες να δείχνουν διάθεση για επιθετικό ποδόσφαιρο και ανάπτυξη από τα άκρα ξεκίνησε το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη. Κύριοι εκφραστές των επιθέσεων «πράσινων» και «κυανέρυθρων», οι δεξιές τους πτέρυγες αφού οι Κοντοές και Σπυρόπουλος αντιμετώπισαν προβλήματα από Βύντρα και Γιόνσον οι οποίοι με τις προωθήσεις τους δημιουργούσαν καταστάσεις για τα αντίπαλα καρέ.

Στο 9’ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού με τον Βύντρα να περνά ωραία την μπάλα στον Γκοβού και τον Γάλλο να πλασάρει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Μάχο, με τον Πανιώνιο να απαντά δέκα λεπτά αργότερα με τον Γουνδουλάκη να βγάζει «κάθετη» για τον Μήτρογλου που προσπάθησε να περάσει και τον Τζόρβα ο οποίος τον νίκησε στη «μονομαχία».

Μετά το εικοσάλεπτο το ματς έγινε ακόμα πιο αργό σε ρυθμό και παρέμεινε το ίδιο μέτρο ποιοτικά, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να αναπτυχθεί κυρίως με τους Χριστοδουλόπουλου και Λέτο από αριστερά, με τους δύο μέσους να εναλλάσσονται σε άξονα και πτέρυγα, και τον Πανιώνιο να ψάχνει την κόντρα με τα «σπασίματα» μπάλας του Μήτρογλου σε Ριέρα και Γουνδουλάκη. Ο τρόπος αυτός δεν είχε αποτέλεσμα για τις δύο ομάδες και είναι χαρακτηριστικό ότι η επόμενη καλή στιγμή ήρθε από προσπάθεια που ξεκίνησε από τον άξονα.

Στο 31’ ο Κατσουράνης έκανε την κάθετη μπαλιά για τον Σισέ που βρέθηκε στην γωνία της μικρής περιοχής, πλάσαρε με το δεξί και είδε τον Μάχο να του λέει «όχι» με τα πόδια. Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση του πρώτου μέρους, καθώς στη συνέχεια, παρά το γεγονός ότι ο Πανιώνιος «ανέβηκε» και ισορρόπησε το παιχνίδι στη μεσαία γραμμή, δεν υπήρξαν ευκαιρίες εκατέρωθεν.

Όση… ηρεμία είχε το πρώτο ημίχρονο, τόσο… «φωτιά» έγινε το ματς με την έναρξη της επανάληψης. Ο Μήτρογλου ήταν αυτός που πυροδότησε το φιτίλι στο 50’ όταν από λάθος υπολογισμό του Καντέ με κεφαλιά-ψαράκι από την μικρή περιοχή άνοιξε το σκορ. Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι έγινε… «ροντέο» και τα σκληρά μαρκαρίσματα έδιναν και έπαιρναν με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να φτάσει στην ισοφάριση και τον Πανιώνιο να γίνεται πιο επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις.

Ο Φερέιρα είχε μονιμοποιήσει τον Λέτο στον άξονα κάτι που του έφερε αποτέλεσμα στο 55’ όταν ο Αργεντινός έκανε εφόρμηση στην περιοχή του Πανιώνιου, έπεσε στο έδαφος μετά από προβολή που του έκανε ο Κουμορτζί, ο οποίος πήρε τη μπάλα και ο Κάκος υπέδειξε πέναλτι.

Ο Σισέ ανέλαβε την εκτέλεση και κάρφωσε στην κυριολεξία την μπάλα στα δίχτυα του Μάχο για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Μετά την ισοφάριση και για περίπου ένα δεκάλεπτο οι «πράσινοι» φάνηκαν να κυριαρχούν όμως οι προσπάθειες του Σισέ δεν είχαν αποτέλεσμα.

Με το σκορ στο 1-1 και το χρόνο να περνάει, οι δύο προπονητές ξεκίνησαν τις διορθωτικές κινήσεις. Ο Λεμονής έβαλε στο ματς τον Σβέρκος στην πρώτη του συμμετοχή στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ ο Φερέιρα πέρασε τον Καραγκούνη στη θέση του και πάλι μέτριου Γκοβού. Ο Παναθηναϊκός έδειξε να επωφελείται κάπως από την πτώση του ρυθμού και στο 76’ έφτασε μια ανάσα από το δεύτερο γκολ, όταν ο Σισέ από πλάγια δεξιά εξαπέλυσε ένα «κεραυνό» και τράνταξε το δεξί δοκάρι του Μάχο. Οι «πράσινοι» θέλησαν να πιέσουν κι άλλο και στο 83’ έχασαν ακόμα μια καλή ευκαιρία με τον Σισέ να κάνει καρφωτή κεφαλιά σε σέντρα του Σπυρόπουλου και να στέλνε την μπάλα λίγο έξω από την εστία του Μάχο.

Στα τελευταία λεπτά ο Φερέιρα πέρασε στο ματς και τον νεαρό Μαυρία, ωστόσο ούτε αυτή του η κίνηση είχε αποτέλεσμα, με το παιχνίδι να τελειώνει 1-1 και τους γηπεδούχους σαφώς πιο ικανοποιημένους με το βαθμό, από ότι οι «πράσινοι» που βλέπουν το τρένο του τίτλου να σφυρίζει και να… χάνεται οριστικά μετά τη νέα «γκέλα» τους.



Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved