«Πολεμάμε για το δίκιο»

«Πολεμάμε για το δίκιο»

Ο Λάκης Παπαϊωάννου αποτελεί έναν από τους ανθρώπους που έχει ηγηθεί στη νέα προσπάθεια, προκειμένου ο Ηρακλής να αναστρέψει τα δεδομένα.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των «κυανόλευκων» μίλησε στο Onsports και τόνισε τον αγώνα που δίνεται για να φτάσει η ομάδα στο δρόμο της δικαίωσης, ενώ θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα πως ο «Γηραιός» δεν συμμετέχει σε κανένα παρασκήνιο, αλλά ούτε στα στημένα παιχνίδια που έχει ερευνήσει η UEFA.

-Πως κρίνεται ότι ο Ηρακλής έχει εις βάρος του μία απόφαση για δυσφήμηση του αθλήματος την ίδια στιγμή που δεν συμμετέχει σε κανένα στημένο ματς, ενώ υπάρχουν ύποπτες αρκετές ομάδες της Super League;
«Πράγματι, είναι απορίας άξιον. Σε μία τέτοια κατάσταση, κατά την οποία είναι απολύτως εξακριβωμένο, με βάση την επίσημη πληροφόρηση, που δίνει η UEFA, ότι το ποδόσφαιρό μας ταλαιπωρείτε από ακραία φαινόμενα διαπλοκής, ο Ηρακλής είναι καθαρός. Μας διαβεβαίωσε σχετικά ο αρμόδιος εισαγγελέας. Κι όμως, τον Ηρακλή κυνηγούν οι θεσμικοί φορείς. Αδύνατον να σταθεί μια τέτοια κατηγορία για δυσφήμηση...»

-Παρότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, εσείς και εννοώ και τα υπόλοιπα άτομα πήρατε την απόφαση να μπείτε μπροστά και να δώσετε την μάχη μέχρις εσχάτων...
«Καθήκον και δικό μου και των άλλων παιδιών. Είμαστε μαζί, μια γροθιά και πολεμάμε για το δίκιο της ομάδας με την οποία έχουμε δέσει τη ζωή μας και την αθλητική ιστορία μας. Και είμαστε μπροστά γιατί έχουμε το δίκιο μαζί μας. Σε αγώνα για το άδικο δεν θα μπαίναμε. Ο Ηρακλής είναι καθαρός, κέρδισε τα πάντα στο γήπεδο και αυτή τη στιγμή το άδικο τον πνίγει...»

-Σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση τόσο για τη χώρα, όσο και για τις περισσότερες ομάδες, θεωρείτε ότι ο υποβιβασμός τους προσφέρει λύσεις ή ρίχνει στάχτη στα μάτια του κόσμου;
«Μέσα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, τόσο για την κοινωνία μας, όσο και την κοινωνία του ποδοσφαίρου μας, ο Ηρακλής θα έπρεπε να είναι σημείο φωτεινό και σημείο αναφοράς, καθώς είναι μακριά από κάθε μορφή διαπλοκής και βρωμιάς. Καταδικαστική απόφαση θα σημάνει αδικία πελώρια και δεν θα ρίξει καν στάχτη στα μάτια. Θα μεγεθύνει προβλήματα και μάλιστα δραματικά. Το άδικο ποτέ δεν είναι λύση και δεν αποτελεί κώδικα επικοινωνίας».

-Πιστεύετε ότι το ήθος και η... καλώς εννοούμενη ευγένεια των ανθρώπων του Ηρακλή στην προσπάθεια απονομής δικαιοσύνης εκλήφθηκε ως αδυναμία; Και αν ναι πιστεύετε ότι θα έπρεπε να γίνει και αυτός μέρος του παρασκηνίου που τόσα χρόνια παραδοσιακά βρίσκεται απέναντι του;
«Ηρακλής και παρασκήνιο δεν πάνε αντάμα. Από την εποχή τη δική μας ακόμη ήμασταν μακριά από όλα αυτά. Το πλήρωσε και το πληρώνει ο Ηρακλής αυτό. Είναι μια επιλογή κουλτούρας για το σύλλογό μας. Όμως δεν σημαίνει ότι θα δεχτούμε το άδικο, όταν είμαστε ανέγγιχτοι, σε ένα πρωτάθλημα στημένων αγώνων, όπως καταγγέλλει η ίδια η UEFA. Είναι αδιανόητο...»



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved