«Κιτρινόμαυρα» σοκ μετά τα ντέρμπι

«Κιτρινόμαυρα» σοκ μετά τα ντέρμπι

Οι αγωνιστικές σεζόν 2009-10 και 2010-11 χαρακτηρίστηκαν από εντυπωσιακές αντιθέσεις στην αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ ύστερα από νίκες στα ντέρμπι.

Σε… σκωτσέζικα ντους έχουν υποβάλλει ουκ ολίγες φορές τους φίλους της ΑΕΚ οι παίκτες της ομάδας καθώς μέσα σε ένα χρόνο έχουν… καταφέρει να τους απογοητεύσουν με τις εμφανίσεις τους ύστερα από νίκες που σημείωναν σε εντός κι εκτός έδρας ντέρμπι.

Η… αρχή λοιπόν έγινε τον Ιανουάριο του 2010 όταν για την 16η αγωνιστική της Super League η ΑΕΚ αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο στο 26’ αλλά ο Νάτσο Σκόκο με δυο γκολ στο 33’ και στο 40’ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του με 2-1. Ωστόσο στην αμέσως επόμενη αγωνιστική ο Δικέφαλος υποδέχτηκε τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ. Οι Περιστεριώτες άνοιξαν το σκορ με τον Νεμπεγλέρα στο 9’ για να κάνει στη συνέχεια η ΑΕΚ το 3-1 με τέρματα των Γκέντσογλου στο 12’, Σκόκο στο 45’ και Μπλάνκο στο 53’. Όμως την τελευταία λέξη την είπαν οι παίκτες του Ατρομήτου και με τέρματα του Περόνε στο 70’ και το 71’ πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας με το τελικό 3-3 να απογοητεύει όσους βρίσκονται στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.

Η συνέχεια είχε μια νίκη επί του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας με ένα 1-0 χάρη σε τέρμα του Μπλάνκο στο 16’, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της περιόδου 2009-10. Όμως, η επόμενη «στροφή» της Super League έφερε στο δρόμο της ΑΕΚ τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ. Οι «κυανέρυθροι» πήραν το προβάδισμα με γκολ του Γουνδουλάκη στο 41’ και χρειάστηκε να φτάσει η αναμέτρηση στις καθυστερήσεις με τον Σκόκο λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης να διαμορφώνει το τελικό 1-1.

Το… σίριαλ με τις αγωνιστικές μεταπτώσεις των «κιτρινόμαυρων» συνεχίστηκε και την επόμενη περίοδο. Η πρώτη ψυχρολουσία έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2010. Η ΑΕΚ πήρε μια σημαντική από άποψη ψυχολογίας και βαθμολογικού ενδιαφέροντος νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ για την 7η αγωνιστική με 1-0. Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχε ο Τζιμπούρ μόλις στο 4’ δίνοντας το «τρίποντο» στην ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ. Ωστόσο την επόμενη αγωνιστική ο Δικέφαλος αντιμετώπισε στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο. Με εντελώς διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο λοιπόν οι φιλοξενούμενοι χωρίς να απειλήσουν καθόλου τον Πανιώνιο γνώρισαν την ήττα με 1-0 με τον Ριέρα να χρίζεται σκόρερ στο 50’.

Χρειάστηκε να περάσουν δυο μήνες για υπάρξει επανάληψη του ίδιου σκηνικού. Η 12η αγωνιστική φέρνει αντιμέτωπους ΑΕΚ και Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και μετά από ένα ματς γεμάτο ένταση στο οποίο μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν και πέναλτι ο Δικέφαλος πήρε τη νίκη με 1-0 όταν ο Μπλάνκο λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης πλάσαρε εύστοχα από κοντά μετά από ασίστ του Ντιόπ. Στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής η ΑΕΚ τίθεται αντιμέτωπη με τον Ατρόμητο στο γήπεδο του Περιστερίου. Η ομάδα του Χιμένεθ έμεινε με δέκα παίκτες μετά από αποβολή του Ντιόπ στο πρώτο ημίχρονο και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είχε καταφέρει να απειλήσει τους γηπεδούχους. Τελικά ο Μπλάνκο άνοιξε το σκορ στο 85’ αλλά ο Αναστασάκος 4 λεπτά αργότερα διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Το τελευταίο και ίσως το πιο επώδυνο κομμάτι αυτού του παζλ προστέθηκε το Σάββατο στις 22 Ιανουαρίου του 2011. Την Τετάρτη, 19 του ίδιου μήνα η ΑΕΚ ως τυπικά φιλοξενούμενη αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου. Οι «κιτρινόμαυροι» πήραν μια μεγάλη νίκη με 2-0 χάρη σε δυο τέρματα του Λυμπερόπουλου στο 65’ και το 80’ έχοντας πλέον τον τίτλο του φαβορί για την πρόκριση στους «4» του θεσμού. Όμως δυο μέρες αργότερα η 19η αγωνιστική έφερε αντιμέτωπους την ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό Βόλου στο «Σπύρος Λούης». Οι φιλοξενούμενοι αρχικά αιφνιδίασαν τον Δικέφαλο προηγούμενοι 2-0 στο πρώτο 20λεπτο με γκολ των Σανκαρέ στο 12’ και Ούμπιντες στο 19’. Στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκαν τα κενά στην άμυνα των γηπεδούχων και με τον Μόνχε στο 61’ και τον Καπετάνο στο 81’ διαμόρφωσαν το τελικό 4-0 αναγκάζοντας την ΑΕΚ να υποστεί μια από τις βαρύτερες ήττες στην ιστορία της.



Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved