Μπέος: «Είχα 23 πίεση»

Μπέος: «Είχα 23 πίεση»

Ιατρικούς λόγους επικαλέστηκε ο Αχιλλέας Μπέος κατά την απολογία του το μεσημέρι της Πέμπτης (26/5) ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, επικαλέστηκε την εισαγωγή του στο νοσοκομείο και τις εξετάσεις που έδειξαν αρκετά ανεβασμένη την πίεσή του, λόγω του διαβήτη. Κατά την έξοδό του από την αίθουσα, ο μεγαλομέτοχος των «ερυθρόλευκων», υποστήριξε πως αν η ΑΕΚ πάει στο Εφετείο της ΕΠΟ, να ζητήσει την εισαγωγή στην επιτροπή των Θωμαΐδη, Γιδόπουλου και Κούγια.

Το Onsports βρέθηκε στην αίθουσα της Πειθαρχικής Επιτροπής για την εκδίκαση της ένστασης, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 15:00. Η υπερασπιστική γραμμή της Ένωσης εστίασε στους χώρους που θεωρούνται ως «αγωνιστικός χώρος», στηριζόμενη στο άρθρο 19 παράγραφο 5 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Ο δικηγόρος των «κιτρινόμαυρων» Γιάννης Ανδρουλάκης, υποστήριξε στην αγόρευσή του: «Εμάς δεν μας ενδιαφέρει ο λόγος που πήγε στα αποδυτήρια, αυτό ενδιαφέρει τα ποινικά δικαστήρια. Εμάς μας ενδιαφέρει το αδίκημα ότι πήγε στα αποδυτήρια ενώ είναι τιμωρημένος».

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Δημητριάδης, κατά την κατάθεσή του, αναφέρθηκε στη παρουσία του Αχιλλέα Μπέου πριν έναρξη του αγώνα στον αγωνιστικό χώρο, όπου συνομιλία τόσο με παίκτες της ΑΕΚ όσο και με τους διαιτητές, αλλά είχε και έναν έντονο διάλογο με τον παρατηρητή.

Μάλιστα, ο γενικός αρχηγός της Ένωσης, τόνισε πως άκουσε τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου να χτυπάει την πόρτα και να φωνάζει: «Θέλω να μπω μέσα». Στην συνέχεια, άκουσε ένα θόρυβο, έσπασε το τζάμι της πόρτας και πήγε μέσα να πάρει τα φάρμακά του».

Μπέος: «Να τιμωρηθώ για το πρωτάθλημα»

Στον… αντίποδα, ο Αχιλλέας Μπέος, κατά την απολογία του, μίλησε για τα όρια του αγωνιστικού χώρου, επικαλούμενος τροποποίηση του ΚΑΠ, η οποία προέβλεπε την… εισαγωγή των διαδρόμων και των αιθουσών αποδυτηρίων στον όρο «αγωνιστικό χώρο» που απορροφήθηκε από την ΕΠΟ.

«Έμαθα πρώτη φορά ότι η παρουσία μου, απλά να μιλήσω με αντίπαλους παίκτες επηρεάζει το αποτέλεσμα ενός αγώνα. Τότε αν είναι έτσι, του χρόνου να τιμωρηθώ δώδεκα μήνες, να μπαίνω στο γήπεδο και να παίρνω το πρωτάθλημα», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος του συλλόγου της Μαγνησίας.

Και συνέχισε: «Την περασμένη εβδομάδα το ΔΣ της Super League εισηγήθηκε μια τροπολογία του ΚΑΠ στην ΕΠΟ ώστε από του χρόνου ο αγωνιστικός χώρος προτείνει να θεωρούνται αγωνιστικός χώρο οι διάδρομοι και οι αίθουσες των αποδυτήριων. Αυτό απορρίφθηκε από το ΔΣ ΕΠΟ με τη λογική ότι αν ένας προπονητής τιμωρηθεί δεν θα μπορεί να δώσει οδηγίες στους παίκτες».

Όσον αφορά για την ένσταση της ΑΕΚ, υποστήριξε: Στο ημίχρονο εγώ κατέβηκα στα αποδυτήρια, καθώς έχω ένα θέμα υγείας, μια και πάσχω από διαβήτη. Ξέρετε ότι οι διαβητικοί όταν έχουν άγχος και πίεση γενικά, μπορούν να πάθουν μέχρι και κρίση. Εγώ κατέβηκα στα αποδυτήρια για να πάω στον γιατρό να με εξετάσει για να μου κάνει μια ένεση ή να πάρω κάποιο χάπι και να πάω στο νοσοκομείο.

Όταν πήγα να μπω στα αποδυτήρια, υπάρχει μια πόρτα στον προθάλαμο που πάντα είναι ξεκλείδωτη και τώρα την βρήκα κλειδωμένη. Την κούνησα και φώναξα και έπεσε το τζάμι. Υπάρχουν καταθέσεις δύο αστυνομικών, ότι μετά πήγα στο νοσοκομείο, υπάρχει και χαρτί παραμονής μου, που λέει ότι πήγα και με εξέτασαν είχα πίεση 23».

Από τη μεριά του, δικηγόρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Νίκος Κακκαβάς, τόνισε: «Για ποια ηθική μιλάμε; Για ποιον κανόνα του «ευ αγωνίζεσθε» όταν για μία τέτοια παράβαση - αν υπήρξε - τιμωρείται η ομάδα με αφαίρεση βαθμών, έναν αγώνα που έχει κερδίσει επάξια στον αγωνιστικό χώρο. Αυτή η διάταξη δεν έχει καμία σχέση με την παρούσα υπόθεση. Πρέπει να απορροφηθεί. Δεν συντρέχει από κανένας νομικός λόγος, και καμία ουσιαστική προϋπόθεση και αν ήταν εδώ ως μάρτυρας ο προπονητής της ΑΕΚ, θα σας έλεγε, όπως έχει πει εξάλλου, ότι οι αγώνες κερδίζονται στα γήπεδα και όχι στα χαρτιά».

«Στην επιτροπή Θωμαΐδης, Κούγιας, Γιδόπουλος»

Ιδιαίτερα κεφάτος εμφανίστηκε ο Αχιλλέας Μπέος κατά την έξοδό του από την αίθουσα της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League, υποστηρίζοντας πως οι ιθύνοντες την ΑΕΚ έκαναν την ένσταση για επικοινωνιακούς λόγους, μια και πλησιάζει περίοδος γιαουρτιών και κορνέδων.

«Θεωρώ ότι στο επόμενο ΔΣ της Super League ότι πρέπει να αποφασίσουμε να βάλουμε ένα μεγάλο παράβολο για τέτοιες αστείες υποθέσεις. Η ΑΕΚ το έκανε για επικοινωνιακούς λόγους, επειδή πλησιάζει περίοδος γιαουρτιών και των κορνέδων.

Ήταν μια παράσταση του Αδαμίδη, ενός περαστικού από τον χώρο του ποδοσφαίρου. Η ΑΕΚ κυνηγάει φαντάσματα και αν δικαιωθώ και πάει η ΑΕΚ στο Εφετείο της ΕΠΟ να ζητήσει να μπουν στην επιτροπή ο Θωμαΐδης, ο Κούγιας και ο Γιδόπουλος».



Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved