«Θετική η παραμονή Χιμένεθ»

«Θετική η παραμονή Χιμένεθ»

Την ικανοποίησή του για την παραμονή του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ και τη νέα σεζόν, εξέφρασε ο Βασίλης Δημητριάδης.

Ο γενικός αρχηγός της ΑΕΚ, Βασίλης Δημητριάδης, μίλησε στον «Sentra 103,3» αναφερόμενος στην παραμονή του Χιμένεθ στον πάγκο της ομάδας και τη νέα σεζόν, τονίζοντας πως αποτελεί θετική εξέλιξη. Επίσης, επεσήμανε ότι στοχεύει πλέον στην «ποδοσφαιρική εκδίκηση» για τη βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό, σχολιάζοντας παράλληλα την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους Πειραιώτες. Όπως είναι φυσικό, δεν θα μπορούσε να λείψει και η αναφορά σε Ατρόμητο, σε Ολυμπιακό Βόλου, αλλά και στο εγχείρημα των Suuporters.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Κάνοντας αρχικά έναν απολογισμό της χρονιάς, τόνισε: «Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλους μας. Για τη διοίκηση και τους προπονητές. Όλα ξεκίνησαν με τα θλιβερά γεγονότα της Καλλιθέας, στη συνέχεια με την αποχώρηση του Μπάγεβιτς και τον ερχομό του Χιμένεθ. Ο ερχομός προπονητή μεσούσης της περιόδου έχει ρίσκο. Πόσο μάλλον για ένα προπονητή που δεν ήξερε την ομάδα, τους παίκτες. Όμως έφερε ένα τίτλο που είναι σημαντικό, η ομάδα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και στο τέλος η χρονιά αφήνει θετικό πρόσημο. Ο κύριος Μπάγεβιτς έβαλε την ομάδα πάνω από το εγώ του γιατί αγαπούσε και αγαπάει την ΑΕΚ. Τράβηξε πολλά. Βοήθησε σε δύσκολες στιγμές και γι’ αυτό η ΑΕΚ πρέπει να τον ευχαριστήσει».

Σχολιάζοντας την παραμονή του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ για ακόμη μια χρονιά, επεσήμανε: «Είναι θετικό. Θεωρώ ότι πρέπει να μένει όσο το δυνατό περισσότερο ένας προπονητής σε μια ομάδα. Έχει μια φιλοσοφία προχωρημένη για τα ελληνικά δεδομένα. Έχει βοηθήσει τους παίκτες. Το εξάμηνο περίπου που είναι στην ομάδα τον βοήθησε να μάθει το πρωτάθλημα, τους αντιπάλους, αλλά και τη φιλοσοφία μας. Είναι θετικό που συνεχίζει γιατί είναι καταξιωμένος και θα βοηθήσει τη νέα χρονιά».

Ερωτηθείς για το κλίμα στην ΑΕΚ μετά τη βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό, αλλά και την ανακοίνωση των οργανωμένων που αναφέρονταν σε αυτόν, δήλωσε: «Το 6-0 είναι μαύρη σελίδα στην ιστορία της ΑΕΚ. Περιμένω μια ποδοσφαιρική εκδίκηση για το 6-0. Ήταν πολύ δύσκολη στιγμή το διάστημα μετά από αυτή την ήττα. Δεν κρύφτηκα ποτέ από τον κόσμο της ΑΕΚ. Πήγα τα ξημερώματα με τον κύριο Αδαμίδη στα Σπάτα να μιλήσω μαζί τους. Θεώρησα σωστό να μη μιλήσω μετά την ανακοίνωση που θεωρώ ότι ήταν λανθασμένη. Είναι πράγματα που θα τα λύσουμε μεταξύ μας. Καταλαβαίνω την πικρία τους».

Όσον αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό, τόνισε: «Φαινομενικά το πήρε εύκολα. Με μεγάλη διαφορά. Όμως ας δούμε κάποιες χαρακτηριστικές στιγμές. Την πρώτη αγωνιστική ήταν διαιτητής ο κύριος Σταθόπουλος, ο Ολυμπιακός έχασε από τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη αλλά βάση της εικόνας έπρεπε να κερδίσει. Ο Ολυμπιακός έκανε παράπονα για τον διαιτητή που δεν ξανασφύριξε αγώνες του. Μετά το ματς Άρης-Παναθηναϊκός υπήρχαν δηλώσεις του προέδρου του Ολυμπιακού για εγκλήματα κατά της Ελλάδος. Τι μηνύματα πήραν οι διαιτητές; Την 5η αγωνιστική καταφέρεται κατά του Κάκου και μετά δεν ξανασφύριξε ματς του Ολυμπιακού. Ο Κάκος ψηφίζεται από τους παίκτες ως ο κορυφαίος διαιτητής. Ο Κάκος είναι καλός διαιτητής και δεν υποκύπτει σε πιέσεις και δεν πάει σε ραντεβού. Ο κύριος Μαρινάκης μπήκε με όρεξη στο χώρο του ποδοσφαίρου. Έχει επενδύσει χρήματα, αλλά έχει κάνει λάθη που δεν θα τα έκανε παράγοντας που ήθελε να βοηθήσει το ποδόσφαιρο. Πρόσφατα πριν το ματς του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό ενοχλήθηκε για τον διαιτητή που ορίστηκε. Πώς λειτουργεί;».

Μιλώντας για τη διαιτησία επεσήμανε: «Στο εντός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου χάσαμε 4-0 και δώσαμε συγχαρητήρια στον κύριο Μάνταλο. Θέλουμε να επιβραβεύουμε τους καλούς διαιτητές. Τους λέω να παίζουν για τον εαυτό τους και να μην υποκύπτουν σε πιέσεις. Μπορούν να καταλάβουν ποιος είναι ο ισχυρός. Όταν ένας νέος διαιτητής βλέπει ότι ο Κάκος δεν παίζει τον Ολυμπιακό, πώς θα σφυρίξει αυτός τον Ολυμπιακό;  Πρέπει να μιλάνε οι παίκτες κι όχι οι παράγοντες. Ντρεπόμαστε με την εικόνα των play off. Γιατί δεν κάθονται οι παράγοντες να βρουν μια λύση για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου; Αν δεν το κάνουν οι μεγάλες ομάδες ποιος θα το κάνει;».

Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του Ολυμπιακού για τον Κύρο Βασσάρα στην προεδρία της ΚΕΔ: «Ο Ολυμπιακός έχει προτείνει για αρχιδιαιτητή τον Κύρο Βασάρα. Πώς τον προτείνει αν δεν έχει ρωτήσει τους υπόλοιπους; Μου προκαλεί απορία που ο κύριος Μαρινάκης έχει μάθει πράγματα τόσο γρήγορα και προχωράει σε τέτοιες προτάσεις. Πρέπει να βρουν ένα  άφθαρτο να αναλάβει την ΚΕΔ. Πώς θα αντιμετωπιστεί από τις υπόλοιπες ομάδες αν βγει ο κύριος Βασσάρας από τη στιγμή που τον πρότεινε μόνο μια ομάδα;».

Φυσικά, δεν μπορούσε να λείψει και η ερώτηση για τον τελικό Κυπέλλου και τα επεισόδια, με τον κύριο Δημητριάδη να απαντά: «Ήθελα να το ζήσω διαφορετικά. Καταλάβαινα την αγωνία του κόσμου που ήθελε το τρόπαιο. Απαράδεκτα τα γεγονότα που έγιναν. Σωστά τιμωρηθήκαμε. Δεν έγινε όμως το ίδιο με άλλες ομάδες. Ας ξεκινήσουμε όμως από τη δική μας τιμωρία. Να εφαρμόζονται οι νόμοι από δω και πέρα».

Για τις αντιδράσεις των ανθρώπων του Ατρομήτου, υπογράμμισε: «Που αδίκησε ο Κάκος τον Ατρόμητο; Ο βοηθός έχει την καλύτερη άποψη από όλους μας. Η ευθύνη είναι του Κάκου; Ο Γιώργος Δώνης είναι νέος προπονητής. Τον συμπαθώ. Μου αρέσει να βλέπω τις ομάδες του. Με κουράζει όμως όταν τον ακούω να μιλάει. Μήπως επηρεάστηκε από τον Μουρίνιο; Εγώ είμαι παράγοντας. Ο προπονητής δεν πρέπει να μιλάει με τους διαιτητές. Όσο για τον κύριο Σπανό, μπορεί να μας πει ποιος παράγοντας άλλης ομάδας τον έπαιρνε τηλέφωνο και του έλεγε στείλε τον ΑΕΚ στον τάφο; Την ΑΕΚ που ξέρανε  να την ξεχάσουνε. Όσο μας πολεμάνε θα τους πολεμάμε. Θέλουμε ένα πρωτάθλημα τίμιο και να το πάρει ο καλύτερος. Να το παίρνει στα ίσια. Αγωνιστικά και όχι με διαιτητές».

Στη συνέχεια σχολιάζοντας την ένσταση που κατέθεσε η ΑΕΚ μετά την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Βόλου, δήλωσε: «Σήμερα θα την υποστηρίξουμε πιο ζεστά. Είναι θέμα ηθικής τάξης. Έχει κουραστεί το πανελλήνιο να ακούει τον συγκεκριμένο κύριο να δίνει συνεντεύξεις. Τα έχει βάλει με όλες τις ομάδες και δεν είναι υπεράνω νόμων. Στο ματς του Βόλο έκανε όργια. Θα πούμε τα γεγονότα. Αφού υπάρχει κώδικας θα εφαρμοστεί. Αν κάνει ο καθένας ό,τι θέλει, τότε δεν υπάρχουν νόμοι. Ο μόνος άνθρωπος που έχει δημιουργήσει πρόβλημα είναι αυτός ο κύριος. Υπάρχει πειθαρχικός κώδικας; Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον αστυνομικό διευθυντή Μαγνησίας που είναι άνθρωπος ακέραιος και τίμιος, όπως και η κυρία εισαγγελέας. Βάσει του πειθαρχικού κώδικα έχουμε εκτιμήσει ότι έχει κάνει παράβαση. Για μας είναι θέμα ηθικής τάξης., Δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει ο Μπέος. Η άποψή μου είναι ότι το ίδιο το ποδόσφαιρο θα τον αποβάλλει».

Όσο για το ποια είναι πλέον η προοπτική για την ΑΕΚ για τη νέα χρονιά, ανέφερε: «Υπάρχει προοπτική μόνο με την ελληνοποίηση του ρόστερ. Το μέλλον της ΑΕΚ είναι οι Έλληνες και οι υποδομές. Θέλουμε περισσότερους Έλληνες. Θέλουμε να κάνουμε ανταγωνιστική ομάδα που να χαίρεται ο κόσμος να τη βλέπει. Θέλουμε ένα πρωτάθλημα καθαρό, υγιές και τίμιο».

Κλείνοντας, δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την κίνηση των Supporters: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να βρω κάτι άλλοι που να δώσει πνοή και δύναμη. Πρέπει να στηριχτεί. Η ΑΕΚ γίνεται δυνατή μέσα από τον κόσμο της. Πρέπει να βοηθήσουν για να υπάρξει επόμενη μέρα στην ΑΕΚ».



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved