«Λύμπε», Δέλλας και δανεικοί

«Λύμπε», Δέλλας και δανεικοί

Μια από τις προτεραιότητες για το σχεδιασμό της ΑΕΚ τη νέα σεζόν είναι οι συζητήσεις με τους Δέλλα, Λυμπερόπουλο αλλά και τους δανεικούς.

Μετά την ομιλία του Σταύρου Αδαμίδη στα αποδυτήρια της ΑΕΚ το βράδυ της Τετάρτης (25/05) ύστερα από τη λήξη του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, όλα δείχνουν πως ο Μανόλο Χιμένεθ θα είναι στο «τιμόνι» της ομάδας και του χρόνου. Οπότε θα πρέπει διοίκηση και τεχνική ηγεσία να ασχοληθούν πλέον με τις εκκρεμότητες του ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν.

Και του χρόνου…

Μια από τις προτεραιότητες των ιθυνόντων της ΑΕΚ είναι να διατηρήσουν στο έμψυχο δυναμικό τους δυο από τους παίκτες που αποτελούν σημαντικό κεφάλαιο για τους «κιτρινόμαυρους». Πρόκειται για τους Νίκο Λυμπερόπουλο και Τραϊανό Δέλλα. Αμφότεροι αποκτήθηκαν το καλοκαίρι του 2010 με στόχο να δώσουν λύσεις κυρίως προερχόμενοι από τον πάγκο, αλλά τα δεδομένα κατά τη διάρκεια της χρονιάς άλλαξαν.

Αποτελώντας λοιπόν βασικά και αναντικατάστατα μέλη της ενδεκάδας, το καλύτερο για τον Μανόλο Χιμένεθ θα είναι να τους έχει στη διάθεσή του και του χρόνου. Η κατάκτηση του Κυπέλλου αναμένεται να μετρήσει θετικά στην απόφαση που θα κληθούν να πάρουν «Κολοσσός» και «Λύμπε», που όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσουν την καριέρα τους για ακόμη μια σεζόν.

Ο «γρίφος» των δανεικών

Όσον αφορά τους δανεικούς, τα πράγματα δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη. Συνολικά λοιπόν οι εξής πέντε είναι οι παίκτες που αγωνίστηκαν στην ΑΕΚ με τη μορφή δανεισμού: Νασούτι, Έντερ, Ματέος, Μίτσελ και Μπαχά.

Ο πρώτος όπως φάνηκε κατά τη διάρκεια της χρονιάς δεν αποτελεί υπολογίσιμη λύση για τον Χιμένεθ, ενώ κα η ρήτρα που έχει ορίσει η Ρίβερ Πλέιτ είναι υπερβολική για τα δεδομένα της ΑΕΚ καθώς αγγίζει σχεδόν το 1 εκ. ευρώ. Σχετικά με τον Έντερ, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη πως πήρε ευκαιρίες από τον Ισπανό τεχνικό αλλά η απόδοσή του δεν κυμάνθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα και το πιθανότερο είναι να περάσει την πόρτα της εξόδου.

Όσο για τους τρεις που αποκτήθηκαν τον Ιανουάριο (Ματέος, Μίτσελ και Μπαχά) πρέπει να επισημανθεί ότι δεν υπάρχει κοινή γραμμή για όλους. Ο Ματέος ανήκει στη Ρεάλ Μαδρίτης και αναμένεται να επιστρέψει στην Ισπανία καθώς ο Ζοσέ Μουρίνιο εκτιμά ιδιαίτερα τις ικανότητές του.

Ο Μίτσελ, που ανήκει στην Μπέρμιγχαμ, έχει αφήσει καλές εντυπώσεις. Μάλιστα η αγγλική ομάδα υποβιβάστηκε και ίσως αυτό λειτουργήσει θετικά ώστε η ΑΕΚ να επεκτείνει το δανεισμό του. Άλλωστε ο Χιμένεθ κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην ομάδα τον είχε συνεχώς ανάμεσα στις πρώτες επιλογές του.

Αντιθέτως, ο Μπαχά αναμένεται να πει «αντίο» στους «κιτρινόμαυρους» καθώς παρά τις ευκαιρίες και το χρόνο συμμετοχής που πήρε δεν έδειξε κάτι αξιόλογο, ενώ ενδεικτικό είναι πως έχει καταφέρει να σημειώσει μόλις ένα γκολ (στον τελικό του Κυπέλλου με τον Αρόμητο).



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved