Κατσουράνης: «Στόχος οι όμιλοι»

Κατσουράνης: «Στόχος οι όμιλοι»

Ως πρωταρχικό στόχο του Παναθηναϊκού έθεσε την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, ο Κώστας Κατσουράνης.

Ο έμπειρος μέσος του Παναθηναϊκού μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra» και υποστήριξε ότι μετά το τέλος της φετινής χρονιάς μένει η πικρία για την απώλεια του τίτλου αλλά ωστόσο το φινάλε ήταν θετικό, με την πρόκριση στους ομίλους του Champions League να αποτελεί ήδη τον πρώτο και μεγάλο στόχο της επόμενης χρονιάς.

Παράλληλα, ο Πατρινός μέσος υποστήριξε ότι δεν έχει ακόμα μαζέψει τα πράγματά του ο Σισέ από την Παιανία, ενώ αναφορικά με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα σχολίασε πως μπορεί να φτιάξει μια πολύ δυνατή ομάδα. Όσο για το μέλλον του, ο Κατσουράνης τόνισε πως αυτό είναι συνυφασμένο με τον Παναθηναϊκό αφού έχει δύο χρόνια ακόμα συμβόλαιο, για να σχολιάσει τέλος και τους προσεχείς αγώνες της Εθνικής για τα προκριματικά του Euro 2012.

«Υπήρχε μια πικρία που χάσαμε το πρωτάθλημα αλλά καταφέραμε να βγούμε στα προκριματικά του Champions League και πρέπει να κοιτάξουμε πλέον μπροστά», ήταν τα πρώτα λόγια του Κώστα Κατσουράνη που στη συνέχεια αναφέρθηκε στα αίτια της μέτριας πορείας του Παναθηναϊκού: «Η ομάδα κουράστηκε λογικό είναι, προσπαθήσαμε να διεκδικήσουμε τον τίτλο, δεν είμαι αρμόδιος να πω τι φταίει έχω πει παλαιότερα κάποια πράγματα δε θέλω να επαναλαμβάνομαι. Πρέπει να αφήσουμε πίσω τη φετινή χρονιά και να αρχίσουμε με αισιοδοξία την επόμενη χρονιά».

Σε ερώτηση για τα διοικητικά του συλλόγου, ο Πατρινός μέσος δήλωσε: «Τα διοικητικά δεν είναι δικό μας κομμάτι. Για μένα υπάρχει αισιοδοξία, υπάρχει δύναμη και πίστη ότι κάτι καλό μπορεί να γίνει τη φετινή σεζόν».

Για το αν ο Παναθηναϊκός έχει στόχο την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, δήλωσε: «Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος της νέας χρονιάς. Για αυτό θα δουλέψουμε πιο πολύ από όλους. Αν το πετύχουμε αυτό η χρονιά θα ξεκινάει με θετικό πρόσημο και θα είναι καλύτερα τα πράγματα στην πορεία. Είναι ο πρώτος και ο πιο δύσκολος στόχος, γιατί έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα τώρα δεν είναι εύκολο να μπεις στους ομίλους».

Ο Κώστας Κατσουράνης ρωτήθηκε για τις διαφορές Νιόπλια και Φερέιρα και απάντησε ότι: «Δε θα μπω σε σύγκριση. Θεωρώ ότι και οι δύο πρόσφεραν στον Παναθηναϊκό, νομίζω ότι με τον κ. Φερέιρα η ομάδα προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο. Αυτό είναι το πιο θετικό για μένα. Επειδή τον γνωρίζω καλά πιστεύω ότι μπορεί να φτιάξει μια δυνατή ομάδα».

Για την κριτική που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός, τόνισε: «Η κριτική έτσι κι αλλιώς πρέπει να γίνεται, όσο δεν ήμασταν καλοί δικαίως χωρίς ακρότητες ακούσαμε και εμείς την κριτική».

Ενώ για το αν ο Σισέ μάζεψε τα πράγματά του από την Παιανία, σχολίασε: «Δε νομίζω ότι έχει γίνει κάτι τέτοιο, είναι νωρίς».

Ο Κώστας Κατσουράνης αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, λέγοντας: «Τα πράγματα είναι απλά. Μπορούμε να τα φτιάξουμε, αλλά δεν τα φτιάχνουμε. Δε ξέρω το γιατί. Όλοι γνωρίζουμε τι γίνεται, αν θέλουμε το φτιάχνουμε σε μια μέρα το ποδόσφαιρο. Βολεύουν κάποιους αυτά που γίνονται. Το ποδόσφαιρο είναι το προϊόν τους, και θα έπρεπε να το οργανώσουν καλύτερα. Η Ελλάδα θα έπρεπε να εξάγει ποδοσφαιριστές, όχι να παίρνει έτοιμους παίκτες και να κοιτάει τον αγώνα της Κυριακής και το πρωτάθλημα».

Για να προσθέσει πως: «Αν κάναμε εξαγωγή παικτών θα είχαμε χρήματα και καλύτερο ποδόσφαιρο. Θα έπρεπε να έχουμε ακαδημίες και γήπεδα, δεν είμαι αισιόδοξος για αυτό, αλλά θα ήθελα να βοηθήσω όσο μπορώ σε αυτό το κομμάτι. Ελπίζω με την κρίση που υπάρχει να βάλουν μυαλό οι ομάδες και να κοιτάξουν τα νέα παιδιά. Αυτοί είναι το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, τα παιδιά που είναι σε μικρή ηλικία».

Όσο για το τι κάνουν για να βελτιωθεί το ποδόσφαιρο, οι ίδιοι οι παίκτες, σχολίασε: «Προσπαθούμε, δε γίνεται να είναι όλοι οι ποδοσφαιριστές ενωμένοι. Για μένα είναι εύκολο αλλά στην Ελλάδα δυστυχώς δεν γίνεται. Εμείς σαν ΠΣΑΠ έχουμε κάνει ενέργειες, πρέπει να κινηθούμε και πιο δυναμικά γιατί εμείς είμαστε οι πρωταγωνιστές. Αν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα, να πάει και ο υγιής κόσμος στο γήπεδο».

Για τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο Κώστας Κατσουράνης δήλωσε: «Η ποδοσφαιρική του αξία είναι αδιαμφισβήτητη. Μιλάει η καριέρα του από μόνη της. Είναι τεράστιος άνθρωπος, το μυαλό που έχει τον βοήθησε να κάνει αυτή την καριέρα. Αυτό που τον χαρακτήριζει είναι ότι βλέπει τα πράγματα από μια θετική πλευρά. Είναι τεράστιος άνθρωπος, να έχει υγεία και αυτός και η οικογένειά του. πρόσφερε ότι μπορούσε στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια και ήταν τιμή που έπαιξε στην Ελλάδα. Δε θέλω να ξεχωρίσω παίκτες, ήταν πάντως ένας από τους μεγαλύτερους συμπαίκτες που είχα στην καριέρα μου».

Για τους αγώνες της Εθνικής στα προκριματικά του Euro, σχολίασε: «Δεν είναι εύκολο, η Κροατία είναι καλή ομάδα, το Ισραήλ το ίδιο, η Γεωργία έδειξε ότι είναι δυνατή. Η πρόκριση είναι ανοιχτή, εμείς έχουμε την εμπειρία, εμείς με την Κροατία είμαστε λίγο πιο μπροστά και θα γίνει μάχη μεταξύ μας. Δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα όμως μεταξύ μας και όλα παραμένουν ανοικτά στον όμιλο».

Τέλος, για το δικό του μέλλον συμπλήρωσε: «Έχω ακόμα δυο χρόνια συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό και η λογική λέει ότι εκεί θα είμαι τα επόμενα δύο χρόνια».



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved