Στη «ζυγαριά» του Σισέ…

Στη «ζυγαριά» του Σισέ…

Το Onsports αναλύει το πώς θα ανοίξει η πόρτα για την αποχώρηση του Τζιμπρίλ Σισέ και γιατί ο Γάλλος δεν θα πάει οπουδήποτε αλλά θα επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του αν φύγει από τον Παναθηναϊκό.

Όπως έχει γίνει γνωστό, μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έκανε σαφές ότι έχει πρόθεση να αποχωρήσει από την Ελλάδα και το «τριφύλλι». Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα ο… χορός που στήθηκε γύρω από το όνομα του Σισέ δεν έχει τελειωμό και τρεις μήνες αργότερα ακόμα αιωρείται το ερώτημα για το αν θα μείνει ή θα φύγει ο Γάλλος σταρ από τους «πράσινους».

Δε θα πάει όπου να ‘ναι

Οι δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ, τελευταίο για φέτος, στους περισσότερους ήχησαν ως ένας αποχαιρετισμός προς τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του. Έναν κόσμο που ο Γάλλος θέλησε να… προετοιμάσει για το ενδεχόμενο της αποχώρησής του. Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους φιλάθλους, υποστήριξε ότι δεν είναι κανείς πάνω από το σύλλογο και πως αυτός είναι απλά ένας παίκτης που μπορεί κάλλιστα να αντικατασταθεί.

Ακόμα όμως και να επιλέξει να φύγει ο Σισέ, αυτό θα γίνει μόνο για ομάδα που θα καλύπτει τις φιλοδοξίες του και θα προέρχεται από ένα σαφές πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα από το ελληνικό. Μέρος των δηλώσεων του Γάλλου χθες (25/05) βράδυ στο ΟΑΚΑ έδειξαν ότι θέλει να υπενθυμίσει στις ομάδες των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ότι είναι… ακόμα εδώ. «Θέλω να δω αν μπορώ ακόμα να παίξω σε τοπ επίπεδο», είναι αυτό που επαναλαμβάνει το τελευταίο διάστημα ο Σισέ, όταν αναφέρεται στα αίτια που τον κάνουν να σκέφτεται την αποχώρηση.

Τι «παίζει» με το συμβόλαιο

Δε συζητάμε καν ότι ο Παναθηναϊκός έχει τη θέληση και την επιθυμία να κρατήσει τον Σισέ. Φυσικά και μπορεί, αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι ο Γάλλος έχει άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο με την ομάδα, αρκεί να μην καλυφθεί η ρήτρα των 12 εκατ. ευρώ που υπάρχει στη συμφωνία των δύο πλευρών. Κι αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που ο Σισέ δύσκολα θα πάει σε κάποια μικρομεσαία ομάδα ή σε ένα μη ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αφού δε θα υπάρχει και η δυνατότητα να τον «πληρώσουν», για να τον «πάρουν» οι εκάστοτε ενδιαφερόμενοι.

Εκεί βασίζονται ίσως και οι «πράσινοι» για να υπάρξει αλλαγή δεδομένων και παραμονή του Σισέ. Είναι δύσκολο, παράλληλα, να δοθούν τα χρήματα που παίρνει τώρα ο Γάλλος από άλλες ομάδες, συν τα χρήματα που θα απαιτήσει ο Παναθηναϊκός για να τον παραχωρήσει. Με λιγότερα από 8 εκατ. ευρώ δύσκολα θα πουν το «ναι» από το «τριφύλλι», αφού δεδομένα θα υπάρξουν μεγάλες αντιδράσεις και από τον κόσμο που καταλαβαίνει ωστόσο και την θέληση του ίδιου του παίκτη να κάνει ξανά το βήμα παραπάνω, και να επιστρέψει παράλληλα και στην Εθνική Γαλλίας που αποτελεί το στόχο του.

Ο Παναθηναϊκός βασίστηκε αρκετά στο Σισέ και φέτος, ο Γάλλος ήταν άψογος επαγγελματίας ως το φινάλε και οδήγησε την ομάδα στα προκριματικά του Champions League, κάτι που ίσως αποδειχθεί και ικανό να τον κρατήσει. Αν ο Δημήτρης Γόντικας τον πείσει να μην αποδεχθεί προτάσεις που δεδομένα θα έρθουν, τότε με τα χρήματα που ενδεχομένως θα πάρουν οι «πράσινοι» από το «σεντόνι» θα χτιστεί μια ομάδα γύρω από τον Γάλλο του οποίου τις απολαβές θα μπορεί να καλύψει και τα επόμενα χρόνια ο Παναθηναϊκός.

Ο ρόλος της οικογένειας

Όσο επαγγελματίας και να είναι κανείς όμως, σημαντικό ρόλο – τον πρωτεύοντα ουσιαστικά – στη ζωή του παίζει και η οικογένειά του. Ο Τζιμπρίλ Σισέ δεν θα μπορούσε να είναι εξαίρεση και φάνηκε από τις δηλώσεις του και τα όσα έλεγε στο περιβάλλον του, μετά το ντέρμπι ότι σκηνές ανάλογες με αυτές του «Καραϊσκάκης» δεν θέλει να ξαναζήσει αυτός και οι δικοί του άνθρωποι.

«Δεν είμαι πια 20 χρονών, είμαι 30 και έχω οικογένεια», έλεγε χαρακτηριστικά ο Γάλλος φορ, ενώ η σύζυγός του ήταν… ανακουφισμένη που τα παιδιά της δεν είδαν το «χάος» του Φαλήρου! Συν τοις άλλοις, το σπίτι της οικογένειας Σισέ στην Αγγλία υπάρχει πάντα και το γεγονός ότι η γυναίκα του κατάγεται από τη Βρετανία (σ.σ. είναι από την Ουαλία), είναι ένα ακόμα συν στο να προτιμήσει ο Γάλλος την Premier League για την συνέχεια της καριέρας του.

Όχι όμως οποιαδήποτε ομάδα, αλλά μια ομάδα που να μπορεί να καλύψει, τόσο τις οικονομικές, όσο και τις αγωνιστικές του απαιτήσεις, όπως αναφέραμε. Σε περίπτωση που δεν βρεθεί κάποια τέτοια πρόταση από το «Νησί», ο Γάλλος θα ζυγίσει και τις άλλες προσφορές που μπορεί να έχει από προηγμένα πρωταθλήματα της Ευρώπης, με το… «παραθυράκι» της παραμονής να μην έχει κλείσει οριστικά…

Οι πρώτοι μνηστήρες

Δεν είναι μυστικό ότι όλο και περισσότερες ομάδες έχουν βάλει στη μεταγραφική τους λίστα τον πρώτο σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος τα δύο τελευταία χρόνια. Ήδη ομάδες από την Premier League, αλλά και από την Ιταλία, έχουν στο στόχαστρο τον Σισέ, ετοιμάζοντας, όπως λέει ο ξένος Τύπος, τις προτάσεις τους προς τον Παναθηναϊκό για την αγορά του Γάλλου επιθετικού.

Η Νιούκαστλ, η Λάτσιο, η Βιγιαρεάλ και άλλες ευρωπαϊκές ομάδες είναι μεταξύ των πιθανών προορισμών του Τζιμπρίλ Σισέ τη νέα χρονιά. Όπως όμως αναφέραμε, ο Γάλλος θα «ζυγίσει» καλά την επόμενη απόφασή του σε περίπτωση αποχώρησης από τον Παναθηναϊκό. Περίπτωση να μετακινηθεί στη Ρωσία, την Ουκρανία, το Ντουμπάι και το… Κατάρ δεν υπάρχει, παρά το οικονομικό όφελος που θα αποκομίσει, τόσο ο ίδιος, όσο και ο Παναθηναϊκός.

Ο Σισέ θέλει όπως είπαμε να δείξει ότι έχει ακόμα να δώσει πράγματα στο ποδόσφαιρο. Θέλει τη νέα πρόκληση όπως δήλωσε και να αποδείξει ότι δεν είναι καλός και ικανός μόνο για το μέτριας δυναμικότητας ελληνικό πρωτάθλημα. Θέλει να παλέψει σε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Λοράν Μπλαν και μια θέση στην Εθνική Γαλλίας, για να οδηγηθεί αργότερα προς το φινάλε της καριέρας του περισσότερο «γεμάτος» και ικανοποιημένος από τον εαυτό του.



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved