«Θα τιμήσω το συμβόλαιο μου»

«Θα τιμήσω το συμβόλαιο μου»

Ο Μανόλο Χιμένεθ υπογράμμισε στη συνέντευξη Τύπου ότι θα τιμήσει το συμβόλαιό που έχει με την AEK, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα παραμείνει στην Ένωση την επόμενη σεζόν.

Για την παραμονή του στην ΑΕΚ ο Ισπανός τεχνικός είπε: «Έχω ένα χρόνο συμβόλαιο ακόμη με την ομάδα. Πρόθεσή μου είναι να το εκπληρώσω. Όμως δεν χωρά αμφιβολία πως πρέπει να μιλήσω με τον πρόεδρο και οι απαιτήσεις που θα έχω θα πρέπει να συμβαδίζουν με αυτές που μπορεί να εκπληρώσει η ομάδα. Αν πρέπει να δημιουργήσουμε ομάδα για να πάρουμε το πρωτάθλημα, πρέπει να φτιάξουμε μια τέτοια ομάδα που να μπορεί. Αλλιώς να μην έχουμε παράλογες απαιτήσεις. Εγώ θα συμβιβαστώ πάντα με τις δυνατότητες της ομάδας. Αν δεν μπορούμε να υπογράψουμε αυτούς που θέλουμε και αυτοί που θα έρθουν είναι αυτοί που μπορούν να έρθουν, θα προσπαθήσουμε να πάρουμε από αυτούς το καλύτερο δυνατό».

Για το παιχνίδι είπε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ομάδα μέχρι το πρώτο γκολ που ήρθε από μια λάθος αντίδρασή μας. Μάλιστα, εκείνο το διάστημα φάνηκε ότι εμείς μπορούσαμε να πετύχουμε γκολ. Όμως το δεχθήκαμε νομίζω κάπου στο 55'-60' και μετά άλλαξε το ματς. Μετά το 1-0 ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο και την κατοχή, γιατί εμείς επαναπαυθήκαμε, θεωρήσαμε ότι όλα ήταν χαμένα. Αυτός ήταν ο βασικός λόγος. Ωστόσο είμαι πολύ ικανοποιημένος από τους παίκτες μου. Με έξι σημαντικές απουσίες σταθήκαμε καλά, όσο κρατούσαν οι δυνάμεις μας. Πολλοί παίκτες προσπάθησαν, παίκτες που είχαν καιρό να παίξουν, άλλοι που γύρναγαν από τραυματισμό, κάποιοι που δεν ήταν 100% έτοιμοι όπως ο Καφές που έκανε καλό παιχνίδι όσο άντεξε. Δεν εγκαταλείψαμε το παιχνίδι ποτέ».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι αποδόθηκε «ποδοσφαιρική δικαιοσύνη»: «Χάσαμε από μια ομάδα που από αυτό που έδειξε όλη τη χρονιά άξιζε τη 2η θέση και την έξοδο στα προκριματικά του Champions League. Εδώ δεν υπάρχουν έχθρες, αποδέχομαι τους κανονισμούς της Ομοσποδνίας και της Super League. Υπήρχε όμως μια ιδιαιτερότητα στα play off, καθώς στόχος όλων ήταν να μη βγει η ΑΕΚ πρώτη, γιατί θα έκανε καλό σε άλλο σύλλογο».

Στη συνέχεια ο Ισπανός είχε έντονο διάλογο, αναφορικά με την ετοιμότητα των Νασούτι, Ντιόπ, Λεονάρντο που έμειναν εκτός αποστολής: «Ο Νασούτι δεν ήταν σε κατάσταση να παίζει. Ο Λεονάρντο έμεινε εκτός αποστολής, επειδή ήταν επιλογή μου. Ηθελα προς το τέλος του αγώνα να δώσω κάποια λεπτά συμμετοχής στον νεαρό Νικόλτση, όμως δεν μπόρεσε να παίξει λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζαμε στα χαφ». Επειδή ο δημοσιογράφος επέμενε, σχολίασε: «Ο Νασούτι δεν μπορούσε να παίξει. Δεν το καταλαβαίνετε; Οφείλετε να έχετε σωστή πληροφόρηση. Ο Ντιόπ είναι τραυματίας. Αγωνιστική μου επιλογή να μην πάρω στην αποστολή τον Λεονάρντο».

Σε ερώτηση για το ότι το παιχνίδι έμοιαζε φιλικό, ο Χιμένεθ απάντηση: «Είναι άποψή σας αυτό. Νομίζω πως είναι ύβρις αυτό απέναντι στους παίκτες της ΑΕΚ. Μέχρι το 55-60’ είδατε τι εικόνα υπήρχε».

Για το αν έμεινε ευχαριστημένος από τον Μπάχα, είπε: ««Ο Μπάχα είναι καλός να κατεβάζει την μπάλα και να παίζει με πλάτη. Δεν ήταν εύστοχος στις τελικές προσπάθειες. Με την απουσία του Μπλάνκο ήταν ο μοναδικός καθαρόαιμος σέντερ φορ. Έχει αποδείξει την αξία του και σε άλλα πρωταθλήματα. Βεβαίως μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα. Αν ήταν στο 100% δεν θα τον άφηνε η Μάλαγα. Προσπαθήσαμε να τον επαναφέρουμε γρήγορα στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση. Αναγκάστηκε να παίξει σε πολλά ματς με ενοχλήσεις και δεν μπορούσε παραπάνω. Μπορούσε όμως να αντικαταστήσει τον Μπλάνκο».

Για όσα του άρεσαν κι όσα όχι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, απάντησε: «Μου αρέσει η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού πρωταθλήματος, πολύ καλοί ποδοσφαιριστές και καλές προθέσεις από τις περισσότερες ομάδες. Όμως δεν καταλαβαίνω τη βία. Θεωρώ πως το ελληνικό ποδόσφαιρο θα συνεχίσει να βελτιώνεται και θα γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστικό».

Κάνοντας έναν απολογισμό για το έργο του, είπε: «Υπήρχε μία πρόοδος στην ΑΕΚ. Είχαμε κάποια πολύ άσχημα αποτελέσματα, αλλά βάλαμε μια δομή. Ξέρουμε τι παίζουμε και τι θέλουμε. Έχουμε δημιουργήσει μια οικογένεια στα αποδυτήρια. Υπάρχει σεβασμός ανάμεσα σε όλους, δεν μας ενδιαφέρει η ταυτότητα του καθενός. Με στενοχωρεί ότι φτάσαμε σχεδόν νεκροί στα πλέι οφ από τη φυσική κατάσταση. Η ΑΕΚ είναι η ομάδα που έπαιξε τα περισσότερα ματς στο πρωτάθλημα με απώλειες. Κατακτήσαμε το Κύπελλο αποκλείοντας τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό. Όλοι οι ποδοσφαιριστές μαζί τα κατάφεραν. Υπήρχαν παίκτες που ούτε έκαναν προπόνηση. Κάποιοι ήταν εκτός πλάνων, χωρίς φυσική κατάσταση, υπέρβαροι και χωρίς κίνητρο. Εγώ απαίτησα πολλά κι αυτοί πρόσφεραν. Δεν έχω παράπονο, είμαι περήφανος για το ρόστερ. Έδωσαν το 120% και πάλεψαν όλα τα ματς».

Μάλιστα ξεχώρισε ως παράδειγμα προόδου τον Νίκο Καράμπελα. «Για μένα ο ποδοσφαιριστής που προόδευσε περισσότερο ήταν ο Καράμπελας. Μου είπαν ότι είναι πολύ καλό παιδί, αλλά δεν κάνει για την ΑΕΚ. Είδατε πόσο βελτιώθηκε και πόσο καλός ήταν, ακόμη και σήμερα ως δεξί μπακ».

Για το μέλλον του Νίκου Λυμπερόπουλου και του Τραϊανού Δέλλα, τόνισε: «Πολλοί ποδοσφαιριστές περιμένουν τις δικές μου αποφάσεις. Εγώ έχω μιλήσει μαζί τους. Ξέρουν πόσο μεγάλη σημασία έχουν για το μέλλον της ΑΕΚ. Τόσο ο Λυμπερόπουλος όσο και η ΑΕΚ στα 35 τους είναι το μέλλον της ΑΕΚ. Είναι ο καθρέφτης των επόμενων μεγάλων παικτών που μπορούν να έρθουν. Ο Δέλλας ήρθε για να παίξει 10-12 ματς κι έπαιξε 35. Είναι παράδειγμα προς μίμηση. Θέλω να μείνει κι αν δεν μπορεί να παίξει 30 ματς, θα βοηθήσει τους νεότερους».



Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved