Νόμος και σεντόνι... Σισέ!!!

Νόμος και σεντόνι... Σισέ!!!

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 την ΑΕΚ στο άδειο ΟΑΚΑ, έφτασε τους 13 βαθμούς και πήρε την πρώτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Με τον Σισέ να «καθαρίζει» και πάλι για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, ίσως στην τελευταία του εμφάνιση με τα «πράσινα» αφού υπάρχει πιθανότητα να πουληθεί, η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα κατάφερε να τερματίσει πρώτη στα play off παρά το κακό ξεκίνημα και να πάρει έτσι το εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League της επόμενης περιόδου.

Κάκιστη η ΑΕΚ, έμεινε στους 8 βαθμούς και την 3η θέση των play off κάτι που ουσιαστικά μετατρέπει και σε τυπική διαδικασία την εκδίκαση της ένστασης που έχει καταθέσει κατά του κύρους του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου, έτσι ώστε με ενδεχόμενη νίκη επί του Παναθηναϊκού να έπαιρνε αυτή την πρώτη θέση. Περισσότερο ως αγγαρεία είδαν όμως το ματς ο Χιμένεθ και οι ποδοσφαιριστές του, παρά με «τελικό» για την έξοδο στο Champions League.

Με μια καλή εμφάνιση και μια σημαντική νίκη που οδήγησε την ομάδα στα… αστέρια παίκτες, που την επόμενη περίοδο ίσως και να μην φορούν την φανέλα του Παναθηναϊκού, πήραν άνετα το τρίποντο επί της ΑΕΚ. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η τελευταία εμφάνιση του Ζιλμπέρτο Σίβα με την φανέλα του Παναθηναϊκού, καθώς ο Βραζιλιάνος δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του και συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Γκρέμιο. Μάλιστα πριν το παιχνίδι, ο 35χρονος μέσος τιμήθηκε για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο από την ΑΕΚ.

«Εκπλήξεις» από Μανόλο, πρόβλημα για Ζεσουάλδο

Με αρκετές εκπλήξεις, που ξένισαν είναι αλήθεια, παρατάχθηκε η ΑΕΚ αφού ο Μανόλο Χιμένεθ προτίμησε για το αρχικό σχήμα παίκτες στους οποίους δεν έχει δείξει ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στη φετινή σεζόν. Έτσι, κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΚ ήταν ο Σάχα, με τους Νταντόμο, Ντρπιτς, Ματέος και Καράμπελα από τα αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, με τους Γκέντσογλου και Μάκο να είναι το δίδυμο των αμυντικών χαφ. Στα αριστερά της μεσαίας γραμμής ήταν ο Λαγός, με τον Καφέ δεξιά και τον Σκόκο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μπαχά.

Στον αντίποδα, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είχε να αντιμετωπίσει το τράβηγμα που έπαθε στο ζέσταμα ο Αλέξανδρος Τζόρβας, ενώ ο Σπυρόπουλος εν τέλει δεν μπόρεσε να προλάβει το ματς. Έτσι, στην αρχική ενδεκάδα εμφανίστηκε ο Στέφανος Κοτσόλης με τους Καντέ, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ και Βύντρα από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή οι Ζιλμπέρτο Σίλβα και Κατσουράνης ήταν το δίδυμο με τον Λέτο αριστερά, το Μαρίνο δεξιά και τον Νίνη σε ελεύθερο ρόλο πίσω από το Σισέ.

Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι ο Ορέστης Καρνέζης που ήταν εκτός αποστολής του Παναθηναϊκού ήρθε… εσπευσμένα στο ΟΑΚΑ για να υπάρχει εναλλακτική λύση στον πάγκο για τον Φερέιρα, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να φτάνει στο γήπεδο στο 16’ του αγώνα.

Ταλαιπωρία με… δύο φάσεις

Αρκετά κακό ήταν το πρώτο μέρος στο ΟΑΚΑ, με τις δύο ομάδες να ταλαιπωρούν την μπάλα και να παίζουν σε πολύ αργό, κάτι που σε συνδυασμό με το άδειο γήπεδο έκανε τον αγώνα να θυμίζει περισσότερο… φιλικό προετοιμασίας παρά παιχνίδι το οποίο κρίνει μια θέση στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Η ΑΕΚ φάνηκε αρχικά να μπαίνει πιο ορεξάτη στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο γρήγορα κι αυτή φάνηκε να «κάθεται», με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τον έλεγχο αλλά να έχει ανούσια υπεροχή. Οι «πράσινοι» με κάποιες εμπνεύσεις των Λέτο και Νίνη έφτασαν κοντά στο να… δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για γκολ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Η καλύτερη φάση του παιχνιδιού, ήρθε στο 30’ όταν ο Κατσουράνης εκτός περιοχής προσπάθησε να κρεμάσει το Σάχα που αλλοίωσε λίγο την πορεία της μπάλας για να καταλήξει αυτή στο οριζόντιο δοκάρι. Οι «πράσινοι» είχαν ακόμα μια καλή στιγμή με τον Λέτο στο 40’ να περνάει σαν σταματημένο τον Ματέος και να νικιέται ξανά από τον συμπατριώτη του γκολκίπερ στο τετ-α-τετ, για να λήξει έτσι το πρώτο μέρος στο ΟΑΚΑ..

Ευκαιρία εσείς, γκολ εμείς

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια κλασική ευκαιρία για την ΑΕΚ, που ήταν και η τελευταία της στο παιχνίδι. Μετά από λάθος της άμυνας του Παναθηναϊκού ο Σκόκο βρήκε τον Μπαχά από δεξιά που με διαγώνιο πλασέ έστειλε την μπάλα ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Κοτσόλη.

Κάπου εκεί η Ένωση φάνηκε να… εγκαταλείπει το παιχνίδι, με τον Παναθηναϊκό να έχει τα ηνία και έναν ορεξάτο Χριστοδουλόπουλο που αντικατέστησε στην ανάπαυλα τον ορεξάτο Βύντρα. Από πάσα του Έλληνα μέσου ήρθε άλλωστε το πρώτο γκολ των «πρασίνων», στο 58’, με τον Ντρπιτς να κάνει «τσαφ» και τον Ματέος να χάνε την κόντρα από το Σισέ που δεν είχε πρόβλημα να εκτελέσει τον Σάχα για το προβάδισμα του «τριφυλλιού» στο άδειο ΟΑΚΑ.

Η υπεροχή του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε, αν και σε πιο αργό τέμπο, με το δεύτερο γκολ να είναι θέμα χρόνου. Την ίδια ώρα ο Χιμένεθ αντικατέστησε τους Καφέ και Γκέντσογλου, ρίχνοντας ουσιαστικά λευκή πετσέτα με τη χρησιμοποίηση των Κλωναρίδη και Έντερ. Έτσι, στο 67’ ήρθε και δεύτερο γκολ για τους φιλοξενούμενους με τον Καραγκούνη να εκτελεί το φάουλ από αριστερά και τον Σισέ στο δεύτερο δοκάρι να σκοράρει με κεφαλιά για το 0-2 στο ΟΑΚΑ.

Πτώση ρυθμού και… τέλος

Τα τελευταία λεπτά δεν είχαν κάτι το αξιοσημείωτο, αφού ο ρυθμός έπεσε πάλι αισθητά με την ατομική ενέργεια του Λέτο στο 86’ να είναι η καλύτερη στιγμή όταν ο Αργεντινός πέρασε ξανά όποιον βρήκε μπροστά του και σούταρε με το αριστερό για να αποκρούσει ο Σάχα και να κυλήσουν τα λεπτά ως τη λήξη.

Μια λήξη που βρήκε τον Παναθηναϊκό πρώτο με 13 βαθμούς στα play off και στα προκριματικά του Champions League, σώζοντας μια κακή χρονιά που ολοκληρώθηκε χωρίς τίτλους και σήμανε ίσως το τέλος της ομάδας που έφερε το νταμπλ μετά από έξι χρόνια στην Παιανία την περασμένη σεζόν και εξέφρασε σε μεγάλο βαθμό την εποχή των «παχιών αγελάδων» και της πολυμετοχικότητας.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του παιχνιδιού, πατήστε ΕΔΩ.

Θυμηθείτε το pregame του αγώνα πατήστε ΕΔΩ.



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved