Δεν υπάρχει σωτηρία...

Δεν υπάρχει σωτηρία...

Καλή η προσπάθεια των Supportes αλλά με ημίμετρα δεν πρόκειται η ΑΕΚ να δει προκοπή...

Κάλεσμα στους φιλάθλους της ΑΕΚ να πάρουν την κατάσταση στα «χέρια» τους έκαναν οι «Supporters Club» στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης (24/5). Ο πρόεδρος του κλαμπ, Μάκης Κασνακίδης υποστήριξε πως στόχος είναι τα 50.000 μέλη, όπου θα δώσουν νέα δυναμική στην ομάδα, μέσω των πέντε επιπέδων συμμετοχής, των 10.000 ευρώ, 5.000 ευρώ, 2.000 ευρώ, 1.000 ευρώ και 200 ευρώ. Ωστόσο, οι ιθύνοντες το κλαμπ... ξεκαθάρισαν πως δεν υπάρχει εναλλακτικό πλάνο, σε περίπτωση που η ανταπόκριση του κόσμου δεν είναι η ανάλογη.

Στο πλευρό των Supporters βρέθηκαν παλαίμαχοι άσοι του «Δικέφαλου», όπως ο Στέλιος Σεραφίδης, ο Τάκης Καραγκιοζόπουλος, ο Ανδρέας Σταματιάδης, ο Κώστας Νεστορίδης, ο Μιχάλης Σιμιγδαλάς. Το «παρών» έδωσε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, γνωστός για τα «κιτρινόμαυρα» αισθήματά του, Γιάννης Βούρος. Τους παίκτες της ΑΕΚ εκπροσώπησαν οι Νίκος Λυμπερόπουλος, Παντελής Καφές και Νίκος Γεωργέας. Στην αίθουσά του «Στράτος Βασιλικός Hotel» βρέθηκε ο πρόεδρος της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, Σταύρος Αδαμίδης και οι αντιπρόεδροι Χάρης Κοσμάτος και Κώστας Καπετανάκης. Αίγλη και λάμψη στην εκδήλωση έδωσε η Έρρικα Πρεζεράκου. Το Onsports βρέθηκε στο ξενοδοχείο στην οδό Μιχαλακοπούλου και σας μετέφερε live όλες τις εξελίξεις από την συνέντευξη Τύπου.

«Πολλά έχουν ακουστεί, πολλά έχουν κυκλοφορήσει, πολλά ανακριβή, κάποια υπέρ μας και κάποια κατά. Σκοπός μας είναι να δώσουμε απαντήσεις και να βοηθήσουμε τους φίλους της ΑΕΚ να κατανοήσουν την πρότασή μας. Το Supporters Club ιδρύθηκε από ιδέα του Ντέμη Νικολαΐδη. Το συμβουλευτικό κομμάτι δυστυχώς ποτέ δεν υλοποιήθηκε. Αρχικά ήμασταν 29 μέλη και η ετήσια συνδρομή ήταν 29.000 ευρώ. Με τον ερχομό του Σταύρου Αδαμίδη είχαμε περισσότερο θεσμικό ρόλο. Εκπονήσαμε ένα σχέδιο που πιστεύουμε πως θα μας βγάλει από το αδιέξοδο και θα μας οδηγήσει σε ένα διαυγές μέλλον. Το μοντέλο του ενός ή των δύο ανδρών έχει ξεπεραστεί και δεν έχει εφαρμογή στην ΑΕΚ», ανέφερε αρχικά ο Μάκης Κασνακίδης.

Και συνέχισε: «Η οικονομική κρίση προωθεί τη λύση του μοντέλου των πολλών. Γνωρίζοντας την κατάσταση της ΑΕΚ αποφασίσαμε να μη μείνουμε άπραγοι και να προτείνουμε λύσεις βιώσιμες. Πρότασή μας είναι η ΑΕΚ να ανήκει στην ΑΕΚ. Κάθε ενωσίτικη οικογένεια να έχει ένα κομμάτι της ΑΕΚ, που θα πηγαίνει από γονείς σε παιδιά και από παιδιά σε εγγόνια. Συστάθηκε μία ανώνυμη εταιρεία με στόχο την κατοχή μετοχών και την κατασκευή προπονητικού κέντρου για τις ακαδημίες της ΠΑΕ. Για τον πρώτο σκοπό ήδη έχουμε εξασφαλίσει το 23% των μετοχών της ΠΑΕ. Σκέψη είναι να συμμετάσχει κάθε ΑΕΚτζής σε αυτή την προσπάθεια διάσωσης και αναγέννησης της ομάδας. Ή γκρινιάζουμε και περιμένουμε σωτήρες εξ ουρανού ή παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Το δεύτερο φαίνεται και είναι εφικτό.

Το Supporters Club ήταν ιδέα του Ντέμη. Αρχικά ήμασταν 29 μέλη. Η ετήσια συνδρομή ήταν 10.000 ευρώ και αν συνυπολογίσουμε τα διαρκείας και τη συμμετοχή μας, το σύνολο ήταν γύρω στα 2,5 εκατ. ευρώ. Με τον ερχομό του Σταύρου Αδαμίδη ενεργοποιήθηκε ο συμβουλευτικός μας ρόλος. Τι προτείνουμε και πώς σκεφτόμαστε... Το μοντέλο του 1 ή 2 μεγαλομετόχων έχει πια ξεπεραστεί. Σε κάθε περίπτωση δεν έχει εφαρμογή στην ΑΕΚ... Γνωρίζοντας την οικονομική κατάσταση της ΑΕΚ αποφασίσαμε να μη μείνουμε άπραγοι... Να προτείνουμε λύσεις βιώσιμες και εφικτές. Θεωρούμε ότι το πλάνο που προωθούμε είναι η μόνη λύση.

Σκεφτείτε τις δυνατότητες μιας ΑΕΚ που θα ανήκει σε 50.000 κόσμο, που θα ενώνει όλο τον κόσμο και θα τον κάνει συμμέτοχο στο μέλλον της. Και η AEK Supporters Club μάς χωρά όλους. Όταν διαβάζω ότι χρειαζόμαστε μεγιστάνες για να δώσουμε όραμα, αναρωτιέμαι πού είναι αυτοί οι μεγιστάνες; Μα η ίδια η ΑΕΚ δεν είναι το όραμα; Η συμμετοχή των οικονομικά ισχυρών φίλων της ΑΕΚ είναι σημαντική, αλλά το όραμα είναι οι πόθοι και οι αξίες μας. Μπορούμε να βοηθήσουμε καταθέτοντας αυτό που θέλουμε και μπορούμε. Η Supporters Club θα γίνει ο δεύτερος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ.

Υπάρχουν πέντε επίπεδα. Κάθε μετοχή έχει αξία 10 ευρώ. Γινόμαστε ενεργά μέλη και απολαμβάνουμε τα προνόμια που αντιστοιχούν ανάλογα με το πακέτο που έχουμε διαλέξει. Τι σημαίνει είμαι μέλος του Supporters Club; Έχω λόγο στο μέλλον της ΑΕΚ, παίρνω μέρος στις αποφάσεις, βοηθώ με έργα, ψηφίζω για την έγκριση του ετήσιου προϋπολογισμού, ενημερώνομαι για τα οικονομικά στοιχεία ανά τρίμηνο και εκλέγω τα μέλη του ΔΣ του Supporters Club που ορίζουν μέλη στο ΔΣ.

Έχουμε συμφωνήσει πως το φτηνό εισιτήριο διαρκείας της επόμενης σεζόν να φτάνει τα 165 ευρώ. Είναι σημαντικό όλοι μας να γνωρίζουμε ότι τα χρήματά μας τα διαχειρίζονται με σύνεση. Για τον λόγο αυτό έχουμε ορίσει μια επιτροπή ελέγχου και διαφάνειας. Θα αποτελείται από έναν πρώην δικαστικό, έναν πρώην ορκωτό λογιστή και της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ δεν είναι μόνο μια ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά ιστορία. Αυτή θέλουμε να την διαφυλλάξουμε και έχουμε ιδρύσει επιτροπή Πολιτιστικής ανάπτυξης που θα έχει ως στόχο να αναδείξει την πορεία της ΑΕΚ. Πρώτος στόχος της επιτροπής είναι να βρει και να επεξεργαστεί ένα σχέδιο για την καταπολέμηση της βίας στο γήπεδό μας, ώστε να μην ξαναδούμε ή να μικρύνουμε τις πιθανότητες να ξαναδούμε γεγονότα που είδαμε στον τελικό του Κυπέλλου.

Καλούμε τους φίλους της ΑΕΚ που βαρέθηκαν τη μιζέρια και τις χωρίς αποτέλεσμα αναμονές για εκ Θεού λύσεις να στηρίξουν την προσπάθεια και να πάρουν την τύχη στα χέρια τους. Καθένας με τη δύναμή του. Η ΑΕΚ περιμένει πράγματα από εμάς. Οχι εμείς από την ΑΕΚ».

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας και Χαλκηδόνας, Ε. Αποστολάκη: «Γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι για την ΑΕΚ η επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σαν δήμος παραμένουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας. Από την πρώτη στιγμή εκφράσαμε στη διοίκηση της ΠΑΕ τις δεσμεύσεις μας από την πλευρά του Δήμου. Φαίνεται πως γίνεται μια πολύ σοβαρή προσπάθεια και το έργο θα ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο. Θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια της ΑΕΚ να υλοποιήσει ένα ρεαλιστικό έργο».

Έπειτα ακολούθησαν ερωτήσεις, κυρίως προς τον πρόεδρο του κλαμπ, Μάκη Κασνακίδη:

Για το αν έχουν χτυπήσει την πόρτα Νικολαΐδη: «Έχουμε μιλήσει με τον Ντέμη και μας έχει πει ότι θέλει να δώσει τις μετοχές του στο Supporters Club».

Αν είναι αντιγραφή ξένου πλάνου: «Όχι, είναι με τα ελληνικά δεδομένα. Πιο δομημένο και να συνδυάζει ανθρώπους που μπορούν να βάλουν περισσότερα χρήματα και άλλους με λιγότερα».

Για το 23% των μετοχών που έχουν: «18% μας έχει δώσει ο κ. Παππάς και 5% ο κ. Νοτιάς. Περιμένουμε και άλλους. Οπως ο Ντέμης...»

Για το αν καταφέρουν οι Supporters να εξασφαλίσουν το 51%, τι μπορούν να κάνουν για την ΑΕΚ: «Θα ψηφίζει το ΔΣ, που θα εκλέγεται και θα έχει ορισμένα πλάνα. Το πλάνο δεν είναι να μαζέψουμε. 50000 των 200 συν ότι μπορούμε να μαζέψουμε. Η λύση που λέμε είναι για να τελειώσουμε με το κάθε χρόνο πρέπει να βάζουμε λεφτά. Φανταστείτε μια ομάδα με 50000 μετόχους και 50000 δίπλα της. Θα είναι με συμμετοχή και με ενεργά μέλη. Η συμμετοχή, όποιος θέλει να συμμετάσχει στην επόμενη Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, μπορεί να το κάνει. Αν κάποιος δεν θέλει του χρόνου να μετάσχει, τότε μπορεί να μην το κάνει. Ο τρόπος που το κάναμε και έχουμε συζητήσει να βάλουμε πολύ φθηνό εισιτήρια. Αν βάλουμε την συμμετοχή και το εισιτήριο πάμε στα 365 ευρώ. Ένα ευρώ την ημέρα. Έχουμε 1,5 εκατομμύριο οπαδούς και νομίζω ότι μπορούμε να βρούμε 50000 οπαδούς».

Αν υπάρχει ανάλυση των χρημάτων που έχουν εισχωρήσει στα ταμεία των Supporters: «Δεν μπορεί να μην υπάρχει ανάλυση. Δεν έχουν μπει από δύο τρεις ανθρώπους. Έχουν μπει από πολλούς. Τώρα ξεκινάει η προσπάθεια. Υπάρχει Διοικητικό Συμβούλιο από 9 μέλη των Supporters. Όταν γίνει νέα γενική συνέλευση, τότε θα βγει νέο Διοικητικό Συμβούλιο».

Για το γεγονός πως το νέο προπονητικό των Ακαδημιών θα γίνει εκτός Σπάτων, ανέφερε: «Ο λόγος που ξεκινάμε κάπου αλλού άμεσα, είναι πως στον χώρο στα Σπάτα, υπάρχουν διάφορα νομικά θέμα που μπορούν να πάρουν πολύ καιρό. Θεωρούμε πως μπορούμε να βρούμε χώρο στη Νέα Φιλαδέλφεια και να είναι δίπλα στην πρώτη ομάδα».

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Γιάννης Βούρος: «Κατανοώ απόλυτα την δυσπιστία, αλλά μπορώ να σας απαντήσω πως ανέκαθεν ο κόσμος της ΑΕΚ με τη δική του συμβολή μέσω των διαρκείας και των εισιτηρίων κάθε Κυριακής συμμετείχε στο κάθε εγχείρημα. Θέλω να πω πως έτσι κι αλλιώς ο κόσμος της ΑΕΚ συμμετείχε. Φανταστείτε να μην συμμετείχε ο κόσμος. Σε όλες τις ιστορικές περιόδους, όταν οι κοινωνίες έβρισκαν τον τρόπο και αντιπροσώπευαν κάτι καινούριο. Αυτή την στιγμή καλό είναι να υπάρχει και να μας κάνει πιο διαφανείς στις διαδικασίες και να το δούμε σαν αυτό που γεννιέται από το τίποτα. Δύο πράγματα αντιπροσωπεύουν την ΑΕΚ. Το όνομά της και η ιστορία της».

Για το αν αποποιούνται των ευθυνών τους οι κ.κ. Νοτιάς και Παππάς, ο Μάκης Κασνακίδης, ανέφερε: «Γιατί το βλέπετε σαν μειονέκτημα. Είναι πολύ δυνατό που παίρνει ο κόσμος της ΑΕΚ τη δύναμη στα χέρια του. Όταν γίνεται μια αλλαγή παίρνεις και τις υποχρεώσεις και τις απαιτήσεις και τα περουσιαστικά στοιχεία της ΠΑΕ».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Βούρος, τόνισε: «Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι οι κ.κ. Παππάς και Νοτίας και δεν συμμετάσχουν. Πιθανόν να σκρινάρονται, δέχονται να μπουν σε μία δεδομένη στιγμή που θα απαιτηθεί θα βοηθήσουν».

Παράλληλα, ο Σταύρος Αδαμίδης, υποστήριξε: «Μίλησα με τον κ. Παππά και τον κ. Νοτιά και με διαβεβαίωσαν πως θα συμμετέχουν πολύ ενεργά, εννοώ και οικονομικά, στο εγχείρημα αυτό».

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε και πάλι ο Μάκης Κασνακίδης: «Αν πάρετε την ανακοίνωση του κ. Παππά θα συμμετάσχει μέσω των Supporters και αυτό μας έχει πει και ο κ. Νοτιάς. Και οι δύο θα βάλουν και πάλι λεφτά. Και οι δύο διαβεβαίωσαν ότι θα συμμετάσχουν ενεργά».

Για το αν υπάρχει εναλλακτικό σενάριο: «Για εναλλακτικό πλάνο δεν μπορώ να μιλήσω εγώ. Εμείς κάνουμε μία κίνηση. Αν δεν πετύχει το εγχείρημά μας η ΑΕΚ θα είναι σε πολύ δύσκολη θέση και δεν μπορώ να φανταστώ ποιο θα είναι το μέλλον. Αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι να μαζέψουμε 50.000 κόσμο. Αν βρούμε 1.000 που θα βάλουν από 10.000 ευρώ και βρούμε 50.000 ανθρώπους που θα βάλουν 200 ευρώ, σαφώς προτιμάμε το δεύτερο σενάριο. Φανταστείτε τι δύναμη θα έχει αυτή η ομάδα. Ακόμη και στο παρασκήνιο. Πώς θα χτυπήσει μία τέτοια ομάδα το παρασκήνιο; Θέλουμε να φέρουμε από 1,5 εκατ. ΑΕΚτζήδες τουλάχιστον 50.000 να βάλουν από ένα ευρώ την ημέρα. Αν έχουμε 50.000 κόσμο φέτος, δεν θα χρειαστούμε χρήματα για την επόμενη χρονιά.

Κάθε τρίμηνο τα μέλη θα παίρνουν μέσω της Α.Ε. τις πληροφορίες τις οικονομικές με μια έκθεση από την επιτροπή διαφάνειας που θα εξηγεί τι έχει γίνει, επειδή δεν είναι όλοι οικονομολόγοι. Αν ήθελε κάποιος να αγοράσει μετοχές από την ΠΑΕ θα μπορούσε άμεσα... Η μετοχή κοστίζει 10 ευρώ, άρα των 200 θα είναι 20 μετοχές.

Τότε υπήρχε ο κ. Νικολαΐδης που έδωσε όραμα και ο κόσμος τον πίστεψε. Τωρα δεν υπάρχει πια. Υπάρχει ο κόσμος. Οραμα είναι να γίνουμε η πρώτη ελληνική ομάδα που θα έχει 50.000 κόσμου σαν μέλη. Έχουν μειωθεί τα έξοδα της ομάδας και σκοπός στους επόμενους μήνες είναι να ισοσκελιστούν τα έσοδα με τα έξοδα».

Έχω μιλήσει με τον κ. Μελισσανίδη, τον κ. Φιλίππου και τον κ. Χατζηιωάννου. Όλοι είδαν θετικά το εγχείρημα, αλλά δεν θέλω να πω τι μου είπαν. Καλύτερα να μιλήσετε εσείς με τους ίδιους».

Για το αν υπάρχει κάποιο πρόσωπο που να βγει πιο μπροστά και για την συσπείρωση του κόσμου στην εποχή του Ντέμη Νικολαΐδη και τώρα: «Τότε υπήρχε ο κ. Νικολαΐδης. Τώρα δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο ο λαός της ΑΕΚ. Που θα πάρει τη διοίκηση στα χέρια του. Το όραμα είναι να γίνουμε η πρώτη ελληνική ομάδα που θα έχει 50000 μέλη. Προσπαθούμε μια λύση για να προχωρήσουμε. Δεν μπορούμε να περιμένουμε σε Μεσσίες».

Για το πλάνο της συμμετοχής στη Γενική Συνέλευσης της ΠΑΕ: «Θα υπάρχει το ΔΣ της ανώνυμης εταιρείας και θα υπάρχουν αντιπρόσωποι, που θα εκλέγονται από τη ΓΣ των μετόχων των Supporters. Το ΔΣ των Supporters θα ορίζει τα μέλη που θα είναι στο ΔΣ της ΠΑΕ»

Για το αν έχουν γίνει ενέργειες προς τον απόδημο ελληνισμό: «Εννοείται. Ηδη έχουμε από την Αυστραλία».

Για το αν οι νέες μετοχές είναι υποθηκευμένες: «Οι καινούριες μετοχές δεν θα είναι υποθηκευμένες. Αυτές από την ΑΜΚ δεν είναι υποθηκευμένες. Και από όσο ξέρω το θέμα με τη Morgan Stanley συζητείται για να βρεθεί μια λύση».

Τέλος, ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ανέφερε: «Είμαι στο χώρο του ποδοσφαίρου 18 χρόνια και από τότε που θυμάμαι την ΑΕΚ έχει προβλήματα. Έχουμε φτάσει στο 2011, φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού και ζητάμε από τον κόσμο να βάλει πλάτη σε μια στιγμή που το ένα ευρώ παίζει ρόλο. Είμαι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος και αυτό που έχω ανακαλύψει είναι πως η ΑΕΚ είναι μια οικογένεια. Επικροτώ αυτή την κίνηση, γιατί είναι η μοναδική λύση. Δεν βλέπω κάτι άλλο. Επόμενη λύση είναι να πάει η ομάδα στη Δ' Εθνική. Αν δεν πετύχει, αυτοί οι 50.000 φίλαθλοι τι θα κάνουν; Θέλω να δοθεί μία άμεση λύση για να τελειώνει το απόστημα που υπάρχει στην ΑΕΚ όλα αυτά τα χρόνια».



Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved