Ο Βέλιτς και τα αουτσάιντερ

Ο Βέλιτς και τα αουτσάιντερ

Το Onsports παρουσιάζει τα προφίλ των οκτώ υποψηφίων για τη θέση του τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού, με τον Γιάσμινκο Βέλιτς να φέρεται ως επικρατέστερος.

Από τις αρχές του Φεβρουαρίου, όταν και ο Κάρλος Φρέιτας – τελευταίος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού – έλυσε τη συνεργασία του με τους «πράσινους», ένα από τα βασικά θέματα τις επικαιρότητας του «τριφυλλιού» είναι το ποιος θα είναι ο επόμενος τεχνικός διευθυντής στην Παιανία.

Τα ονόματα που έχουν παρελάσει ως φαβορί, υποψήφιοι και υπό… σκέψη, είναι αρκετά ωστόσο κάποιες περιπτώσεις φαίνεται να έχουν «προκριθεί» από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού που έχει στα άμεσα σχέδιά της να τελειώσει το θέμα του τεχνικού διευθυντή για να αρχίσει το συντομότερο δυνατό ο σχεδιασμός για τη νέα περίοδο.

Στην παρούσα φάση, οι Σταν Φαλκς, Τζανλούκα Νάνι, Ζήσης Βρύζας, Άκης Ζήκος, Χέρμαν Βερμιούλεν, Δημήτρης Μάρκος, Βέλιμιρ Ζάετς και Γιάσμινκο Βέλιτς είναι όσοι «παίζουν» για τη θέση του τεχνικού διευθυντή στον Παναθηναϊκό και επιχειρούμε να σκιαγραφήσουμε το προφίλ του κάθε ένα έτσι ώστε να βγει ένα συμπέρασμα για το τι θέλουν από τον «εκλεκτό» οι «πράσινοι».

Ο Βόσνιος πάντως έχει ξεκάθαρο προβάδισμα για τη θέση και οι επτά άλλοι υποψήφιοι, φέρονται ως τα αουτσάιντερ για την ανάληψη της θέσης του τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού.

Γιάσμινκο Βέλιτς

velicΟ Βόσνιος θεωρείται, αν όχι το μεγαλύτερο, ένα από τα φαβορί για να πάρει τη θέση του τεχνικού διευθυντή στον Παναθηναϊκό καθώς έχει βρεθεί και στο παρελθόν στην ίδια θέση. Οι τεχνικές γνώσεις του άλλοτε βοηθού του Φερνάντο Σάντος στην ΑΕΚ και το «τριφύλλι» αλλά και το γεγονός ότι έχει πιστωθεί αρκετά καλά «deal» στην προηγούμενη θητεία του, ενισχύει τις «μετοχές» του και τον φέρνει στη ψηλότερη θέση της λίστας της διοικούσας επιτροπής του Παναθηναϊκού για να «τρέξει» το νέο πλάνο που θα έχει σαφώς μειωμένο μπάτζετ και κατεύθυνση να δουλέψει η ομάδα με νέους και φιλόδοξους ποδοσφαιριστές με μικρό κόστος.

 

Σταν Φαλκς

falksΟ 47χρονος Ολλανδός, μέλος των «οράνιε» στο Μουντιάλ του 1994, αποτελεί ένα από τα «καλά» ονόματα της λίστας. Με πολυετή – και επιτυχημένη – θητεία στην PSV Αϊντχόφεν αλλά και πολλές διασυνδέσεις στη Βόρεια Ευρώπη και όχι μόνο στη «χώρα της τουλίπας», ο Φαλκς μπορεί να είναι ο επόμενος τεχνικός διευθυντής των «πρασίνων». Από το 2009 πάντως είναι αθλητικός διευθυντής στη Βίσλα Κρακοβίας, πετυχαίνοντας συμφωνίες που αφορούσαν κυρίως σε πωλήσεις ποδοσφαιριστών, κάτι που αναζητούν στον Παναθηναϊκό το φετινό καλοκαίρι.

 

Τζανλούκα Νάνι

naniΈνα ακόμα «ηχηρό» όνομα της λίστας, με «βαρύ» βιογραφικό. Ο Ιταλός είναι αυτός που έχει και το μεγαλύτερο κασέ από όλους τους υπόλοιπους, ενώ φέρεται να έχει κάνει επαφές με τον Παναθηναϊκό. Η πρώτη του θητεία στην Μπρέσια κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένη, καθώς ανέδειξε μεγάλα ταλέντα όπως οι Λούκα Τόνια και Αντρέα Πίρλο, με την μετακίνησή του στην Άστον Βίλα να έρχεται ως φυσική συνέπεια. Ο Νάνι έμεινε δυο χρόνια στην Αγγλία έχοντας τον πλήρη έλεγχο του ποδοσφαιρικού τμήματος, πριν επιστρέψει και πάλι στην Μπρέσια.

 

Βέλιμιρ Ζάετς

zaevΤο παρελθόν του σαν παίκτης στον Παναθηναϊκό, κάνει τον Ζάετς ένα από τα προσιτά ονόματα για τους «πράσινους». Ο «Ζέκο» ωστόσο θήτευσε και σαν τεχνικός διευθυντής στο «τριφύλλι» και ήταν στο εν λόγω πόστο όταν το «τριφύλλι» κατέκτησε το πρώτο του νταμπλ μετά από 8 χρόνια, το 2004. Ο Κροάτης θήτευσε στην Αγγλία και την Πόρτσμουθ σαν εκτελεστικός διευθυντής ωστόσο έφυγε μαζί με τον Ρέντναπ και επέστρεψε στην πατρίδα του και την Ντιναμό Ζάγκρεμπ όπου πέρασε από όλες τις βαθμίδες, ακόμα και από τη θέση του προπονητή. Στα πλεονεκτήματα του Ζάετς, το ότι μπορεί να ανιχνεύσει και να φέρει ταλέντα τόσο από τη χώρα του όσο και γενικά από όλες τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, όπου έχει το δικό του δίκτυο γνωριμιών.

Ζήσης Βρύζας

vryzasΟ νυν βοηθός του Φερνάντο Σάντος στην Εθνική ομάδα, έχει θητεύσει ως τεχνικός διευθυντής στον ΠΑΟΚ με αρκετά μεγάλη επιτυχία. Το γεγονός ότι κατάφερε να πουλήσει παίκτες σε αρκετά συμφέρουσες τιμές για την ομάδα του, αλλά και να κάνει μεταγραφές που ήταν αποδοτικότατες για το «δικέφαλο του Βορρά», με μειωμένο ωστόσο κόστος, είναι το κύριο προσόν που έχουν ανιχνεύσει οι «πράσινοι» στον πρωταθλητή Ευρώπης με την Εθνική ομάδα το 2004. Ο άλλοτε διεθνής επιθετικός έχει αρκετές διασυνδέσεις σε Ισπανία και Ιταλία από τη θητεία του εκεί ως ποδοσφαιριστής, ενώ φαίνεται να ξεχωρίζει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές σε νεαρή ηλικία, πράγμα που αναζητά το «τριφύλλι».

Άκης Ζήκος

zikosΟ άλλοτε διεθνής ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και της Μονακό, έχει στα υπέρ του το δίκτυο γνωριμιών που έχει αναπτύξει στο εξωτερικό λόγω της καριέρας του στους «Μονεγάσκους». Ο Ζήκος συνδέεται με γραφείο μάνατζερ το οποίο τον τελευταίο καιρό έχει κάνει δουλειές με τον Παναθηναϊκό και έχει καλές σχέσεις με τους διοικούντες το «τριφύλλι», κάτι που του δίνει μια θέση στη λίστα με τους υποψήφιους.

 



Χέρμαν Βερμιούλεν

vermioulenΟ Βέλγος ήταν ο υπεύθυνος ακαδημιών του Ολυμπιακού όταν προπονητής των Πειραιωτών ήταν ο Νορβηγός Τροντ Σόλιντ. Η μεταγραφή του Κυριάκου Παπαδόπουλου στη Σάλκε πιστώνεται σε αυτόν ενώ έχει θητεία ως τεχνικός διευθυντής σε Βέλγιο και Αραβικά Εμιράτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε προτείνει στον Βερμιούλεν να γίνει ξανά «αφεντικό» των «ερυθρόλευκων» ακαδημιών τον Οκτώβριο, όμως αρνήθηκε ο Βέλγος. Η ικανότητά του στο να διακρίνει παίκτες ποιοτικούς σε νεαρή ηλικία, τον φέρνει στην «πράσινη» λίστα.

 

Δημήτρης Μάρκος

markosΟ παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού είναι το τελευταίο όνομα που προστέθηκε στη λίστα. Ο Μάρκος δεν έχει ανάλογη πείρα από τη θέση του τεχνικού διευθυντή, ωστόσο έχει αρκετή εμπειρία σε ότι έχει να κάνει με τα τμήματα υποδομής. Παράλληλα, γνωρίζει καλά την ατμόσφαιρα που επικρατεί στον Παναθηναϊκό και το πώς είναι να κάνεις πρωταθλητισμό με το «τριφύλλι», αφού ήταν μέλος της ομάδας στα μέσα της δεκαετίας του ’90 που «μεγαλούργησε» σε Ελλάδα και Ευρώπη.

 

Μένει η τελική απόφαση

Από την παραπάνω οκτάδα θα είναι όπως όλα δείχνουν ο εκλεκτός των «πρασίνων», με τον Γιάσμινκο Βέλιτς σύμφωνα με πληροφορίες να έχει το προβάδισμα για να πάρει τη θέση. Η απόφαση πάντως θα παρθεί μετά το τέλος των play off και τη συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής η οποία θα συγκρίνει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των υποψήφιων πριν προχωρήσει στις τελικές διαπραγματεύσεις.



Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τελικό Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τελικό Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved