«Ήμασταν μια γροθιά»

«Ήμασταν μια γροθιά»

Στην ενότητα που είχε ο Ολυμπιακός όλη τη φετινή χρονιά, από την αρχή ως το τέλος, στάθηκε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Ο Έλληνας αμυντικός μίλησε στο Novasports 2, σε ένα δίωρο αφιέρωμα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό, με συνεντεύξεις και τις σημαντικότερες στιγμές της περιόδου 2010-2011.

-Για τη φετινή χρονιά:

«Σίγουρα η ομάδα ξεκίνησε πολύ άσχημα τη σεζόν. Είχαμε τον αποκλεισμό απ' την Μακάμπι. Ήταν κάτι που δεν το περίμενε κανένας. Είναι κάτι που συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Έγινε η αλλαγή προπονητή. Ήρθε ένας πολύ μεγάλος προπονητής που ήξερε τα ελληνικά δεδομένα. Αμέσως άρχισε να κτίζει την ομάδα. Νομίζω πως τα αποτελέσματα φάνηκαν πιο γρήγορα απ' όσο φανταζόμασταν όλοι μας.

Σίγουρα η χρονιά έληξε πολύ καλά για όλους μας. Ήταν μία πολύ σημαντική χρονιά και το γνωρίζαμε όλοι μας μετά την περσινή άσχημη πορεία μας. Η ομάδα είχε μία πολύ μέτρια εικόνα που δεν αρμόζει στον Ολυμπιακό. Νομίζω πως αντέδρασε πάρα πολύ γρήγορα. Κατά διαστήματα έπαιξε πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο. Σίγουρα μπορεί να βελτιωθεί πάρα πολύ στο μέλλον».

-Οι διαφορές του περσινού με τον φετινό Ολυμπιακό:

«Άλλαξαν πάρα πολλά πράγματα. Την περυσινή χρονιά ήμασταν πάρα πολύ άτυχοι με τους τραυματισμούς. Σίγουρα δεν μας βγήκαν κάποια πράγματα. Υπήρξαν πολλές αλλαγές προπονητών. Φέτος ήρθε ένας άνθρωπος που τον σέβονται όλοι. Προσφέρει ηρεμία στα αποδυτήρια, κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό. Και γενικά όλοι μας νιώθουμε πολύ καλύτερα».

- Τι άλλαξε φέτος στην άμυνα του Ολυμπιακού και λειτούργησε τόσο αποτελεσματικά;

«Πιστεύω πως γενικά λειτουργούσαμε καλά. Όλη η ομάδα έκανε άμυνα, όπως όλη η ομάδα προσπαθεί να κάνει επίθεση. Άλλωστε αυτό θέλει και το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Σίγουρα με τον ερχομό του κ. Βαλβέρδε, όλοι βρήκαμε τα πατήματα μας και λειτουργούσαμε πιο αποτελεσματικά. Είναι σημαντικό που η ομάδα είχε πάρα πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Αυτό οφείλεται σε όλα τα παιδιά γιατί προσπαθούσαν και έδιναν τα πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

-Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, λόγω της αποβολής σου, είναι η άσχημη ανάμνηση της χρονιάς;

«Όχι για εμένα. Για την ομάδα. Επειδή είμαι αμυντικός, μπορεί ανά πάσα στιγμή να δεχθώ μία κάρτα. Για την ομάδα ήταν κάτι αρνητικό, γιατί ήταν ένα ντέρμπι το οποίο έπρεπε να κερδίσουμε. Άλλωστε η ομάδα έχει συνηθίσει να τα κερδίζει αυτά τα παιχνίδια. Μας πείραξε ο τρόπος με τον οποίο ήρθε αυτή η ήττα γιατί πιστεύω πως η ομάδα ήταν πάρα πολύ καλή. Άξιζε να κερδίσει αυτό το παιχνίδι».

-Πως εξηγούν οι παίκτες του Ολυμπιακού τις ήττες στα εκτός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ;

«Σίγουρα υπήρχε προβληματισμός. Ειδικά όταν χάνεις αυτά τα παιχνίδια που ο Ολυμπιακός τα κερδίζει. Υπήρχε προβληματισμός, αλλά παράλληλα και εμπιστοσύνη. Όλοι εμπιστευόμασταν την ομάδα και τις δυνατότητές μας. Ξέραμε πως εξαρτάται από εμάς. Δηλαδή αν εμείς παρουσιάζαμε το πρόσωπο που πρέπει και παίζαμε αυτό που μπορούμε, έχοντας και την τύχη με το μέρος μας, δε θα είχαμε κανένα πρόβλημα. Μας στεναχώρησε το γεγονός πως δεν κερδίσαμε αυτά τα παιχνίδια. Αλλά πιστεύαμε πως είχαμε την καλύτερη ομάδα -και ακόμα το πιστεύουμε. Θεωρώ πως ήμασταν πολύ άτυχοι σε αυτά τα παιχνίδια».

-Για την μεγάλη σε έκταση νίκη επί της ΑΕΚ:

«Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα. Έτσι όπως ήρθε μας έκανε να νιώσουμε πως τα πράγματα έχουν τελειώσει. Παράλληλα προσφέραμε και θέαμα στον κόσμο. Κάτι που θέλουμε και εμείς, αλλά και γενικά όλη η οικογένεια του Ολυμπιακού. Όταν καταφέρνεις να πετύχεις έξι γκολ σε ένα παιχνίδι, παράλληλα να "σφραγίζεις" τον τίτλο και να παίζεις και καλό ποδόσφαιρο, νομίζω πως είναι ότι καλύτερο και για τον κόσμο, αλλά και για εμάς που αγωνιζόμαστε».

-Για το μέλλον του στα αποδυτήρια μετά την αποχώρηση του Νικοπολίδη:

«Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος που αγωνίστηκα με έναν τόσο μεγάλο τερματοφύλακα, με έναν τόσο μεγάλο άνθρωπο. Μιλάμε για μία τεράστια προσωπικότητα που μας έκανε χαρούμενους όλους του Έλληνες, με τον τρόπο που αγωνιζόταν. Είμαστε περήφανοι για τον Αντώνη και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ. Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό να είσαι σε μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό. Αυτό που με απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για την ομάδα. Να πετυχαίνει η ομάδα τους στόχους της. Από 'κει και πέρα ότι είναι να έρθει προσωπικά για εμένα, είναι ευπρόσδεκτο».

-Ο Βαλβέρδε είπε πως περιμένει να πανηγυρίσει το πρώτο γκολ του Αβραάμ Παπαδόπουλου και σε χαρακτήρισε MVP. Όμως με τον Βαλβέρδε στον πάγκο δεν πετυχαίνεις γκολ. Γιατί;

«Πραγματικά είναι κάτι εντυπωσιακό. Σίγουρα το γκολ είναι κάτι που το θέλουμε όλοι μας. Ειδικά εμείς οι αμυντικοί που δεν προωθούμαστε συχνά στα αντίπαλα καρέ. Το σημαντικό είναι να κάνουμε τη δουλειά μας. Η δουλειά η δική μας είναι να κάνουμε άμυνα. Από 'κει και πέρα αν μπορούμε να βοηθήσουμε στον επιθετικό τομέα, να το κάνουμε.

Είναι κάτι αρνητικό που πρέπει να βελτιώσω, ώστε να βάλω κάποια γκολ και να βοηθήσω την ομάδα στο επιθετικό κομμάτι. Είναι πολύ σημαντικό να λέει ένας προπονητής τα λόγια αυτά για έναν ποδοσφαιριστή. Πραγματικά με κάνουν να νιώθω χαρούμενος και παράλληλα να έχω περισσότερες απαιτήσεις απ' τον εαυτό μου. Δηλαδή να δουλεύω περισσότερο ώστε να έχω ανάλογες ή καλύτερες χρονιές απ' τη φετινή».

-Τι κρατάς παρακαταθήκη για το μέλλον;

«Η ομάδα ήταν μία οικογένεια, απ' την αρχή έως το τέλος. Απ' την ήττα απ' την Μακάμπι έως το τέλος. Ακόμη και στις άσχημες στιγμές ήμασταν μία γροθιά. Σίγουρα, ο κόσμος που είναι δίπλα στην ομάδα, όπως και η διοίκηση, μας βοηθάει ώστε εμείς να είμαστε σε κάθε παιχνίδι 100% έτοιμοι».

-Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ήταν πολύ κοντά στην ομάδα. Νιώθετε πως έχει μεγάλη σημασία η παρουσία του κ. Μαρινάκη;

«Είναι ένας άνθρωπος που με το καλημέρα έχει δώσει πάρα πολλά για την ομάδα. Είναι πάντα δίπλα στην ομάδα. Νομίζω πως αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς, αλλά και γενικότερα για τον Ολυμπιακό. Είναι ένας άνθρωπος που τον έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός και γενικότερα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ για όσα έχει κάνει για εμάς. Είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τα πάντα και για την ομάδα και για τον κόσμο και για τον πρόεδρο που όπως είπα και πριν έχει δώσει πάρα πολλά για εμάς».

-Τι έμεινε περισσότερο στη μνήμη σου;

«Πιστεύω πως η αποχώρηση του Αντώνη ήταν κάτι που πραγματικά ήταν πολύ συγκινητικό για όλους μας. Αποχώρησε ένας πολύ μεγάλος τερματοφύλακας, αλλά κι ένας πολύ μεγάλος άνθρωπος. Πιστεύω πως δε θα βγάλει η Ελλάδα άλλον Νικοπολίδη».

-Για την ήττα από τον Ηρακλή στην πρεμιέρα:

«Κάναμε ένα πολύ άσχημο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, αλλά η ομάδα ήταν καινούργια και το γνωρίζαμε όλοι πως θα έχει κάποια σκαμπανεβάσματα, όμως όχι ότι θα έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Η ομάδα αντέδρασε πάρα πολύ γρήγορα, δουλέψαμε πάρα πολύ με τον κύριο Βαλβέρδε, έστω και αν ήταν δύσκολο, αφού κάθε προπονητής φέρνει τη δική του φιλοσοφία, άλλαξε τελείως το στιλ και το προφίλ της ομάδας, όμως ήρθαν γρήγορα τα αποτελέσματα και η ομάδα άρχισε να βρίσκει το δρόμο της, δηλαδή να παίζει το ποδόσφαιρο που ήθελε ο προπονητής, όχι όπως ήθελε, αλλά τουλάχιστον κάναμε ένα ξεκίνημα. Προσπαθήσαμε να παίξουμε αυτό που ήθελε ο προπονητής και αυτό που αρμόζει στον Ολυμπιακό».

-Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είχε 8 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στην επαρχία, χωρίς να δεχθεί γκολ:

«Ήμασταν μια καινούργια ομάδα και περίμενα να έχουμε κάποια σκαμπανεβάσματα όπως λέμε στο ποδόσφαιρο. Η ομάδα όμως αν εξαιρέσουμε κάποια νεκρά διαστήματα είχε σταθερότητα και έπαιζε καλό ποδόσφαιρο, κάτι που αποτέλεσε κλειδί. Σίγουρα και οι νίκες στην επαρχία ήταν πολύ σημαντικές στην επαρχία, αφού περάσαμε από δύσκολες έδρες. Η ομάδα έδειξε σταθερότητα και κέρδισε όλα τα παιχνίδια στο Καραϊσκάκη, κάτι που είναι πολύ σημαντικό».

-Για τη νίκη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» την 22η αγωνιστική:

«Ήταν από τα πιο σημαντικά φετινά παιχνίδια του Ολυμπιακού, ένα παιχνίδι κομβικό για την ομάδα μας, όπως κι ακόμα ένα με το Βόλο. Ήταν μια νίκη κόντρα στον Άρη που τη θέλαμε πολύ και ειδικά όπως ήρθε, νομίζω ότι μετά τα πράγματα κύλησαν όπως έπρεπε και ήρθε πιο εύκολα ο τίτλος απ' ό, τι περιμέναμε».

-Για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού την 23η αγωνιστική:

«Δεν ξέρω αν ήταν το ματς της χρονιάς, ήταν πάντως ένα σημαντικό παιχνίδι. Ήταν ένα παιχνίδι που θέλαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και παράλληλα να δώσουμε χαρά στον κόσμο γιατί πάντα ένα ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού είναι σημαντικό. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι και πήραμε τους τρεις βαθμούς που ήταν σημαντικοί και ήταν από τις νίκες γοήτρου που τις θέλει περισσότερο ο κόσμος ανεξάρτητα από τη βαθμολογική θέση που βρίσκονται οι δύο ομάδες».

-Για τη νίκη 6-0 επί της ΑΕΚ:

«Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα και ειδικά ο τρόπος που εξελίχθηκε μας έδωσε να καταλάβουμε πως όλα έχουν τελειώσει, ενώ παράλληλα προσφέραμε θέαμα στον κόσμο. Είναι κάτι που θέλουμε και εμείς αλλά και ολόκληρη η οικογένεια του Ολυμπιακού. Όταν πετυχαίνεις έξι γκολ σ' ένα παιχνίδι, σφραγίζεις τον τίτλο και παίζεις καλό ποδόσφαιρο είναι ό,τι καλύτερο για τον κόσμο αλλά και για εμάς τους ποδοσφαιριστές».

-Για τη νίκη 6-0 επί της Λάρισας την τελευταία αγωνιστική:

«Είναι κάτι πραγματικά ανεξήγητο και πολύ δύσκολο να σας αναλύσω. Όταν μπαίνουμε μέσα στο γήπεδο νιώθουμε πως ό, τι και να συμβεί ακόμα και να βρεθούμε πίσω στο σκορ θα βρούμε τη λύση. Να σας θυμίσω πως στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και μέσα σε λίγα λεπτά καταφέραμε να ανατρέψουμε την κατάσταση. Νιώθουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και σ' αυτό μας βοηθάει πολύ ο κόσμος μας που γεμίζει το γήπεδο. Νιώθουμε περήφανοι που φτάσαμε σε κάτι τόσο σημαντικό για την ομάδα μας και αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει τα επόμενα χρόνια».

-Για το Best Goal:

«Δύσκολη ερώτηση αυτή, πρέπει να το σκεφτώ λίγο! Εγώ θα επιλέξω ένα που δεν είναι τόσο θεαματικό, αλλά ήταν πολύ σημαντικό για την ομάδα μας. Το γκολ του Νταβίντ (Φουστέρ) στο Κλεάνθης Βικελίδης ήταν πολύ σημαντικό και εντυπωσιακό. Μας χάρισε τη σημαντικότερη νίκη στη χρονιά».

-Για τον MVP:

«Εγώ θα ψήφιζα τον Ιμπαγάσα, όχι επειδή επέλεξε εμένα (γέλια), αλλά γιατί είναι φανερό σε όλους. Είναι ένας ποδοσφαιριστής-στολίδι για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τέτοιους παίκτες τους έχουμε όλοι ανάγκη. Μας βοήθησε πάρα πολύ, αλλά αυτό είναι κάτι που το είδε όλος ο κόσμος οπότε δεν χρειάζεται να πω πολλά. Ο Ολυμπιακός διαθέτει ποδοσφαιριστές με ποιότητα και προσωπικότητα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Στην ομάδα έχουμε καλά παιδιά, Έλληνες, κάτι που έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο. Διαθέτουμε πολύ ποιοτικό ρόστερ και όλοι είναι καλά παιδιά. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για μια ομάδα».

-Για το καλύτερο παιχνίδι του Ολυμπιακού:

«Ο αγώνας με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη ήταν απ' τους πιο σημαντικούς, όπως και τα εντός έδρας παιχνίδια, αλλά και εκείνα της περιφέρειας».

Βαλβέρδε: «Ομάδα με μέταλλο πρωταθλητή»

Ιμπαγάσα: «Υποχρεωμένοι να πρωταγωνιστούμε»



ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved