«Υποχρεωμένοι να πρωταγωνιστούμε»

«Υποχρεωμένοι να πρωταγωνιστούμε»

Ο Άριελ Ιμπαγάσα ήταν ο MVP του φετινού πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό και ο Αργεντίνος μέσος τονίζει ότι οι «ερυθρόλευκοι» είναι υποχρεωμένοι να πρωταγωνιστούν.

Ο Αργεντινός μέσος μίλησε στο Novasports 2, σε ένα δίωρο αφιέρωμα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό, με συνεντεύξεις και τις σημαντικότερες στιγμές της περιόδου 2010-2011.

-Για τη γρήγορη προσαρμογή του στην ομάδα:

«Η προσαρμογή μου στην ομάδα ήταν πολύ γρήγορη. Απ' την πρώτη στιγμή, τόσο η ομάδα όσο και ο κόσμος, με υποδέχθηκαν πάρα πολύ καλά. Αυτό ήταν πάρα πολύ καλό για μένα και την οικογένεια μου. Αναφορικά με την απόδοση μου, προσπάθησα απ' την αρχή να βελτιώνομαι συνεχώς. Ήθελα να γίνομαι καλύτερος στην ταχύτητα και στον οργανωτικό τομέα. Στόχος μου ήταν πάντοτε να βοηθάω. Σ' αυτό με βοήθησε η γρήγορη προσαρμογή».

-Για τη δήλωση Ριέρα: «Ο επόμενος ηγέτης του Ολυμπιακού είναι ο Ιμπαγάσα»

«Τον Άλμπερτ τον γνωρίζω από παλιά. Ήμασταν συμπαίκτες στη Μαγιόρκα. Ξέρουμε πολύ καλά ο ένας τον άλλον, τόσο εντός αγωνιστικού χώρου, όσο και εκτός. Είναι αλήθεια πως το είχε πει αυτό. Όταν κάποιος διαθέτει αρκετή εμπειρία λόγω ηλικίας, πάντα προσπαθεί να βοηθάει. Οι νεότεροι χρειάζονται βοήθεια. Προσωπικά, πάντα προσπαθώ για την ομάδα. Το έκανα απ' την πρώτη μέρα που ήρθα και με βοήθησε σ' αυτό η αγάπη του κόσμου».

-Η επαφή του με τον Βαλβέρδε και πόσο διέφερε ο ρόλος του στη Βιγιαρεάλ σε σχέση με τον ρόλο του στον Ολυμπιακό:

«Στη Βιγιαρεάλ είχαμε τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού.· Ήταν πολύ σημαντικό το γεγονός πως το γνώριζα από πριν. Όταν ο Βαλβέρδε ήρθε στη Βιγιαρεάλ, προσπάθησε να γνωρίσει τους παίκτες. Εμείς προσπαθήσαμε να προσαρμοστούμε στον τρόπο παιχνιδιού που ήθελε ο προπονητής. Νομίζω πως είχα τον ίδιο ρόλο στη Βιγιαρεάλ.

Η μόνη διαφορά είναι πως προσπαθούσαμε να κάνουμε πιο γρήγορο παιχνίδι στην επίθεση. Χάρηκα πάρα πολύ όταν έμαθα πως θα έρθει ο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό. Πρώτα γιατί ήξερα τον προπονητή. Κι έπειτα ο Βαλβέρδε γνώριζε καλά τον Ολυμπιακό και το ελληνικό πρωτάθλημα. Και αυτό με βοήθησε στο να προσαρμοστώ πολύ πιο γρήγορα».

-Για την καχυποψία με την οποία τον αντιμετώπισε ο κόσμος στην αρχή λόγω της ηλικίας του αλλά στη συνέχεια τον ψήφισε MVP:

«Γνωρίζω πως στην αρχή είχε γίνει κουβέντα για την ηλικία μου. Εγώ προσπαθούσα να δουλεύω πάρα πολύ στις προπονήσεις. Ήθελα να διατηρώ την απόδοση μου σε υψηλό επίπεδο. Προσπάθησα πάρα πολύ στις προπονήσεις. Η ανάδειξη μου ως πολυτιμότερου παίκτη της περιόδου με έκανε πολύ περήφανο. Έχω την ικανοποίηση πως τα κατάφερα. Κέρδισα τον κόσμο με την απόδοση μου».

-Αν θα ερχόταν πιο νωρίς στην Ελλάδα:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω αγωνιστεί στο ισπανικό πρωτάθλημα. Αν και Αργεντινός είχα πολλές συμμετοχές στην Πριμέρα. Δεν ξέρω πως θα ήταν αν είχα έρθει νωρίτερα. Δέχτηκα την πρόταση απ' τον Ολυμπιακό σε πάρα πολύ καλή στιγμή. Ήταν μια δύσκολη απόφαση. Ήμουν ξένος.

Και θα ερχόμουν σε μια ξένη ομάδα την οποία έπρεπε να βοηθήσω για να κατακτήσει πάλι το πρωτάθλημα. Είμαι πολύ περήφανος που το κατάφερα απ' την πρώτη χρονιά. Δεν ξέρω αν έπρεπε να είχα έρθει νωρίτερα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος απ' την αλλαγή που έγινε στη ζωή μου, ερχόμενος απ' την Ισπανία εδώ».

-Ένα μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού ενόψει της νέας σεζόν:

«Η επόμενη χρονιά θα είναι αρκετά δύσκολη. Ο πρωταθλητής είναι υποχρεωμένος απέναντι στον κόσμο του να βελτιώνεται και να επαναλάβει τις επιτυχίες του. Εκτός απ' το πρωτάθλημα, η ομάδα θα συμμετάσχει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι η σημαντικότερη διοργάνωση όπου μπορεί ν' αγωνιστεί μια ομάδα. Θέλουμε ο κόσμος να έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα. Να ξέρει πως η ομάδα προσπαθεί να κάνει πάντα ότι καλύτερο μπορεί. Θα παίζει με τον καλύτερο τρόπο. Όλοι μαζί προσπαθούμε να έχουμε πάντα καλά αποτελέσματα. Πολύ σημαντικό ρόλο για τη συνέχεια θα παίξει η αρχή που θα κάνουμε».

-Για τη σχέση του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Το μεγάλο πλεονέκτημα του Ολυμπιακού είναι το γεγονός πως ήταν όλοι μαζί: Οι ποδοσφαιριστές, ο προπονητής και η διοίκηση. Όλοι ήταν πάρα πολύ κοντά και στήριζαν ο ένας τον άλλο. Στα αποδυτήρια προσπαθούσα να βοηθάω τους νεότερους. Ο Βαλβέρδε ήταν κοντά σε όλους. Το ίδιο έκανε και ο πρόεδρος. Όποτε μπορούσε ήταν δίπλα στην ομάδα. Την υποστήριζε. Όλοι οι παίκτες το ήξεραν αυτό. Από Κυριακή σε Κυριακή πηγαίναμε στους αγώνες με την ψυχολογία του νικητή. Παίζαμε πάντα για τη νίκη».

-Για την ήττα από τον Ηρακλή στην πρεμιέρα:

«Η χρονιά ξεκίνησε πάρα πολύ άσχημα με τον γρήγορο αποκλεισμό απ' την Ευρώπη. Αλλάξαμε προπονητή και ήρθε ο Βαλβέρδε λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Στην πρώτη αγωνιστική κάναμε την πρώτη μας ήττα. Αυτό ήταν πάρα πολύ δυσάρεστο. Μετά συγκεντρωθήκαμε όλοι μαζί και συζητήσαμε. Αποφασίσαμε ν' αλλάξουμε την εικόνα μας. Πριν από κάθε παιχνίδι δουλεύαμε πάρα πολύ σκληρά στις προπονήσεις της εβδομάδας. Αυτό μας οδήγησε στις νίκες. Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα ξεπερνάει τις δύσκολες καταστάσεις. Αυτό μας οδήγησε στην κατάκτηση του τίτλου».

-Για την ήττα του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό την 8η αγωνιστική:

«Χάσαμε τα δύο πρώτα ντέρμπι και αυτό ήταν πολύ άσχημο για την ομάδα. Τα ντέρμπι που χάσαμε ήταν εκτός έδρας. Εμείς προσπαθήσαμε να είμαστε ανίκητοι στους αγώνες εντός έδρας. Είναι κάτι που δεν το κατάφερε καμία άλλη ομάδα. Πάντα προσπαθούσαμε να βελτιώσουμε την απόδοση μας και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Με τον χρόνο πιστεύω πως τα καταφέραμε. Και είμαστε πολύ χαρούμενοι διότι μας βοήθησε στην κατάκτηση του τίτλου».

-Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είχε 8 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στην επαρχία, χωρίς να δεχθεί γκολ:

«Το σερί των νικών ήταν ο σημαντικότερος παράγοντας που μας βοήθησε στην κατάκτηση του τίτλου. Νικήσαμε σε πάρα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια. Το γεγονός πως δε δεχθήκαμε γκολ αποδεικνύει πως ήμασταν πολύ καλοί τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Εμείς ήμασταν πάντα κατάλληλα προετοιμασμένοι για να κάνουμε καλό παιχνίδι. Κάποιες φορές το καταφέραμε και κάποιες όχι. Πιστεύω πως η ομάδα έπαιξε καλά τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε ομαδικό».

-Για τη νίκη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» την 22η αγωνιστική:

«Το παιχνίδι με τον Άρη ήταν πάρα πολύ σημαντικό. Εκείνη η νίκη ήταν δίκαιη. Μας άξιζε να νικήσουμε γιατί παίξαμε αρκετά καλά. Από εκείνη τη στιγμή αρχίσαμε να πιστεύουμε πως το πρωτάθλημα είναι δικό μας. Επίσης μας βοήθησε γιατί το επόμενο παιχνίδι ήταν με τον Παναθηναϊκό. Φτάσαμε στο ντέρμπι, όπου καμία από τις δύο ομάδες δεν ήταν αρκετά καλή. Εμείς όμως καταφέραμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να αυξήσουμε τη διαφορά στη βαθμολογία. Έτσι, λίγο μετά φτάσαμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος».

-Για τη νίκη 6-0 την τελευταία αγωνιστική με τη Λάρισα:

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχεις την αγάπη και τη στήριξη του κόσμου. Πάντα είναι πιο εύκολο να παίζεις στην έδρα σου με τον κόσμο στο πλευρό σου. Κάναμε καλά παιχνίδια και εκτός έδρας. Όχι τόσο θεαματικά όμως όσο εντός. Σε όλες τις γραμμές ήμασταν καλοί. Δουλεύαμε σκληρά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Προσπαθούσαμε να γινόμαστε καλύτεροι, έχοντας πάντα τη νοοτροπία του νικητή. Κάπως έτσι φτάσαμε σε επιτυχίες».

-Για το Best Goal:

«Είναι πολύ δύσκολο να διαλέξω κάποια απ' τα γκολ. Πετύχαμε πολύ ωραία γκολ φέτος. Νομίζω πως θα διάλεγα το γκολ του Μιραλάς με τον Παναθηναϊκό στο Καραισκάκη. Ήταν κάτι που προσπαθούσαμε να κάνουμε απ' την αρχή της χρονιάς. Το δουλεύαμε στις προπονήσεις, όμως ποτέ δεν το είχαμε καταφέρει. Ήταν μεγάλη ικανοποίηση για παίκτες και προπονητή που το καταφέραμε. Ειδικά σ' ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, σ' ένα ντέρμπι».

-Για τον MVP:

«Κατά τη γνώμη μου ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού. Ψηφίστηκε ως ο καλύτερος αμυντικός του πρωταθλήματος. Για να πάρει μια ομάδα πρωταθλήματα, πρέπει να αμύνεται σωστά. Ο Αβραάμ είναι ο καλύτερος αμυντικός. Οπότε είναι και ο καλύτερος παίκτης».

-Για το καλύτερο παιχνίδι του Ολυμπιακού:

«Κατά τη διάρκεια της χρονιάς είχαμε πολύ σημαντικά παιχνίδια. Παιχνίδια-κλειδιά, όπως εκείνα με τον Άρη και τον Παναθηναϊκό. Μέσα απ' αυτούς τους αγώνες καταφέραμε να αυξήσουμε τη διαφορά μας απ' τον δεύτερο. Αν και τίποτα δεν είχε τελειώσει, από εκείνη τη στιγμή αποκτήσαμε αυτοπεποίθηση πως αν συνεχίζαμε στον ίδιο ρυθμό, το πρωτάθλημα θα ήταν δικό μας».

Βαλβέρδε: «Ομάδα με μέταλλο πρωταθλητή»

Αβρ. Παπαδόπουλος: «Ήμασταν μια γροθιά»



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved