«Πήγαινε για την ισοπαλία»

«Πήγαινε για την ισοπαλία»

Για τη χθεσινή εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και την ήττα από τον Παναθηναϊκό μίλησε ο Κούλης Αποστολίδης.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του «Δικεφάλου του Βορρά» έκρινε αφενός το αποτέλεσμα άδικο, καθώς το τέρμα του «τριφυλλιού», επετεύχθη από παίκτη εκτεθειμένο, ενώ εκτίμησε επίσης ότι η ομάδα κατέβηκε στην Αθήνα περισσότερο για την ισοπαλία.

«Υπάρχει μία πικρία για την ήττα από τον Παναθηναϊκό και είναι δικαιολογημένη. Βέβαια, το σκορ επηρέασε ότι δεν έδωσε το οφσάιντ ο επόπτης. Είναι απορίας άξιο, πώς έχασε τη φάση. Ίσως να μην μπορούσε να σκοράρει αλλιώς ο Παναθηναϊκός. Από την άλλη πλευρά, όμως, ο ΠΑΟΚ δεν ήταν αυτός που έπρεπε για ένα τέτοιο παιχνίδι. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να προσπαθήσει να ξεκινήσει το παιχνίδι, όπως έπαιξε μετά από το γκολ του Παναθηναϊκού. Εκεί έδειξε ότι μπορούσε να κτυπήσει το ματς από την αρχή. Χάθηκε στο τέλος και η ευκαιρία του Μουσλίμοβιτς που μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε…», υπογράμμισε αρχικά. 

Για την προσέγγιση του παιχνιδιού ο κ. Αποστολίδης, τόνισε: Θεωρώ, ότι αυτό το παιχνίδι φάνηκε ότι ο ΠΑΟΚ πήγε για να μην χάσει. Έχει αποδειχθεί, ότι όταν πας για να μην χάσεις, χάνεις, και όταν πας με απαιτήσεις κάτι μπορείς να πάρεις. Ακόμη κι ένας βαθμός θα άλλαζε πολλά. Έπρεπε να πάει η ομάδα χωρίς κόμπλεξ, για να μη χάσει. Και μπορούσε να κτυπήσει το ματς από την αρχή. Είναι λάθος η προσέγγιση του ΠΑΟΚ στα ματς στην Αθήνα με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Η ομάδα θα φτάσει στο σημείο να κάνει το κάτι παραπάνω, όταν φτιάξει ομάδα και νοοτροπία που θα τους παίζει και μέσα στην Αθήνα, με προσέγγιση νίκης. Είναι λάθος να κατεβαίνεις για να πάρεις ισοπαλία ή να μη δεχθείς πολλά γκολ. Πρέπει να πηγαίνεις για τη νίκη. Δεν θα μπορέσει ποτέ ο ΠΑΟΚ να κάνει πρωταθλητισμό, αν κατεβαίνει με λάθος προσέγγιση στην Αθήνα. Ευρώπη ο ΠΑΟΚ μπορεί να βγει και με την εφηβική ομάδα. Και μόνο με τις φανέλες. Το κάτι παραπάνω είναι να κατεβαίνει Αθήνα με βλέψεις για νίκες. Μόνο έτσι θα φτάσει στο επόμενο επίπεδο να κάνει πρωταθλητισμό».

Για τις ελλείψεις του «Δικεφάλου του Βορρά»: «Σίγουρα ήταν καθοριστικές οι απουσίες του Γκαρσία και του Ίβιτς. Ο Γκαρσία καθορίζει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ, είναι ηγέτης. Ο Ίβιτς είναι ο άνθρωπος που μπορεί να περάσει μπαλιές μπροστά και να κάνει δημιουργικές ενέργειες. Ήταν κρίμα που ο Γκαρσία δέχθηκε την κόκκινη κάρτα στο ματς με την ΑΕΚ και δεν τον είχε η ομάδα στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό.

Τώρα ο ΠΑΟΚ εξαρτάται από τον Παναθηναϊκό. Ευτυχώς που έφαγε γκολ και η ΑΕΚ και έχασε και πλέον ο ΠΑΟΚ θα περιμένει δύο αποτελέσματα, στο άλλο ματς: νίκη της ΑΕΚ και ισοπαλία. Πάντα, όμως, με την προϋπόθεση ότι εμείς θα κερδίσουμε τον Βόλο».

Για την εκτίμησή του σχετικά με την έκβαση των play off: «Δεν είναι απίθανο να μην μπορέσει να κερδίσει ο Παναθηναϊκός την ΑΕΚ και να ευνοηθεί τελικά ο ΠΑΟΚ. Εμείς πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας και να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό Βόλου και να περιμένουμε ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα στο άλλο το ματς».

Για το πρωτάθλημα του 1976 που κατέκτησε ο ΠΑΟΚ σαν σήμερα (23/05): «Είναι μία πολύ γλυκιά ανάμνηση και για τους πρωτεργάτες εκείνες της προσπάθειας, τους αείμνηστους Γκιούλα Λόραντ και Γιώργο Παντελάκη. Είναι ιδιαίτερη στιγμή όταν κάνεις κάτι για πρώτη φορά. Ο πρώτος επίσημος τίτλος ήταν το Κύπελλο του 1972. Πήραμε κι άλλα Κύπελλα μετά, αλλά κανένα δεν είχε τη γλύκα του πρώτου. Το ίδιο ισχύει και για το πρωτάθλημα. Πάντα μας συγκινεί. Συμμετείχα σε ένα σημαντικό σταθμό στη μεγάλη ιστορία του ΠΑΟΚ. Εκείνη η ομάδα του ΠΑΟΚ από το 1972 μέχρι και το 1978 αν είχε έδρα την Αθήνα, θα είχε έξι νταμπλ! Κατόρθωσε όμως να πάρει μόνο δύο Κύπελλα και ένα πρωτάθλημα».

Ολοκληρώνοντας υπογράμμισε: «Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να βγούμε στα προκριματικά του Champions League. Και μακάρι αυτό να είναι εφαλτήριο για να στοχεύσει ακόμη ψηλότερα η ομάδα. Εκτός ΠΟΚ μόνο ο ΠΑΟΚ μπορεί να τους περάσει, με όλο το σεβασμό προς στις άλλες ομάδες».



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved