«Συγκρατημένη αισιοδοξία»

«Συγκρατημένη αισιοδοξία»

Ο πρόεδρος του Πανιωνίου, Γεράσιμος Βεντούρης, υποστήριξε ότι υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για την μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ στον όμιλο Κύπριων επιχειρηματιών που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Ο διοικητικός ηγέτης των «κυανέρυθρων», μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra» και υποστήριξε πως απομένουν αρκετά σοβαρά ζητήματα για να προχωρήσει η συμφωνία των δύο πλευρών, με τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών στα βιβλία της ΠΑΕ να είναι αυτή τη στιγμή ότι πιο σημαντικό απομένει για να προχωρήσει σε τελική φάση η διαδικασία της μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ομάδας της Νέας Σμύρνης.

«Είναι αισιόδοξη αυτή η τοποθέτηση, έχουν κάνουν γνωστές τις προθέσεις τους, δε θέλουν σε αυτή τη φάση να βγουν προς τα έξω τα ονόματα. Έχουν καταθέσει απόψεις και πλάνο, τι χρήματα θα βάλουν σε μια προοπτική πενταετίας, όμως δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα τώρα», είπε αρχικά ο Γεράσιμος Βεντούρης σχολιάζοντας τις τελευταίες φήμες που θέλουν τους αγοραστές έτοιμους για την υπογραφή της συμφωνίας.

«Ένα από τα πιο σοβαρά θέματα είναι να έρθουν οι ορκωτοί λογιστές να δουν τα νούμερα και να ελέγξουν τα στοιχεία. Η ΠΑΕ Πανιώνιος είναι από τις πιο υγιείς ομάδες, θέλουν να δουν τα νούμερα αν είναι αυτά που εμείς παρουσιάζουμε. Είναι διαδικαστικό θέμα που ως το τέλος της εβδομάδας θα έχει τελειώσει πιστεύω», ήταν το σχόλιο του προέδρου του Πανιωνίου για το που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών.

Όσο για την εταιρία που έχει καταθέσει την πρόταση, ανέφερε: «Είναι μια εταιρία που αποτελεί κομμάτι ενός μεγάλου ομίλου. Η curva holdings δεν έχει κάποια βαρύνουσα σημασία για την ώρα. Τα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται δίνουν βαρύτητα όμως στην όλη διαδικασία. Δεν είναι εύκολη η μεταφορά των μετοχών. Δεν είναι εύκολο να γράψουν οι δικηγόροι όλα αυτά που συζητάμε, είναι πολύπλοκο το όλο θέμα».

Για το αν είναι αισιόδοξος, απάντησε: «Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος στην παρούσα φάση. Λεπτομέρειες μένουν για να πούμε το πώς μπορεί να γίνει η μεταβίβαση, η υλοποίηση όμως δεν είναι εύκολη υπόθεση».

Ενώ για το αν υπάρχουν και Έλληνες επιχειρηματίες στον όμιλο, δήλωσε: «Υπάρχει και ο Έλληνας συνέταιρος στην εταιρία. Έχω δεσμευθεί στους ανθρώπους να μην βγάλω προς τα έξω ονόματα, αν δεν προχωρήσουμε με το επενδυτικό fund».

Στη συνέχεια, ο Γεράσιμος Βεντούρης ρωτήθηκε για το αν έχει ενημερωθεί ο Κωνσταντίνος Τσακίρης αλλά και στο πιο σημείο βρίσκονται οι συζητήσεις των δύο πλευρών και αν υπάρχουν διαφορές μεταξύ του Πανιωνίου και των υποψήφιων επενδυτών.

«Ο κ. Τσακίρης δεν είναι ενήμερος και ο Πανιώνιος μπορεί να μεταβιβάσει τις μετοχές κατά τη δική του θέληση χωρίς να έχει λόγο ο κ. Τσακίρης, που παραμένει με το ως τώρα ποσοστό του στην ΠΑΕ», είπε αρχικά ο Γεράσιμος Βεντούρης για να προσθέσει στη συνέχεια: «Αν δεν γίνει ο έλεγχος από τους ορκωτούς λογιστές δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει τελειώσει τίποτα και ότι προχωράει προς ολοκλήρωση η συγκεκριμένη υπόθεση».

Ο πρόεδρος του Πανιωνίου, δήλωσε ακόμα πως: «Θέλουμε αν είναι να προχωρήσει, να γίνει όσο το δυνατό πιο γρήγορα. Είναι πολλά στη μέση, πρέπει να παρουσιαστεί το όλο θέμα στον Ερασιτέχνη, να το εγκρίνει και για αυτό λέω ότι είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος και δεν λέω ότι έχει τελειώσει».

Όσο για τα ποσά που ακούγονται ότι θα μπουν στην ομάδα, ανέφερε: «Δε θέλω να πω συγκεκριμένο ποσό, δεν είναι μακριά από την πραγματικότητα όσα έχουν ακουστεί. Δεν μιλώ για τα 50 εκατ. ευρώ, δεν γίναμε ξαφνικά Μάντσεστερ Σίτι, όμως πλησιάζουν την πραγματικότητα».

Τέλος, για τις διαφορές των δύο πλευρών σχολίασε: «Δεν είναι θέμα διαφορών, είναι δύσκολη και επίπονη η διαδικασία του να φτάσουμε στην υλοποίηση του όλου εγχειρήματος».



Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved