«Λυπάμαι που φεύγει ο Ζιλμπέρτο»

«Λυπάμαι που φεύγει ο Ζιλμπέρτο»

Για το «αντίο» του Ζιλμπέρτο Σίλβα μίλησε μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Για δίκαιο αποτέλεσμα έκανε λόγο ο Πορτογάλος προπονητής.

Ικανοποιημένος από την νίκη κόντρα στο «Δικέφαλο του Βορρά», αλλά και λυπημένος από το γεγονός ότι ο Ζιλμπέρτο Σίλβα θα αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό στο φινάλε της χρονιάς, παρουσιάστηκε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Ο 64χρονος τεχνικός είπε πως ο Βραζιλιάνος αποτελεί σημείο αναφοράς στην ιστορία του Παναθηναϊκού, ενώ τόνισε πως δέχθηκε σε πολλά σημεία την άδικη κριτική από μερίδα του Τύπου, τονίζοντας ότι θα γραφτεί στην ιστορία της ομάδας ως ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που έπαιξαν ποτέ σε αυτή.

«Αισθάνθηκα ότι ο Ζιλμπέρτο σε όλη τη διάρκεια που ήταν στην ομάδα, δεν χαϊδεύτηκε από τον Τύπο και τους δημοσιογράφους. Ενδεχομένως αυτό επειδή ορισμένοι δεν αγαπούν τους έξυπνους παίκτες γιατί είναι και ένας παίκτης πολύ επαγγελματίας», ήταν το πρώτο σχόλιο του Φερέιρα για τον Ζιλμπέρτο και το τελευταίο του εντός έδρας παιχνίδι στην Ελλάδα.

«Αυτού του είδους οι παίκτες χτίζουν τις μεγάλες ομάδες. Είναι ένας πρωταθλητής κόσμου, ένας πρωταθλητής Αγγλίας, ένας μεγάλος παίκτης. Μιλάμε για έναν άνθρωπο 35 ετών που κάθε μέρα προπονείται καλύτερα από την προηγούμενη. Τρέχει συνέχεια, τρέχει πάρα πολύ στους αγώνες και την προπόνηση», ήταν τα επόμενα λόγια του Πορτογάλου τεχνικού.

Ακόμα, ο Φερέιρα σχολίασε για τον Βραζιλιάνο άσο: «Πέρα από την προσωπική και επαγγελματική μου γνώμη που είναι πολύ καλή, ο Ζιλμπέρτο κέρδισε με τον Παναθηναϊκό το πρωτάθλημα και το κύπελλο, και νομίζω ότι πρέπει να γραφτεί ότι ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες που πέρασαν ποτέ από το σύλλογο. Είναι ένα σημείο αναφοράς. Ένας άνθρωπος που πρέπει να τον ακολουθούν, να μην γράφουν για άλλους αλλά για αυτόν».

Τέλος, αναφορικά με τον Ζιλμπέρτο ο Πορτογάλος προπονητής είπε: «Είναι ένας άνθρωπος που γεμίζει την ομάδα και παίζει για την ομάδα. Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στον Ζιλμπέρτο και να του ευχηθώ να έχει την καλύτερη επιτυχία στην συνέχεια της καριέρας του. Λυπάμαι πάρα πολύ που φεύγει από την ομάδα».

Από εκεί και πέρα, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αναφέρθηκε στο αγωνιστικό κομμάτι του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ και επισήμανε ότι η ομάδα του κατάφερε να ανταπεξέλθει στην κόπωση των τελευταίων συνεχόμενων αγώνων, υποστηρίζοντας ότι ο ΠΑΟΚ ήρθε στην Αθήνα για να πάρει την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό να παίρνει δίκαια την νίκη.

«Ήταν ένας δύσκολος αγώνας απέναντι σε μια καλή ομάδα. Ο ΠΑΟΚ ήρθε εδώ για την ισοπαλία και προσπάθησε να κάνει κάποιες ευκαιρίες για γκολ, έπαιξε όμως αμυντικά μένοντας στο μισό του γηπέδου. Όταν μια ομάδα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού προσπαθεί να πιέσει για να βάλει ένα γκολ, αυτό δημιουργεί και πτώση στο ρυθμό, αυτό συνέβη με εμάς στα τελευταία λεπτά. Οι παίκτες μου ήξεραν πόσο σημαντικό ήταν να κρατήσουν τη νίκη και βεβαίως όταν αυτό συμβαίνει προσπαθούμε να κρατήσουμε το αποτέλεσμα και να μη δεχθούμε γκολ», ήταν τα πρώτα λόγια του 64χρονου προπονητή.

Στη συνέχεια ο Φερέιρα δήλωσε: «Σίγουρα υπάρχει κόπωση γιατί αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Είμαστε στην 5η αγωνιστική και όλα είναι πιο δύσκολα για τους καταπονημένους ποδοσφαιριστές στο να ανταπεξέλθουν σε αγώνες που γίνονται σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Πετύχαμε όμως μια δίκαιη νίκη και οι παίκτες μου έδωσαν όλα όσα μπορούσαν να δώσουν, δε μιλάω μόνο για την κόπωση αλλά για όλα γιατί είμαστε στο τέλος της περιόδου».

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού έκανε λόγο για τελικό κόντρα στον ΠΑΟΚ που κερδήθηκε και πως απομένει ακόμα ένας τελικός για να καταφέρει το «τριφύλλι» να πάρει την πρώτη θέση στα play off και την έξοδο στα προκριματικά του Champions League της επόμενης περιόδου.

«Ο σημερινός αγώνας ήταν ένας ακόμα τελικός, και στους τελικούς δεν παίζεις μόνο για το καλό ποδόσφαιρο αλλά για τη νίκη. Για να βγούμε πρώτοι στα play off έχουμε μπροστά μας έναν ακόμα τελικό και ελπίζω την επόμενη Τετάρτη να είμαστε έτοιμοι και οι παίκτες μου να έχουν ανασυνταχθεί. Μόνο όποιος έχει εμπειρία από τέτοιες συνθήκες ξέρει ότι είναι πάντα πιο δύσκολο να σκέφτεσαι καθαρά όταν είσαι κουρασμένος κι έτσι οι αποφάσεις δεν είναι αποτελεσματικές. Όπως είναι λογικό το παιχνίδι δεν είναι ενδιαφέρον», είπε χαρακτηριστικά ο Φερέιρα.

Ο Πορτογάλος σχολίασε ακόμα: «Ο Παναθηναϊκός είχε στη διάθεσή του χρόνο για να κερδίσει, από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ ήθελε να πετύχει τουλάχιστον την ισοπαλία και η απόδοση του ΠΑΟΚ στα τελευταία 15 λεπτά ήταν απόδοση ομάδας που είχε λιγότερη κόπωση και λιγότερη πίεση. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να κρατήσει το αποτέλεσμα και να πιέσει όσο πιο πολύ μπορούσε».

Ενώ ακόμα ανέφερε: «Θα ήθελα να συγχαρώ τους παίκτες μου για τον τρόπο που δούλεψαν και που έφτασαν στα όριά τους θα ήθελα να συγχαρώ τον Σπυρόπουλο ο οποίος έπαιξε μετά τον τραυματισμό του και έπαιξε και μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου έγινε πατέρας. Να του ευχηθώ όλα τα καλά και να τον συγχαρώ. Έχουμε άλλον έναν πατέρα στην ομάδα μας».

Τέλος, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ανέφερε: «Επίσης να πω για τους φιλάθλους μας, ότι ήρθαν να δουν την ομάδα να κερδίζει και αυτό είδαν».

* Τα εισιτήρια του αγώνα ήταν 19.824 και οι εισπράξεις 242.364 ευρώ.



Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι»
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι»
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved