Ερυθρόλευκο το... διαβατήριο!

Ερυθρόλευκο το... διαβατήριο!

Η καλύτερη ΑΕΚ… κατάφερε να ηττηθεί 1-0 από τον κακό της δαίμονα Ολυμπιακό Βόλου και βλέπει πλέον με τα κιάλια την πρώτη θέση. Οι Θεσσαλοί με το γκολ του Ντολεσάι είναι πλέον μια ανάσα από την συμμετοχή τους στο Γιουρόπα Λιγκ.

Η πρώτη εικόνα του ματς προμήνυε επιθετικό οίστρο, καθώς σε δύο λεπτά μόνο από το 3’ ως το 5’, οι θεατές είδαν ένα σουτ του Γκερέιρο, μία απόκρουση του Σάχα σε «γεμάτο» αριστερό του Μόνχε, και μια… τζούφια κεφαλιά του αφύλακτου Αργεντινού.  Ο γρήγορος ρυθμός ωστόσο δεν  είχε… μέλλον. Κούραση από τα συνεχόμενα ματς και  προσεκτική προσέγγιση κυρίως από την πλευρά του Ολυμπιακού με το 4-2-3-1 του Κατσαβάκη, (επ)έφεραν για αρκετή ώρα πολλές προσωπικές μονομαχίες, άτσαλες προσπάθειες και… χασμουρητά στις κερκίδες. Οι περίπου 250 οπαδοί της «Ενωσης», υπό την στενή επιτήρηση της Αστυνομίας, είδαν την ομάδα τους να ανεβαίνει αγωνιστικά με την πάροδο του χρόνου, κυρίως όταν αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί ο Σκόκο. Δύο φορές ο Αργεντινός νικήθηκε από τον Γιακούποβιτς, άλλη μία ο Βόσνιος γκολκίπερ είπε «όχι» σε κεφαλιά του Μανωλά.

Στην εξέλιξη της ανιαρής αναμέτρησης, δύο προβλήματα ήταν εμφανή στους γηπεδούχους. Το πρώτο αφορούσε την αδυναμία των ανασταλτικών να αναχαιτίσουν την ΑΕΚ τόσο από τον άξονα, όσο και από τις πτέρυγες. Το δεύτερο  την απουσία δημιουργικού παιχνιδιού, καθώς  μόνο ο Μπρέσκα ανησυχούσε τους φιλοξενούμενους. Σε ολόκληρο το πρώτο μέρος μόνο μία αξιόλογη συνδυασμένη φάση συνέβη, όταν στο 42’ ο Ρόκας «έσπασε» ωραία τη μπάλα στον Μαρτίν, αλλά το βολέ του Αργεντινού στην κίνηση, ήταν απογοητευτικό. Το ημίχρονο τελείωσε 0-0 με τους οπαδούς των γηπεδούχων να αποδοκιμάζουν. Προφανώς περίμεναν περισσότερα από μια αναμέτρηση που είχε αρχίσει πολύ νωρίτερα με τις δηλώσεις των παραγόντων.

Παρόμοια εικόνα και στο δεύτερο μέρος. Δύο καλές φάσεις με το «καλημέρα» - σουτ από Σκόκο, Μπάχα, το ένα άουτ, το άλλο απέκρουσε ο Σάχα - και έπειτα… σιωπή.  Ο Χιμένεθ προσπάθησε να φέρει το παιχνίδι στα άκρα, διατήρησε τον «ρόμβο», ακόμη και μετά την αναγκαστική αλλαγή του Γεωργέα και από... σπόντα του βγήκε σε καλό. Με την είσοδο του Εντερ στην κορυφή της τετράδας των χαφ, η ΑΕΚ απέκτησε ταχύτητα κι έβγαλε σε τέσσερα μόνο λεπτά, απ’ το 68’ έως το 72’, μισή ντουζίνα τελικές προσπάθειες (!). Από την εξέλιξη του ματς αποδείχθηκε πως η «Ενωση» επιβεβαίωσε τον γνωστό παλιό κανόνα του ποδοσφαίρου…

Εν τω μεταξύ, ο Κατσαβάκης είχε αποφασίσει από το 52’ να προσδώσει επιθετικότητα στην ανύπαρκτη δημιουργικότητα των χαφ, δίνοντας στον Μπρέσκα θέση στον άξονα και τοποθετώντας αριστερά τον περισσότερο επιθετικό Ακόστα, αντί του Ρόκα. Η ανασταλτική λειτουργία περιορίστηκε ακόμη πιο πολύ με συνέπεια η ΑΕΚ να βρίσκει εύκολα το δρόμο προς την εστία των Θεσσαλών. Οσο για το επιθετικό κομμάτι; Για 35 λεπτά ήταν ανύπαρκτο. Στο 81’ ο Μόνχε προειδοποίησε με κεφαλιά άουτ και έξι λεπτά πριν από το φινάλε ήρθαν τα πάνω κάτω. Στην σέντρα του Μπρέσκα, ο Ντολεζάι πήρε αμπάριζα τον Λαγό και με κεφαλιά νίκησε τον Σάχα.

Ο Ολυμπιακός Βόλου νίκησε για τρίτη φορά φέτος την ΑΕΚ και μεγιστοποίησε τις πιθανότητες να βγεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στο Γιουρόπα Λιγκ. Η ΑΕΚ ήταν άξια της τύχης της. Επειτα από την ήττα στο Βόλο, ακόμη και η νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, δεν της εξασφαλίζει την πρώτη θέση.

Θυμηθείτε το pre game της αναμέτρησης ΕΔΩ

Θυμηθείτε την LIVE την εξέλιξη της αναμέτρησης ΕΔΩ



Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved