Αχ... Κουκουλάκη, Κουκουλάκη

Αχ... Κουκουλάκη, Κουκουλάκη

Μια λανθασμένη υπόδειξη πέναλτι από τον Κουκουλάκη ήταν αρκετή για να πάρει το τρίποντο στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός (0-1).

Το μοναδικό γκολ της συνάντησης πέτυχε ο Φουστέρ από την άσπρη βούλα, καθώς προηγουμένως ο διαιτητής από το Ηράκλειο είχε δει ανατροπή του Ισπανού από τον Ορόθκο. Η αλήθεια, βέβαια, δεν ήταν αυτή, όπως φάνηκε από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες, αφού ο αμυντικός της ομάδας της Τρίπολης είχε βρει πρώτα την μπάλα και όχι το πόδι του μεσοεπιθετικού των «ερυθρολεύκων». Ο έτερος σημαντικός λόγος για τη διαμόρφωση του σκορ ακούει στο όνομα Ματίας Ντεγκρά, καθώς έπιασε τα άπιαστα όσες φορές χρειάστηκε. Ο Αργεντινός πορτιέρο του Αστέρα ήταν εξαιρετικός και αν μη τι άλλο ανέβασε τις μετοχές του στην εκτίμηση του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Μπήκε δυνατά ο Ολυμπιακός

Φουριόζος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τρίπολης ο Ολυμπιακός. Από το πρώτο, κιόλας, λεπτό οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε έδειξαν στους αντιπάλους τους τις διαθέσεις τους σε ότι αφορά στο τρίποντο. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις  στο 6’ έφτασαν κοντά στο γκολ, με τον Τοροσίδη, αλλά ο Ντεγκρά κατέβασε… ρολά και έστειλε την μπάλα, αφού πρώτα είχε χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι, κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα (9’) ο Αργεντινός τερματοφύλακας έκανε το ίδιο σε σουτ του Μιραλάς. Το επόμενο τέταρτο (10’-25’) ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, καθώς οι γηπεδούχοι βγήκαν από το… καβούκι τους και προσπάθησαν με οργανωμένες επιθέσεις να πλησιάσουν τα καρέ του Πάρντο. Την επόμενη ωστόσο ευκαιρία δημιούργησαν και πάλι οι φιλοξενούμενοι (με τον Φουστέρ στο 26’), αλλά ο πορτιέρο της ομάδας της Τρίπολης… είπε και πάλι όχι. Στο 28’ οι γηπεδούχοι έκαναν για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία τους, όταν την μπάλα  έδιωξε από επικίνδυνη θέση, μέσα στην μικρή περιοχή, ο Τοροσίδης. Στο 30’ ο Ολυμπιακός κατάφερε τελικά να πάρει προβάδισμα στο σκορ, όμως αυτό έγινε μετά από την λανθασμένη υπόδειξη του Κουκουλάκη να… τιμωρήσει με πέναλτι τον Ορόθκο, ο οποίος έδιωξε την μπάλα, στην μεγάλη περιοχή του Αστέρα, πριν τον Φουστέρ. Ο Ισπανός έπεσε στο απλωμένο πόδι του και ο διαιτητής από το Ηράκλειο είδε πέναλτι. Από την άσπρη βούλα ευστόχησε  ο ίδιος και έτσι ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης δεν σημειώθηκε κάποια άλλη αξιόλογη ευκαιρία, καθώς οι όποιες προσπάθειες των γηπεδούχων ν’ απαντήσουν στο γκολ των πειραιωτών δεν καρποφόρησαν…

Πιο αποφασισμένος στο δεύτερο ο Αστέρας

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Αστέρα μπήκαν πιο αποφασιστικά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν με οργανωμένες επιθέσεις να φέρουν και πάλι το ματς στα ίσια. Οι φιλοξενούμενοι αναγκάστηκαν να οπισθοχωρήσουν, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι έκατσαν με… σταυρωμένα τα χέρια. Οι πειραιώτες βγήκαν κάποιες φορές μπροστά, ωστόσο ακόμα και τότε φάνηκε ότι πρώτος στόχος τους ήταν να κρατήσουν το μηδέν παθητικό. Αυτό έγινε αντιληπτό και από το χρονικό σημείο που επέλεξε να κάνει την πρώτη του αλλαγή ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Αυτή έγινε στο 81’ (τη θέση του Μιραλάς πήρε ο Ζαϊρί), ενώ την ίδια στιγμή ο προπονητής του Αστέρα τις είχε ολοκληρώσει πριν από πέντε λεπτά. Τέσσερα λεπτά αργότερα (85’) πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού ο Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος μάλιστα λίγο έλειψε να πετύχει και το πρώτο του γκολ), όταν ο Ντεγκρά απέκρουσε μια εξαιρετική κεφαλιά που έπιασε ο Έλληνας αμυντικός (86’).

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό το ματς ΕΔΩ



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved