«Δικαίωση για μένα και τον Κοζώνη»

«Δικαίωση για μένα και τον Κοζώνη»

Tα αποτελέσματα του διαχειριστικού ελέγχου στην ΑΕΚ αποτελούν δικαίωση για τον ίδιο, αλλά και για τον Μπομπ Κοζώνη, δήλωσε ο Nίκος Μαυρομάτης.

Σε συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής» ο νομικός σύμβουλος του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία, τόνισε πως ήταν ο πρώτος που είχε ζητήσει να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος στην «Ενωση» και πως σήμερα λυπάται που δικαιώθηκε εκ του αποτελέσματος.

Ο κ. Μαυρομάτης είπε ακόμα πως η πορισματική αναφορά παρέβη βασικές αρχές που ορίζει ο νόμος, αφού δεν καταλήγει σε συμπεράσματα και πως μόνο αν ο έλεγχος γίνει παρουσία εισαγγελέα θα αποσαφηνιστεί η κατάσταση.

Θύμισε τα όσα έλεγε ο ίδιος την εποχή που γίνονταν οι συζητήσεις με τον Μπομπ Κοζώνη και κατηγόρησε μερίδα του Τύπου πως αντί να ασχοληθεί με την ουσία της υπόθεσης ασχολήθηκε με το… καρό πουκάμισο του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία.

Είπε ακόμα πως η εποχή Ψωμιάδη στην ΑΕΚ ωχριά μπροστά στα όσα συνέβησαν από το 2004 και μετά και έκανε λόγο για «το μεγάλο φαγοπότι».

Όταν ερωτήθηκε για το συμπέρασμα που βγάζει από όλα αυτά, είπε ότι ο κ. Παπάς δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι δεν καταλάβαινε τι γινόταν και πρόσθεσε πως αν διοικούσε έτσι και τις υπόλοιπες εταιρίες του σήμερα θα ήταν «φαληρισμένος». Αναρωτήθηκε μάλιστα πού ανήκουν οι μετοχές της ΑΕΚ και αν αποτελούν... μαγική εικόνα.

Συμπλήρωσε, τέλος, πως θα πρέπει να «καθαρίσει το τοπίο» όσο το δυνατόν γρηγορότερα, μήπως και βρεθεί κάποιος επιχειρηματίας να αναλάβει την ΑΕΚ, γιατί στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, θα πρέπει κάποιος να ξοδέψει τουλάχιστον 100 εκ. ευρώ για να τη φέρει σε λογαριασμό.

Αναλυτικότερα όσα δήλωσε ο Νίκος Μαυρομάτης στο «Εθνος της Κυριακής»:

-Ήσασταν ο πρώτος που μίλησε για «εισαγγελέα στην ΑΕΚ» πριν από 14 μήνες... «Πράγματι, ήμουν ο πρώτος που έκανε λόγο για διαχειριστικό έλεγχο, ως εκπρόσωπος του κ. Χαράλαμπου Κοζώνη. Είχα πει τότε ότι στην ΑΕΚ θα πρέπει να μπει εισαγγελέας και ότι θα αναλάμβανα καθήκοντα στη διοίκηση Κοζώνη εφόσον περνούσε η ΠΑΕ στα χέρια του, υπό την προϋπόθεση ότι θα γινόταν ένας εξονυχιστικός εισαγγελικός έλεγχος. Εκ του αποτελέσματος που βλέπουμε σήμερα λυπάμαι για τη δικαίωσή μου...»

-Αισθάνεστε ικανοποιημένος από την εξέλιξη της Παρασκευής; «Σαφώς, διότι ήμασταν «με το χέρι στη σκανδάλη», αν και είχαμε πληροφορίες ότι η Εισαγγελία έδειχνε έντονο ενδιαφέρον για την περίπτωση της ΑΕΚ. Αν δεν παρενέβαινε αυτεπαγγέλτως, τη Δευτέρα θα προχωρούσαμε τη μήνυση μαζί με άλλους επώνυμους φίλους της ΑΕΚ. Πρέπει να ξεκινήσει έλεγχος για το καλό της ομάδας, το φωνάζω εδώ και μήνες! Ελπίζω αυτήν τη φορά ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες και δεν θα χρειαστεί να περάσουν 6 χρόνια για να βγει ένα μικρό πόρισμα».

-Θα κάνετε κάτι επικουρικά μετά την εισαγγελική παρέμβαση στην ΠΑΕ ΑΕΚ; «Θα βοηθήσουμε τον εισαγγελέα με ποικίλους τρόπους, θα είμαστε στο πλευρό του. Επίσης, θα του ζητήσουμε να προσθέσει στον έλεγχο και την EMPIRE AE».

-Ποια είναι τα συμπεράσματά σας από το περιεχόμενο του διαχειριστικού ελέγχου; «Στις πρώτες 30 σελίδες έκλαιγα, στις επόμενες 30 εκνευρίστηκα και στις επόμενες 30 σταμάτησα, έκλεισα τα πάντα και με έπιασε... λύσσα να κάνω απρέπειες, να... τους βάλω βόμβα! Αυτή η πορισματική αναφορά προκλήθηκε από τους ίδιους τους μετόχους. Κατ' εμέ δεν έγινε σύμφωνα με τον νόμο. Παρέβη βασικές αρχές που ορίζει ο ίδιος ο νόμος. Τι εννοώ; Δεν υπάρχουν συμπεράσματα στο τέλος της. Πόσα τα έσοδα, πόσα τα έξοδα, ποια είναι ακριβώς η «μαύρη τρύπα». Για παράδειγμα, αναφέρεται ότι από τα βιβλία προέκυψε ένα δάνειο από τον λογιστή του Νικολαΐδη προς την ΠΑΕ ΑΕΚ ύψους 500.000 ευρώ. Πρέπει λοιπόν να δούμε από ποιον λογαριασμό βγήκαν αυτά τα χρήματα κι αν ο λογιστής είχε τη δυνατότητα να τα δανείσει. Να αποκλειστεί δηλαδή η πιθανότητα της εικονικής εγγραφής.

‘Η το άλλο... Οι off shore εταιρείες στις Παρθένους Νήσους. Ποιος κρύβεται από πίσω; Αυτά τα βγάζει ο έλεγχος που γίνεται παρουσία εισαγγελέα. Πρέπει να σταλούν μέσω του υπ. Εξωτερικών οι αντίστοιχες παραγγελίες για να αποσαφηνιστεί μια κατάσταση. Αυτός, πράγματι, είναι ο ορισμός του ελέγχου σε μια εταιρεία που πλανώνται από πάνω της «γκρίζες ζώνες»... Ακριβώς. Αυτά έλεγα και τότε, ότι χρειάζεται διαχειριστικός έλεγχος. Κι αν θυμάστε, η δήλωσή μου για «εισαγγελέα στην ΑΕΚ» αποτέλεσε την αφορμή για να χαλάσει η συμφωνία με τον Κοζώνη. Βγήκαν τότε οι δημοσιογραφικοί «προστάτες» συγκεκριμένων παραγόντων και έλεγαν ότι ο Κοζώνης φοράει... καρό πουκάμισο! Ήθελαν δηλαδή να μετατοπίσουν το πρόβλημα από τον «πυρήνα» του στο... γραφικό της υπόθεσης. Τι ζητούσαμε και τότε; Τα βιβλία! Θα σας θυμίσω ότι το 2003 με δική μου μηνυτήρια αναφορά παραπέμφθηκε ο Μάκης Ψωμιάδης στο Τριμελές Κακουργιοδικείο για το τιμολόγιο του 1,5 δισ. που εξέδωσε ο... σταβλίτης του για τα υποτιθέμενα έργα στους Θρακομακεδόνες. Εγώ τον κυνήγησα τον Μάκη, αλλά δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί του. Ωστόσο, ο Ψωμιάδης ωχριά μπροστά σ' αυτά που συνέβησαν από το 2004 μέχρι και το 2010! Στην ΑΕΚ έγινε το μεγάλο φαγοπότι...»

-Ποιο είναι το συμπέρασμά σας για όλα αυτά; «Θα ξεκινήσω από τον κ. Παππά. Δεν μπορεί να λέει ότι δεν καταλάβαινε τι γινόταν και να κρύβεται πίσω από τον ερασιτεχνικό τρόπο διοίκησης. Έτσι διοικεί τις εταιρείες του; Διότι αν λειτουργούσαν με τέτοιο τρόπο, σήμερα θα βρισκόταν φαλιρισμένος. Επίσης ουδέποτε ήμουν πιο σίγουρος ότι οι μετοχές της ΠΑΕ είναι μια μαγική εικόνα! Ενδεχομένως να ανήκουν ακόμη στην ENIC! Το διαβάζεις και στον έλεγχο ότι δεν επεδείχθη μετοχολόγιο στους ορκωτούς. Κοντολογίς, δεν υπάρχει ηθικός φραγμός. Ο Νικολαΐδης δεν φταίει, ο Παππάς δεν φταίει, ο Κιντής δεν φταίει, αλλά εδώ... χρήματα υπήρχαν, που λέει και ο Παπανδρέου. Ξέρω ότι με αυτά που λέω θα κατηγορηθώ ως εχθρός της ΑΕΚ, ότι η παρέμβαση εισαγγελέα μπορεί να «ξεγυμνώσει» την ομάδα μου. Όμως πρέπει να «καθαρίσει το τοπίο», μπας και φιλοτιμηθεί κανένας επιφανής επιχειρηματίας να αναλάβει τις τύχες της. Τώρα, οποιοσδήποτε αποφάσιζε να πάρει την ΑΕΚ θα έπρεπε να βγάλει ένα κονδύλι μείον από την περιουσία του της τάξης των 100 εκατ. ευρώ!».



Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved