«Δεν υπάρχει διοίκηση»

«Δεν υπάρχει διοίκηση»

Ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού, Χρήστος Δημόπουλος, μίλησε σε κυριακάτικη εφημερίδα για τα θετικά και τα αρνητικά της φετινής σεζόν.

Σίγουρα η φετινή χρονιά για τον Παναθηναϊκό, από τη στιγμή που πέρυσι είχε κατακτήσει το νταμπλ, δεν θα μπορούσε να κριθεί επιτυχημένη. Το γεγονός ότι το «τριφύλλι» διεκδικεί την έξοδο στα προκριματικά του Champions League, μέσω των play-off δεν είναι κάτι που θα άφηνε ικανοποιημένο τον παλαίμαχο άσο της ομάδας, Χρήστο Δημόπουλος.

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού μίλησε στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» όπου δεν δίστασε να ρίξει την μεγαλύτερη ευθύνη στην διοίκηση του Παναθηναϊκού.

«Ο Παναθηναϊκός απογοήτευσε στον πρώτο γύρο των play-off και τα τρία παιχνίδια που έμεναν ήταν τελικοί για αυτόν, Τον πρώτο με τον Ολυμπιακό Βόλου τον πήρε και τώρα θέλει νίκες με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για να τερματίσει πρώτος. Με τον ΠΑΟΚ θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και εκτίμησή μου  είναι ότι οι παίκτες θα παίξουν για την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ. Αν την πάρουν θα είναι αυτοί το φαβορί για την πρώτη θέση», είπε αρχικά.

Μακριά από την Τούμπα από την Τούμπα ο ΠΑΟΚ χάνει μεγάλο μέρος της δύναμής του. Τι είναι αυτό που μπορεί να ντοπάρει τους παίκτες ενόψει του παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό;

Ό,τι κίνητρο έχουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν και αυτοί του ΠΑΟΚ. Με νίκη γίνονται φαβορί για την πρωτιά και δεν έχουν άλλα περιθώρια για βαθμολογικές απώλειες. Για τον «δικέφαλο» είναι σημαντική η απουσία του Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος σε τέτοια παιχνίδια παίζει πάντα καλά.

Έκπληξη πάντως, είναι η ΑΕΚ. Το περίμενες;

Δίκαια είναι φαβορί για την πρωτιά. Γιατί παρά τα προβλήματα που έχει παίζει καλό ποδόσφαιρο και είναι αποτελεσματική. Έχει σοβαρότητα στο παιχνίδι της και οι παίκτες της δείχνουν να μην είναι επηρεασμένοι από τα εξωαγωνιστικά προβλήματα της ομάδας, Αν περάσει από τον Βόλο, εκτιμώ πως θα παραμείνει στη πρώτη θέση έως το τέλος.

Ο Παναθηναϊκός γιατί έκανε φέτος τόσο κακή χρονιά;

Όλο το κακό για τον Παναθηναϊκό ξεκινάει από το γεγονός ότι δεν έχει διοίκηση. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ο κ. Γόντικας, προσπαθεί, είναι ήρεμος και ψύχραιμος ως παράγοντας, έχει διαχειριστεί με επιτυχία δύσκολες καταστάσεις, αλλά δεν φτάνει μόνος του για να έχει η ομάδα ισχυρή διοίκηση.

Η διοίκηση, πάντως, δεν παίζει μπάλα…

Η διοίκηση δεν παίζει μπάλα, αλλά δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να αποδώσουν τα μέγιστα οι ποδοσφαιριστές της. Χρειάζονται και αυτοί στηρίγματα για να αποδώσουν καλύτερα.

Τι έφταιξε και ο Παναθηναϊκός ήταν μέτριος έως κακός στα τρία πρώτα παιχνίδια των play-off;

Υπήρξε ένα κενό δύο εβδομάδων από τη διεξαγωγή της 30ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μέχρι την έναρξη των play-off. Αυτό το κενό επηρέασε και αποδιοργάνωσε τον Παναθηναϊκό σε μεγαλύτερο βαθμό από τις άλλες τρεις ομάδες που συμμετέχουν σε αυτά. Το καλύτερο για μένα θα ήταν με το που τελειώνει το πρωτάθλημα, να αρχίζουν τα play-off. Να είχαμε δηλαδή 36 αντί για 30 αγωνιστικές για τις ομάδες που τερματίζουν από τη δεύτερη θέση μέχρι την πέμπτη.

Τα λεφτά δεν φέρνουν τελικά την ευτυχία στο ποδόσφαιρο;

Ο Παναθηναϊκός στα δύο χρόνια πολυμετοχικότητας δαπάνησε 190 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για εξωπραγματικό ποσό για τα δεδομένα της χώρας μας και του ποδοσφαίρου μας. Και παρά τα πολλά λεφτά που ξοδεύτηκαν ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν έπαιξε ποδόσφαιρο, αλλά δεν έχει και παίκτες με ποιότητα στο ρόστερ του. Έχει τον Τζιμπρίλ Σισέ και άλλους 2-3 καλούς παίκτες. Και από εκεί και πέρα το χάος! Εκτός από τον Γάλλο καμία άλλη μετεγγραφή ξένου ποδοσφαιριστή δεν βοήθησε τον σύλλογο και δεν έκανε τη διαφορά στο παιχνίδι της ομάδας. Αυτοί που δημιούργησαν την ομάδα πρέπει να απολογηθούν στον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Ποιοι είναι αυτοί που ευθύνονται για αυτή την κακή αγωνιστική εικόνα της ομάδας;

Αυτοί που την δημιούργησαν. Και αναφέρομαι στον προπονητή της πρώτης χρονιάς της πολυμετοχικότητας, (Χενκ Τεν Κάτε) και κυρίως στον τεχνικό διευθυντή (Κώστας Αντωνίου).

Ποια μπορεί να είναι η επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό σε επίπεδο διοίκησης;

Πριν από δύο εβδομάδες όλα έδειχναν ότι θα είναι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και ο Παύλος με τον Θανάση Γιαννακόπουλο. Βέβαια, τα δύο αδέλφια που έχουν φτιάξει την δική τους αυτοκρατορία στο μπάσκετ δηλώνουν πως θα αποσυρθούν. Και αν αυτό επιβεβαιωθεί και στη πράξη, τότε βλέπω πως η επιστροφή του Γ. Βαρδινογιάννη είναι μονόδρομος για να μπορέσει η ομάδα να αποκτήσει και πάλι ισχυρή διοίκηση και, φυσικά, να έχει και χρήματα στο ταμείο της.



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved