Ολοταχώς για Ευρώπη...

Ολοταχώς για Ευρώπη...

Η Καβάλα απέδειξε για ακόμη μια φορά πως μπορεί να πετύχει το στόχο της πέμπτης θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη και τα πλέι οφ.

Χωρίς να εντυπωσιάσουν οι «Αργοναύτες» πήραν ένα ακόμα τρίποντο επικρατώντας του Ηρακλή με 3-0, χάρη σε γκολ των Τόμασιτς (66΄), Ονουάτσι (81΄), Φέρτζελ. Στον αντίποδα ο «Γηραιός» απογοήτευσε και πλέον μπαίνει για τα καλά στα επικίνδυνα μονοπάτια του υποβιβασμού.
Και οι δύο προπονητές είχαν τη διάθεση να παίξουν ανοιχτά και αυτό φάνηκε από τις πολλές ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Ο Χένρι Κάσπερτσακ προτίμησε το 4-2-3-1, ενώ και ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ομάδα με το ίδιο σύστημα.

Ελειπε μόνο το γκολ

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά ήταν ξεκάθαρο πως ούτε η Καβάλα, ούτε ο Ηρακλής θα κλειστούν στις άμυνες τους και θα «κυνηγήσουν» το γκολ, διότι αμφότεροι αγωνίστηκαν για το τρίποντο. Οι «Αργοναύτες» πήραν την πρωτοβουλία από το πρώτο σφύριγμα του Σπάθα και στο 2΄έφτασαν μία «ανάσα» από το 1-0, αλλά και η κεφαλιά του νεοαποκτηθέντα, Νικουλάε κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Ελευθερόπουλου και έπειτα στα χέρια του. Οι γηπεδούχοι εξακολούθησαν να έχουν τα ηνία και μέχρι το 25΄απείλησαν με σουτ των Νικουλάε (15΄), Ντικρόκ (21΄). Οι φωνές από τον πάγκο του «Γηραιού» έπιασαν… τόπο και σε τρεις περιπτώσεις οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στο γκολ. Αρχικά ο Λίμα (26΄) με φάουλ εν συνεχεία ο Κατσικάς (31΄) με κεφαλιά και τέλος ο Σολτάνι (35΄) που απέναντι στον Γκαλίνοβιτς κατόρθωσε να στείλει τη μπάλα στα πόδια του Κροάτη γκολκίπερ. Ένα λεπτό προτού οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια η Καβάλα λίγο έλειψε να πάρει προβάδισμα. Ο Αμπντούν εκτέλεσε κόρνερ ο Τόμασιτς νίκησε τους πάντες στον αέρα, όμως ο «Ελέ» αποσόβησε τον κίνδυνο. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος με τους φιλάθλους να μένουν ευχαριστημένοι από το θέαμα, ωστόσο έλειπε το γκολ…

Εκμεταλλεύτηκε τα λάθη

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ακριβώς όπως το πρώτο, δηλαδή με τους γηπεδούχους και τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν ένα τέρμα. Ο Ηρακλής ήταν αυτός που εμφανίστηκε πιο ορεξάτος και με την είσοδο του Ρόμπλες αντί του Καρλίνιος είχε την κυκλοφορία της μπάλας. Ο «Γηραιός» έφτανε με ευκολία έξω από την περιοχή των «Αργοναυτών» και ο Μαχόπ είδε την «βολίδα» που επιχείρησε να κοντράρει πάνω στον Χργκόβιτς και τον Γκαλίνοβιτς να «πετάγεται» στο παραθυράκι του και να διώχνει με το ένα χέρι. Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού η Καβάλα άνοιξε το σκορ (1-0) με κεφαλιά του Τόμασιτς (66΄) μετά από αδράνεια της άμυνας του Ηρακλή. Στο 72ο λεπτό του ματς οι δύο αντίπαλοι έμειναν παίκτη λιγότερο στο γήπεδο, καθώς οι Ντάνι, Αμπτνούν αποβλήθηκαν έπειτα από «κοκορομαχία» που είχαν. Ο αγώνας έχασε το ρυθμό του από εκείνο το σημείο με τα νεύρα και από τις δύο πλευρές να είναι πολλά. Σε μία αντεπίθεση και από εξαιρετική μπαλιά του Ντικρόκ ο Ονουάτσι (81΄) κέρδισε στο σπριντ τον Αραμπατζή και απέναντι στον Ελευθερόπουλο έγραψε το 2-0. Στις καθυστερήσεις ο Φέρτζελ έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα», καθώς ο Γερμανός πλάσαρε σωστά τον τερματοφύλακα των κυανόλευκων και διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

 

Θυμηθείτε  λεπτό προς λεπτό το ματς ΕΔΩ



Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: «Να δώσουμε ο,τι έχουμε, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ομάδα»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: «Να δώσουμε ο,τι έχουμε, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ομάδα»
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved