«Το κλίμα ήταν η επιτυχία»

«Το κλίμα ήταν η επιτυχία»

Ο Γιώργος Μακρής, ο οποίος κέρδισε τις εντυπώσεις φέτος με τη φανέλα της Κέρκυρας, απαντά στις ερωτήσεις του Onsports.

Ο Γιώργος Μακρής πραγματοποίησε φέτος, στην πρώτη του ουσιαστικά χρονιά στην Super League, 27 συμμετοχές και αναδείχθηκε, έτσι, σε έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες της φετινής πορείας της Κέρκυρας. Η συνολική του παρουσία στο φετινό πρωτάθλημα προσέλκυσε, όπως ο ίδιος μας είπε, αρκετούς… μνηστήρες. Ο Ατρόμητος ίσως έχει περισσότερες πιθανότητες απ’ οποιαδήποτε άλλη ομάδα να τον εντάξει στο δυναμικό του, αφού έχουν ήδη γίνει, όπως δήλωσε, οι πρώτες συζητήσεις με τους ανθρώπους της αθηναϊκής ομάδας. Ο Γιώργος Μακρής αναφέρθηκε, επίσης, στο πρόβλημα της βίας, χαρακτήρισε δίκαια την κατάκτηση του τίτλου από τον Ολυμπιακό, ενώ αντίστοιχη άποψη έχει και σε ό, τι αφορά στις ομάδες που υποβιβάστηκαν…

-Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από τη πρώτη… γεμάτη χρονιά στην Super League;

«Φανταστικές. Η χρονιά ήταν πολύ καλή. Καλύτερη απ’ όσο περίμενα. Πραγματοποίησα πολλές και καλές συμμετοχές. Είναι πολύ διαφορετικό το επίπεδο από τις υπόλοιπες κατηγορίες. Τα πράγματα είναι πολύ πιο οργανωμένα και δεν φυσικά δεν υπάρχουν τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν στις άλλες κατηγορίες. Πολύ καλύτερα, φυσικά, είναι τόσο τα γήπεδα, όσο και οι εγκαταστάσεις».

-Λένε ότι τα πρωταθλήματα των χαμηλότερων κατηγοριών είναι πιο δύσκολα απ’ αυτό της Super League. Ισχύει αυτό;

«Είναι σαφώς πιο σκληρά. Είναι πιο δύσκολο το πρωτάθλημα. Μεγάλο ρόλο σε αυτά παίζει κατά τη γνώμη μου, οι στημένες φάσεις. Στην Super League υπάρχουν περισσότεροι χώροι και φυσικά ποιοτικότεροι παίκτες».

-Υπάρχει κάποιος ποδοσφαιριστής τον οποίο ξεχώρισες στο φετινό πρωτάθλημα;

«Υπάρχουν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές. Κάθε ομάδα έχει τουλάχιστον 2-3 καλούς παίκτες. Καμιά φορά η πίεση όμως δεν αφήνει να δούμε καλό ποδόσφαιρο. Εννοώ το βαθμολογικό κίνητρο».

-Ήρθες αντιμέτωπος με όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός δίκαια έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου;

«Δίκαια, ναι. Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας. Είναι πολύ καλά δουλεμένη ομάδα. Σε όλα τα θέματα ήταν καλύτερος. Ο Ολυμπιακός είναι ένα οργανωμένο σωματείο και οι παίκτες ασχολήθηκαν μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι. Δεν υπάρχουν προβλήματα εκεί».

-Θεωρείς ό, τι δίκαια υποβιβάστηκαν, αγωνιστικά τουλάχιστον, Πανσερραϊκός, Αστέρας Τρίπολης και Λάρισα;

«Η Λάρισα μπορούσε μέχρι την τελευταία στιγμή να σωθεί. Ναι, αδικήθηκε σε πολλά ματς, αλλά θεωρώ ό, τι αγωνιστικά έχασε την κατηγορία. Είναι υπερβολικά να επικαλούνται κάποιοι μόνο τη διαιτησία. Θεωρώ επίσης ότι δίκαια έπεσαν Πανσερραϊκός και Αστέρας Τρίπολης. Στο τέλος, ο καθένας παίρνει ό, τι αξίζει».

-Ποια ήταν τα θετικά και ποια τα αρνητικά στοιχεία του φετινού πρωταθλήματος;

«Στα αρνητικά ήταν σίγουρα η βία στα γήπεδα. Κάποιες φορές και η διαιτησία. Στα θετικά συγκαταλέγονται η παρουσία του Ολυμπιακού Βόλου και της Κέρκυρας. Από τη στιγμή που ανέβηκαν κατηγορία έδειξαν πολύ καλά στοιχεία. Για τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου πιστεύω ότι αν φορούσαν τη φανέλα κάποιας άλλης ομάδας, τότε ίσως τα πράγματα να ήταν πολύ διαφορετικά. Ο Ούμπιντες, για παράδειγμα, είναι τεράστιος παίκτης».

-Το πρόβλημα της βίας, εσείς οι ποδοσφαιριστές, πώς το αντιλαμβάνεστε;

«Εμείς σαν ομάδα δεν ζήσαμε τέτοια κρούσματα. Οι δικοί μας φίλαθλοι είναι παράδειγμα προς μίμηση. Δεν δώσαμε βέβαια και δικαιώματα για να γίνουμε στόχος. Αυτά που παρακολουθήσαμε κάνουν οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή να θέλει ν’ αποχωρήσει απ’  αυτό το πρωτάθλημα. Οι ξένοι ποδοσφαιριστές δεν θέλουν ν’ απασχολούνται με τέτοια θέματα. Δεν θέλουν να βάλουν τις οικογένειές τους σε μια τέτοια διαδικασία. Πρόσφατα είδαμε τον Ηλία Κώτσιο να λυγίζει μπροστά στον κόσμο. Μακάρι να μην ζούμε τέτοιου είδους περιστατικά. Στις μικρότερες κατηγορίες, τις οποίες έζησα αρκετά, γίνονται πολλά, τα οποία δεν ακούγονται και δεν φαίνονται. Όποιος έχει τη δύναμη κάνει και ό, τι θέλει».

-Πώς πρέπει ν’ αντιδράσουν οι παίκτες σε όλο αυτό;

«Εμείς δεν έχουμε αντιδράσει όπως θα έπρεπε. Ίσως γιατί δεν είμαστε ενωμένοι. Ίσως γιατί είμαστε υπάλληλοι. Ίσως γιατί φοβόμαστε για τις θέσεις μας. Ο ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα δεν έχει καμία δύναμη. Δυστυχώς».

-Είσαι ικανοποιημένος από την παραμονή σου στην Κέρκυρα; Θα παρότρυνες κάποιον άλλον ποδοσφαιριστή ν’ αγωνιστεί στην Κέρκυρα;

«Οι συνθήκες είναι πολύ καλές. Θα του πρότεινα, ανεπιφύλακτα, να έρθει στην Κέρκυρα. Υπάρχουν σωστές εγκαταστάσεις για να δουλέψει ένας προπονητής, ενώ δεν υπάρχουν διοικητικά και οικονομικά προβλήματα. Οι ποδοσφαιριστές έχουν άριστες σχέσεις τόσο με τον προπονητή, όσο και με τον πρόεδρο (σ.σ Γιώργος Λιμπάντσης)».

-Πες μας δύο λόγια για τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο. Δικαίως πολλές ομάδες εξετάζουν την απόκτησή του;

«Έχει κάνει μια πορεία στην Αγγλία. Δεν είναι τυχαία. Είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας».

-Η εμπειρία του Ιεροκλή Στολτίδη, σε βοήθησε;

«Είναι μεγάλο κεφάλαιο για την Κέρκυρα. Με βοήθησε πάρα πολύ. Μου έδωσε συμβουλές, αλλά νομίζω κέρδισα περισσότερα παρατηρώντας τον μέσα στο γήπεδο. Συμβουλές μπορούν να δώσουν όλοι».

-Ο Ντένις Επστάιν μπορεί να αντέξει το βάρος της φανέλας του Ολυμπιακού;

«Για μένα είναι ένας ποιοτικός παίκτης. Έχει αρκετά προσόντα. Το θέμα είναι να μπορέσει να τα δείξει. Σίγουρα είναι πολύ διαφορετικό το επίπεδο στον Ολυμπιακό. Θεωρώ ότι οι άνθρωποι πρέπει να κρίνονται εφόσον έχουν πάρει την ευκαιρία».

-Το συμβόλαιο σου λήγει τον Ιούνιο. Βρίσκεσαι σε διαπραγματεύσεις με κάποια ομάδα; Υπάρχει περίπτωση να παραμείνεις και του χρόνου στους «Φαίακες»;

«Έχω προτάσεις στα χέρια μου. Έχω κάνει και μια συζήτηση με την ομάδα. Είναι τέτοια η εποχή που τίποτα ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο. Βρίσκομαι σε συζητήσεις».

-Υπάρχει η πληροφορία ότι ενδέχεται να φοράς τη φανέλα του Ατρόμητο του τη νέα σεζόν. Είναι αλήθεια;

«Έχουμε έρθει σε επαφή, αλλά δεν είναι τίποτα ακόμα σίγουρο».

-Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή για σένα φέτος;

«Ήταν αρκετές οι ωραίες στιγμές φέτος.  Είμαι γενικά ευχαριστημένος από την παρουσία μου φέτος. Αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιες στιγμές, θα επέλεγα τους αγώνες με τις μεγάλες ελληνικές ομάδας. Χαίρεσαι το ποδόσφαιρο να συμμετέχεις σε τέτοια παιχνίδια. Οι νίκες κόντρα σε κάποιες απ’ αυτές τις ομάδες ήταν κάτι το ιδιαίτερο».

-Ποια ήταν, αντίστοιχα, η χειρότερη στιγμή;

«Νομίζω ότι ήταν η ήττα από τον Πανιώνιο».

-Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος;

«Βασικά, με ενδιαφέρει να έχω μόνο την υγεία μου. Εύχομαι κάθε χρονιά να είναι και καλύτερη»



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved