Ο… Γάλλος ασθενής

Ο… Γάλλος ασθενής

Για άλλη μια φορά ο Σίντνεϊ Γκοβού δεν είναι στην αποστολή του Παναθηναϊκού και φαίνεται ότι ο Γάλλος αποτελεί «ξένο σώμα» στο «τριφύλλι».

Είναι δεδομένο ότι η μεταγραφή του άλλοτε άσου της Λιόν είχε προκαλέσει αίσθηση το καλοκαίρι όμως δεν υπήρξε ανάλογη συνέχεια και προσφορά από τον ίδιο στον Παναθηναϊκό, κάτι που γίνεται εύκολα αντιληπτό από τις λίγες συμμετοχές που έχει κάνει με τους «πράσινους» την φετινή περίοδο αλλά και τα λίγα λεπτά που έχει αγωνιστεί στις μόλις 24 παρουσίες του σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα του «τριφυλλιού».

Ξεκίνημα… ονειρικό

Ο 32χρονος, μουντιαλικός, άσος ήρθε… μετά «βαΐων και κλάδων» στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού και άπαντες έκαναν λόγω για την βόμβα του περασμένου καλοκαιριού. Οι πρωταθλητές της περασμένης περιόδου έβαζαν στην «μηχανή» τους ένα σημαντικό ακόμα γρανάζι, όλοι μιλούσαν για τεράστια ενίσχυση και κάλυψη με τον καλύτερο τρόπο του κενού που άφησε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, όμως οι προσδοκίες γρήγορα διαψεύστηκαν.

Ο Γκοβού έδειξε αρκετά δείγματα της ποιότητάς του στην προετοιμασία και στα φιλικά των ΗΠΑ με Μίλαν και Ίντερ όπου ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός, έπαιξε 90’ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με την Ξάνθη και είχε ικανοποιητική απόδοση – παρά την ανεπανάληπτη ευκαιρία που έχασε και θα μπορούσε να γλιτώσει τους «πράσινους» από την γκέλα – αγωνίστηκε σχεδόν σε όλο το ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και ως… κερασάκι στην τούρτα του εξαιρετικού ξεκινήματος, ήρθε το γκολ που πέτυχε στο «Καμπ Νου» και άνοιξε το σκορ σε βάρος της Μπαρτσελόνα πριν… έρθει η καταιγίδα για τον Παναθηναϊκό.

Αντιστρόφως ανάλογη συνέχεια

Η συνέχεια δεν ήταν ωστόσο το ίδιο καλή για τον Σίντνεϊ Γκοβού. Ήδη από τους πρώτους μήνες της αγωνιστικής περιόδου άρχισαν οι «μουρμούρες» για την εξωγηπεδική του ζωή, ενώ ένας τραυματισμός που ήρθε στα μέσα του Σεπτεμβρίου τον άφησε πολύ πίσω με αποτέλεσμα να μείνει για ένα μήνα εκτός δράσης και να επιστρέψει για ένα μόνο ημίχρονο σε παιχνίδι Κυπέλλου με την Κοζάνη, όπου κατάφερε και να σκοράρει.

Το να παίζει όμως για ένα ημίχρονο ή για λίγο περισσότερο, έγινε συνήθεια για τον Γάλλο δεξιό εξτρέμ στην πορεία της χρονιάς για τον Παναθηναϊκό. Παρά το γεγονός ότι ο Νίκος Νιόπλιας έδειχνε να εκτιμά την ποιότητά του, έβλεπε ότι η απόδοση του Γάλλου δεν ήταν αυτή που θα περίμενε και έτσι ήταν πάντα ο πρώτος υποψήφιος για να αντικατασταθεί όταν αποφάσιζε να κάνει αλλαγές στην ομάδα του.

Είναι άλλωστε ενδεικτικό ότι ο Γκοβού από τα 24 παιχνίδια που έχει κάνει σε όλες τις διοργανώσεις, έχει αγωνιστεί σε ολόκληρο το παιχνίδι μόνο στην αναμέτρηση της πρεμιέρας με αντίπαλο την Ξάνθη στην άδεια από κόσμο «Λεωφόρο»!

Τον «πίστεψε» αλλά…

Εκτός της μέτριας, ως κακής, απόδοσής του ο Γκοβού είχε να αντιμετωπίσει και άλλα προβλήματα που αφορούσαν με τα πειθαρχικά του παραπτώματα. Η αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας στο «τριφύλλι» συνέπεσε με την περίοδο της πιο έντονης αμφισβήτησης του Γάλλου άσου, με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα όμως να μην τον… «τελειώνει» και να του δίνει μια ακόμα ευκαιρία.

Ο Πορτογάλος δήλωνε ότι γνωρίζει καλά τις ικανότητες του Γκοβού, πίστεψε ότι μπορεί σταδιακά να τον φέρει στα επιθυμητά επίπεδα και να πάρει ότι καλύτερο από τον Γάλλο, κάτι που αρχικά φάνηκε να συμβαίνει δεν είχε όμως ξανά την ανάλογη συνέχεια. Παρόλα αυτά, ο 64χρονος προπονητής έδωσε αρκετές ευκαιρίες στον Γκοβού και τον χρησιμοποίησε σε 16 παιχνίδια χωρίς όμως να δικαιωθεί.

Για περίπου ένα τρίμηνο πάντως, από τον Ιανουάριο ως και τον Μάρτιο, ο Γκοβού έδειξε σταδιακά να έχει βελτιωθεί, άρχισε να παίζει αρκετά περισσότερο από ένα ημίχρονο – αλλά ποτέ δεν ολοκλήρωσε ενενηντάλεπτο – «πέφτοντας» όμως ξανά το τελευταίο δίμηνο.

Η τελευταία του συμμετοχή στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ήταν στις 10 Απριλίου κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και εμφανίστηκε ξανά στην Τούμπα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στις 8 Μαΐου. Ο Γκοβού έπαιξε και στο ματς του Βόλου με τον τοπικό Ολυμπιακό και στα δύο επόμενα παιχνίδια των play off έμεινε εκτός αποστολής χωρίς να αντιμετωπίζει ιατρικό πρόβλημα, μήνυμα πως ο Φερέιρα πλέον δεν έχει την ίδια εμπιστοσύνη στο Γάλλο.

Λίγα λεπτά και λίγα… λεφτά

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι ο Γάλλος αναπροσάρμοσε το συμβόλαιό του μετά τα αρκετά πειθαρχικά παραπτώματα. Τα… ποτά και τα ξενύχτια, το πρόσφατο τρακάρισμα τα ξημερώματα – αν και διαψεύστηκε με την δικαιολογία ότι οδηγούσε άλλος και όχι ο Γκοβού – και κάποιες αργοπορίες στην προπόνηση, ανάγκασαν τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να σκεφτούν ακόμα και την αποδέσμευση του 32χρονου μέσου.

Ωστόσο το γεγονός ότι έπρεπε ο Παναθηναϊκός να δώσει περίπου 8 εκατ. ευρώ αποζημίωση στον Γάλλο, «φρέναρε» την άμεση αποδέσμευσή του. Το μόνο που κατάφερε ο Παναθηναϊκός ήταν να υπογράψει ουσιαστικά νέα συμφωνία με τον Γκοβού. Αυτή δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο που αρχικά είχε συμφωνήσει να λαμβάνει ο Γάλλος και είναι αρκετά συμφέρουσα για την ΠΑΕ αφού έχουν κοπεί τα πριμ νικών και επίτευξης στόχων.

Ο Γκοβού λοιπόν δέχθηκε να λάβει 190.000 ευρώ πάγια για την φετινή σεζόν, συν 55.000 ευρώ για κάθε παιχνίδι στο οποίο αγωνίστηκε, ενώ αν χρειαστεί να «σπάσει» η συμφωνία των δύο πλευρών οι «πράσινοι» θα δώσουν μόνο 190.000 ευρώ για τον επόμενο χρόνο του συμβολαίου του Γκοβού καθώς ο τρίτος χρόνος «κόπηκε» μετά την αναπροσαρμογή, που δικαιολογείται από τις 24 συμμετοχές στα 42 παιχνίδια που έχουν δώσει ως τώρα στην χρονιά οι «πράσινοι».

Έκανε και… ρεκόρ

Πάντως, ο Γκοβού κατάφερε να γίνει ο μόνος από τους παίκτες του Παναθηναϊκού που κατάφερε να σκοράρει και στις τρεις διοργανώσεις που πήρε μέρος φέτος το «τριφύλλι», από τη στιγμή που πέτυχε 3 γκολ συνολικά, ένα στο πρωτάθλημα, ένα στο Κύπελλο και ένα στο Champions League.

Ο Γάλλος άσος σκόραρε στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Champions League στην Βαρκελώνη, πέτυχε ένα γκολ στο Κύπελλο, στο παιχνίδι που έγινε στην Κοζάνη με την τοπική ομάδα, και κατάφερε να πετύχει και ένα ακόμα γκολ στο πρωτάθλημα, απέναντι στον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στα παιχνίδια που ο Γάλλος σκόραρε μόνο σε αυτό του Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη, αφού ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα και αναδείχθηκε ισόπαλος με τους Περιστεριώτες.

Οι επιδόσεις του Γκοβού στον Παναθηναϊκό

Ημ/νία

Διοργάνωση

Αγώνας

Αποτέλεσμα

Γκολ

Λεπτά συμμετοχής

15/05/11

Super League Play Off

Ολυμπιακός Βόλου - Παναθηναϊκός

2-1

-

21'

08/05/11

Super League Play Off

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

2-1

-

35'

10/04/11

Super League

Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης

1-0

-

15'

03/04/11

Super League

Πανσερραϊκός - Παναθηναϊκός

1-0

-

28'

06/03/11

Super League

Λάρισα - Παναθηναϊκός

2-0

-

59'

26/02/11

Super League

Παναθηναϊκός - Ατρόμητος Αθηνών

1-1

1

83'

19/02/11

Super League

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

2-1

-

24'

06/02/11

Super League

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

0-1

-

44'

29/01/11

Super League

Παναθηναϊκός - Εργοτέλης

2-0

-

72'

23/01/11

Super League

Πανιώνιος - Παναθηναϊκός

1-1

-

76'

16/01/11

Super League

Παναθηναϊκός - Καβάλα

4-2

-

61'

08/01/11

Super League

Παναθηναϊκός - Αρης

1-0

-

67'

04/01/11

Super League

Σκόντα Ξάνθη - Παναθηναϊκός

0-2

-

65'

22/12/10

Κύπελλο

Παναθηναϊκός - Τρίκαλα ΑΟ

3-2

-

14'

04/12/10

Super League

Παναθηναϊκός - Πανσερραϊκός

2-0

-

58'

13/11/10

Super League

Παναθηναϊκός - Λάρισα

1-1

-

45'

08/11/10

Super League

Ατρόμητος Αθηνών - Παναθηναϊκός

0-1

-

57'

02/11/10

Champions League

Ρουμπίν Καζάν - Παναθηναϊκός

0-0

-

21'

30/10/10

Super League

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

2-1

-

45'

27/10/10

Κύπελλο

Κοζάνη ΦΣ - Παναθηναϊκός

0-5

1

45'

18/09/10

Super League

Καβάλα - Παναθηναϊκός

2-2

-

45'

14/09/10

Champions League

Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός

5-1

1

69'

11/09/10

Super League

Αρης - Παναθηναϊκός

0-1

-

80'

27/08/10

Super League

Παναθηναϊκός - Σκόντα Ξάνθη

1-1

-

90'



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved