«Θέλω να κερδίζω τις μεγάλες ομάδες»

«Θέλω να κερδίζω τις μεγάλες ομάδες»

Ο Σάκης Τσιώλης μίλησε στον "sport-fm 94.6" για την μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 4-0 αλλά και για τους στόχους του με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας προπονητής: 

Για την νίκη επί της ΑΕΚ: «Ήταν ένα γεγονός η επιτυχία αυτή. Δεν γίνεται κάθε μέρα τέτοιο παιχνίδι και σκορ. Τα βλέπουμε με ηρεμία τα πράγματα. Εγώ κοιτάω πρώτα τους βαθμούς, αφού τα τελευταία ματς είχαμε δυστοκία, ήρθε και η ήττα με ΠΑΟΚ και μας δυσκόλεψε, στον πρώτο στόχο μας που είναι η παραμονή». 

Για τον στόχο του Ολυμπιακού Βόλου: «Όταν επανήλθαμε στην πρώτη εθνική, είχα πει ότι μετά από 20 χρόνια δικαιούται ο κόσμος του Βόλου να δει από κοντά ομάδες που έβλεπε μόνο στην τηλεόραση. Εδώ που φτάσαμε είναι πολύ ουσιαστικό να ξαναμείνουμε στη Σούπερ Λίγκα. Τόσο καιρό παίζαμε καλά και δεν σκοράραμε, οπότε λογικό είναι να φοβόμουν για όταν θα έρθουν τα δύσκολα ματς». 

Για το αγωνιστικό στυλ της ομάδας: «Θέλαμε να τους δώσουμε χαρά, να απολαύσουν το ποδόσφαιρο και να βγάλουμε ένα στυλ παιχνιδιού θεαματικό. Έχουμε προϋποθέσεις στο Βόλο για κάτι τέτοιο, ο κόσμος ακολουθεί πιστά την ομάδα, ενώ η οργάνωση και η διοίκηση με τον Μπέο είναι αρκετά καλή και μας βοηθάει να παίζουμε έτσι». 

Για το τι χαρακτηρίζει τον Ολυμπιακό Βόλου: «Τα βασικότερο χαρακτηριστικό μας είναι η ταχύτητα και η ομοιογένεια. Είμαστε κατά 80% η ομάδα της Β’ Εθνικής, βελτιώσαμε στοιχεία. Κάθε μέρα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Οι αυτοματισμοί μετράνε πολύ στο ποδόσφαιρο. Μας ενδιαφέρει να αποκτήσουμε ταχύτητα σκέψης». 

Για το τρικ του κόντρα στην ΑΕΚ: «Ξέραμε ότι θα επιδιώξει μέσα από την κούραση που είχε, όπως και εμείς από το κύπελλο, να βγει γρήγορα στην επίθεση, να βάλει γρήγορο γκολ. Ήμασταν προσεκτικοί και το 2ο γκολ του Ούμπιντες μας έδωσε τα ηνία του αγώνα. Σίγουρα η ΑΕΚ είχε και ψυχολογική κούραση, πέρα από τη σωματική. Μπορέσαμε να κάνουμε πιο πολλές πάσες για να την κουράσουμε. Ήταν κακό για εκείνην το χρονικό σημείο που έφαγε το 2ο γκολ. Αν αναλογιστούμε ότι έλειπε και ο μανωλάς, ήταν μεγάλη η απώλεια του Δέλλα, ο οποίος έχει εμπειρίες , ξέρει να δίνει βάθος, να βγάζει μπροστά την ομάδα, αλλά δεν είχε και εναλλακτικές. Αν δούμε στατιστική, μετά τον Ολυμπιακό Πειραιώς, έχουμε την καλύτερη κατά κανόνα ανάπτυξη, δηλαδή η μπάλα ξεκινάει από τον τερματοφύλακα και καταλήγει σε φάση, είτε μπει γκολ, είτε όχι. Όταν βγήκε η ΑΕΚ ψηλά, μας έδωσε την ευκαιρία να παίξουμε στην κόντρα, όπου είμαστε αρκετά καλοί». 

Για τους Έλληνες παίκτες: «Για μένα είναι πολύ σημαντικό να έχουμε Έλληνες. Αλλά τα συμβόλαιο που γίνονται για έξι μήνες ή ένα χρόνο δεν βοηθάνε. Από το 2013 θέλουν δε θέλουν θα πρέπει να δημιουργήσουν Έλληνες παίκτες. Δεν λείπει το ταλέντο από τον Έλληνα». 

Για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί: «Είναι υποχρεωτική για εμάς, μετά από τις νίκες με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να κάνουμε υπερήφανους τους Βολιώτες. Να έχουν να λένε για αυτή τη χρονιά,. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για να αντιμετωπίσουμε την πιο δυνατή ομάδα στο πρωτάθλημα. Το πρώτο ζητούμενο είναι ότι δεν πρέπει να κοιτάμε τα ονόματα, ούτε τα χρώματα. Αλλά τους 34 βαθμούς. Μέχρι εκεί κοιτάμε τι μπορούμε να πάρουμε από τον καθένα. Δεν θα αλλάξουμε κάτι στο συγκεκριμένο ματς». 

Για μεταγραφές: «Ο Ηλίας ο Σολάκης έχει καταπονηθεί, όπως και ο Μάρτιν. Μας λείπει ένας κεντρικός φορ. Όπως ο Ροτζέριο που είχαμε. Και στην έδρα μας, όπου παίζουμε με δύο στράικερ παίζουν αναγκαστικά και οι δύο και δεν ξεκουράζονται». 
Για το συμβόλαιό του: «Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα και φέτος τελειώνει το διετές που είχαμε υπογράψει, αλλά το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι το πρωτάθλημα και το Κύπελλο». 

Για το μέλλον του: «Μετά από κάποια χρόνια δεν κοιτάω το μέλλον. Κάθε ομάδα που αναλαμβάνω προσπαθώ να την πάω όσο καλύτερα μπορώ και να κερδίζω τις μεγάλες ομάδες για να αποδεικνύω τι γίνεται με τους Έλληνες προπονητές, οι οποίοι είναι αδικημένοι. Οι παράγοντες και οι πρόεδροι δεν ξέρουν από ποδόσφαιρο.. Η βαθμολογία των Ελλήνων προπονητών στην UEFA είναι ψηλά». 
Ολοκληρώνοντας, ο Σάκης Τσιώλης πρόσθεσε: «Και αυτή τη νίκη την αφιερώνω στους φιλάθλους του Βόλου. Το αξίζουν, ειδικά μετά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος».



Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved