«Έχει δυναμική ο Ολυμπιακός»

«Έχει δυναμική ο Ολυμπιακός»

Το εγκώμιο της πρώην ομάδας του έπλεξε ο Ιεροκλής Στολτίδης, τονίζοντας ότι ο Ολυμπιακός δίκαια κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Ο 36χρονος μέσος της Κέρκυρας, με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Γαύρος» μίλησε τόσο για την πορεία του Ολυμπιακού όσο και για το αν θα συνεχίσει τελικά την καριέρα του στην ομάδα των «Φαιάκων».

Αναλυτικά η συνέντευξη:

- Σου άρεσε ο φετινός Ολυμπιακός; 

Πάντα είναι καλός ο Ολυμπιακός. Ακόμη και όταν δεν παίζει καλά, έχει τον τρόπο του να παίρνει αυτό που θέλει. Και για να παίρνει αυτό που θέλει από ένα παιχνίδι, πάει να πει ότι κάτι καλό κάνει κατά τη διάρκεια του. Σημαντικό στοιχείο.

Δίκαια λοιπόν, πήρε τη φετινή κούπα.

Ναι φυσικά. Θα διαφωνήσω με όποιον πει το αντίθετο. Τι περισσότερο θα έπρεπε να κάνει δηλαδή ο Ολυμπιακός για να πει κανείς ότι πήρε δίκαια το πρωτάθλημα;

Έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, κέρδισε σχεδόν όλα τα παιχνίδια στα οποία δυσκολεύτηκε, έστω και με το ελάχιστο, και διατήρησε τη σταθερότητά του στους αγώνες, κατά τη διάρκεια όλης της σεζόν. Το να παίρνει μία ομάδα τα παιχνίδια στα οποία δυσκολεύεται είναι πολύ μεγάλη υπόθεση.

- Διέκρινες «δίψα» στους παίκτες;

Ναι, θα έλεγε κανείς ότι έμπαιναν στο γήπεδο ξέροντας ότι θα πάρουν ένα ματς και έτσι θα κάνουν ακόμη ένα βήμα προς το πρωτάθλημα που τους περίμενε. Το πίστευαν, το έδειχναν σε κάθε παιχνίδι και το σημαντικότερο είναι ότι το έβλεπαν και οι αντίπαλοί τους. Το να βλέπει ο αντίπαλος σου ότι είσαι αποφασισμένος είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που μπορείς να του δημιουργήσεις.

-          Που πιστεύεις  ότι υπερείχαν οι πρωταθλητές έναντι των αντιπάλων τους;

Παντού. Είναι δύσκολο να πεις ότι ο Ολυμπιακός «έχανε» κάπου, σε σχέση με τον Παναθηναϊκό , την ΑΕΚ ή τον ΠΑΟΚ. Αναφέρω ενδεικτικά αυτές τις ομάδες γιατί είναι εκείνες που μπαίνουν στη σεζόν με στόχο να… ανατρέψουν τον Ολυμπιακό και να τερματίσουν πρώτες. Φέτος, όμως, κανείς δεν έδειξε ικανός να τον απειλήσει πραγματικά.

Ο κόσμος; Τι ρόλο έπαιξε σε αυτή την αλλαγή σελίδας;

Ήταν εκεί, όπως ήταν πάντα. Και όπως θα συνεχίσει να είναι, για πάντα. Αυτό που συμβαίνει πολλές φορές σε άλλες ομάδες, το να γυρίζουν την πλάτη τους οι οπαδοί και να μην πηγαίνουν στο γήπεδο, δεν θα το δεις στον Ολυμπιακό. Κάτι που στο τέλος αποδεικνύεται και το πιο δυνατό σημείο αυτή της ομάδας. Η δυναμική της.

Ο κόσμος ήταν παρών στις μεγάλες αλλαγές, στήριξε στα δύσκολα και έδωσε ώθηση για τη συνέχεια.

Τι είδες στην ομάδα που σου φάνηκε διαφορετικό από τα προηγούμενα χρόνια;

Άλλαξαν αρκετά, αλλά κυρίως στον εξωαγωνιστικό τομέα. Εννοώ την αλλαγή προέδρου και διοίκησης γενικότερα και τη νέα σελίδα στην ομάδα. Οι άνθρωποι που μπήκαν στην ομάδα έδειξαν να κρατούν όλα τα θετικά στοιχεία των προηγούμενων ετών και να βάζουν το δικό τους πάθος, τα δικά τους όνειρα και τη δική τους… αύρα, του «νεοφερμένου και φιλόδοξου».

Χρειαζόταν αυτή η «ένεση» μετά την περσινή, δύσκολη χρονιά;

Ο Ολυμπιακός, είχε ανάγκη να πάει μπροστά και αυτό αποδείχθηκε με την πάροδο της τρέχουσας περιόδου. Αποδείχθηκε, επίσης, ότι πήγε όντως μπροστά. Το καλύτερο είναι πως εκείνοι που βρίσκονται τώρα στο «τιμόνι» του συλλόγου δείχνουν τεράστια διάθεση να πάνε ακόμα πιο ψηλά την ομάδα.

Είδες έναν διαφορετικό Βαλβέρδε φέτος;

Από τον Βαλβέρδε είδα αυτά που περίμενα. Παρουσίασε μία ομάδα σοβαρή, πειθαρχημένη, η οποία ήξερε τι ζητούσε στο γήπεδο. Πέρασε ξανά τα στοιχεία που ήθελε στον Ολυμπιακό, όπως είχε κάνει και κατά την πρώτη του θητεία.

Το μέλλον σου; Σταματάς ή συνεχίζεις στην Κέρκυρα;

Δύσκολη απόφαση είναι η αλήθεια. Αυτή τη στιγμή ξεκουράζομαι λιγάκι. Με βοηθάει να διατηρήσω πιο καθαρό μυαλό, για να αποφασίσω τι θα κάνω. Ειλικρινά, όμως, δεν ξέρω ακόμα. Έχω τη δυνατότητα να ζυγίσω τα δεδομένα και να δώσω, στο τέλος, την πιο σωστή απάντηση. Η Κέρκυρα είναι ένα πολύ οργανωμένο σωματείο. Ο πρόεδρος αλλά και όλοι στη διοίκηση κάνουν πραγματικά ότι μπορούν. Το ίδιο και ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στον αγωνιστικό τομέα. Θα δούμε



Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved