Το 3ο camp τερματοφυλάκων

Το 3ο camp τερματοφυλάκων

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του 3ου camp τερματοφυλάκων που διοργανώνουν τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν και οι τερματοφύλακες της πρώτης ομάδας, Κώστας Χαλκιάς, Ντάριο Κρέσιτς, Αστέριος Γιακουμής και Φώτης Κουτζαβασίλης.

Αρχικά μίλησε ο Δημήτρης Μούσιαρης, προπονητής τερματοφυλάκων στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ: «Είναι ένα καμπ που φιλοξένησε πάνω από 100 παιδιά και παιδιά που αγωνίζονται σε άλλες ΠΑΕ της χώρας. Θέλω να κάνω ειδική αναφορά στη διοίκηση και τον πρόεδρο. Έχουν δώσει μεγάλη σημασία στο κομμάτι της προπόνησης του τερματοφύλακα».

Ο Γρηγόρης Καραβέλης ο οποίος είναι ο προπονητής τερματοφυλάκων της Εθνικής Ελπίδων: «Για άλλη μία φορά συνεργάζομαι με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι ο ένας λόγος. Και ο άλλος λόγος που θα εργάζομαι μέχρι το τέλος του καμπ με τους τρεις προπονητές τερματοφυλάκων του ΠΑΟΚ.

Το θέμα μας έχει να κάνει με την αναπτυξιακή ηλικία του τερματοφύλακα. Ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια κάνει μία έξυπνη κίνηση. Φτάνει και εξειδικεύει την προπόνηση των τερματοφυλάκων.

Μιας προπόνηση για να είναι αποτελεσματική θα πρέπει να βασίζεται σε τρεις λόγους. Η τεχνική θα πρέπει να αποτελεί το 50-60%. Ακόμα και η προθέρμανση και η αποθεραπεία να γίνεται με μπάλα. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η τεχνική θα πρέπει να προσαρμόζεται στα σύγχρονα δεδομένα. Κάθε άσκηση θα πρέπει να εναρμονίζεται με το επίπεδο και την ηλικία του κάθε τερματοφύλακα. Δε μπορεί ένας 13χρονοςνα κάνει την ίδια προπόνηση με έναν 18χρονο. Ένας τρίτος λόγος είναι η τεχνική να συνδυάζεται με την τακτική και την προετοιμασία».

Ο Στέφανος Αϊβαλιώτης, ο προπονητής τερματοφυλάκων του ΠΑΟΚ, είπε από την πλευρά του: «Φέτος αλλάξαμε λίγο ρότα στη σκέψη μας. Θέλουμε στην προπόνηση να φέρουμε και κάποια ταλέντα που ίσως στελεχώσουν τα τμήματα υποδομής. Αυτό το καμπ θέλουμε να είναι η αφετηρία να γίνει θεσμός».

Το λόγο πήρε και ο Κώστας Χαλκιάς, ο οποίος δήλωσε: «Είναι κάτι το οποίο δυστυχώς στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια απλά το ακούγαμε. Η θέση του τερματοφύλακα  δεν έχει της προσοχής των ανθρώπων του ποδοσφαίρου και των ΜΜΕ και για αυτό υπάρχει πρόβλημα στο να προωθηθούν ταλέντα στις ομάδες. Εμένα με ανησυχεί πολύ αυτό. Τέτοιες πρωτοβουλίες βοηθάνε να αποκτήσουν ενδιαφέρον τα νέα παιδιά. Μακάρι και εγώ όταν ξεκινούσα να υπήρχαν προϋποθέσεις και να μάθω κάποια πράγματα

Ο Ντάριο Κρέσιτς στάθηκε στη σημασία που έχει το καμπ για τους νεαρούς τερματοφύλακες: «Είμαι χαρούμενος που ο ΠΑΟΚ δείχνει ενδιαφέρον για τους νεαρούς τερματοφύλακες. Εύχομαι στο μέλλον να δω πολλούς τερματοφύλακες που προέρχονται από την ακαδημία να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό από τη νεαρή ηλικία να ξεκινούν να δουλεύουν σε επαγγελματικό επίπεδο. Ήμουν έξι χρόνια στη Γερμανία και πάντα πηγαίναμε σε τέτοια καμπ. Όλοι οι τερματοφύλακες της πρώτης ομάδας πήγαιναν για να δείξουν στους μικρούς στοιχεία από την προπόνηση».

Τέλος, ο Φώτης Κουτζαβασίλης που προέρχεται από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Στον ΠΑΟΚ είχα την τύχη να δουλέψω με πολύ καλούς προπονητές. Ο ΠΑΟΚ έχει την τύχη να έχει στην τάξη του ανθρώπους που τους αρέσει να δουλεύουν με τερματοφύλακες. Είμαι μία καινοτομία αυτό που κάνει ο ΠΑΟΚ και δίνει ιδιαίτερη βάση στους τερματοφύλακες. Στον ΠΑΟΚ υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Έχουμε την καλύτερη τετράδα στην Ελλάδα».



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved