«Πάνω από όλα είναι η ομάδα»

«Πάνω από όλα είναι η ομάδα»

«Για να πετύχουμε τους στόχους μας πρέπει να παίζουμε επιθετικά», δήλωσε ο τεχνικός του Άρη, Σάκης Τσιώλης, αναφορικά με το πώς θα πρέπει να αγωνίζεται η ομάδα του για να πετύχει.

Ο έμπειρος τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο επίσημο ραδιόφωνο του συλλόγου αναφερόμενος σε όλα τα θέματα που απασχολούν τον ιστορικό σύλλογο της Θεσσαλονίκης. Ο Τσιώλης μίλησε για το μέλλον των δανεικών παικτών, για την ιστορία του συλλόγου, καθώς και για το πώς περιμένει την ομάδα ενόψει της νέας σεζόν.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Τσιώλης στο επίσημο ραδιόφωνο του συλλόγου: 

Για τη φιλοσοφία της ομάδας τη νέα σεζόν: «Πρώτα απ’ όλα θα μεταχειριστώ το λόγο που είχε ο Μπόμπι Ρόμπσον, όταν του ζήτησαν να δώσει το ασκησιολόγιό του. Τους είπε ότι οι σύγχρονοι προπονητές έχουν και σύγχρονες μεθόδους. Οι προπονητές θα πρέπει να αντιλαμβάνονται την ιστορία που έχουν οι ομάδες στις οποίες δουλεύουν και να ακολουθούν την ιστορία τους και τη δυναμική τους. Εκεί, είπε, θα πατάτε για το πώς πρέπει να παίξετε. Άρα ο Άρης με την ιστορία που έχει, τον κόσμο, τη δυναμική του θα πρέπει να πετύχει υψηλούς στόχους. Για να τους πετύχουμε, θα πρέπει να παίζουμε επιθετικά.

Επιθετικά δεν σημαίνει ότι θα παίζουμε με τέσσερις επιθετικούς. Όταν έχουμε την μπάλα, θα πρέπει να την μεταφέρουμε στην αντίπαλη περιοχή. Με ένα συνδυαστικό και γρήγορο ποδόσφαιρο πιστεύω ότι ο κόσμος θα ευχαριστηθεί την ομάδα του περισσότερο απ’ ό,τι σήμερα. Δεν αρμόζει στον Άρη να παίζει με κλεφτοπόλεμο, με αντεπιθέσεις. Θα πρέπει να έχει την μπάλα και να προσπαθεί να μεταφέρει το παιχνίδι στα 3/4 της περιοχής του αντιπάλου και να μην έχει ο αντίπαλος χώρο να κινηθεί. Όταν μεταφέρεις το παιχνίδι στην περιοχή του αντιπάλου αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε και παίκτες στην περιοχή».

Για το υπάρχoν υλικό: «Το σημαντικότερο μέσα από αυτή τη συνεργασία που είχε με τον Άρη, σε σχέση με το αν αρχίζαμε τώρα, πέρα από το ό,τι η ομάδα πήρε βαθμολογικά αυτά που ήθελε, είναι ότι το υλικό είναι πλέον γνωστό. Ξέρουμε πού θα ποντάρουμε για το βασικό κορμό αλλά και το πώς θα ενισχυθούμε σε κάποιες θέσεις.
Κάτι που με έκπληξη διαπίστωσα είναι ότι υπήρχαν πέντε παίκτες στην άμυνα, σχεδόν όλοι δεξιοπόδαροι. Δύο δεξιοπόδαροι στόπερ, δεξιοπόδαροι μπακ και αριστερό μπακ μόνο τον Μίσελ. Δεν είχαμε καθαρό αριστερό πόδι. Θέλουμε να υπάρχουν δύο παίκτες για κάθε θέση και να αναπληρώνουμε κάθε κενό. Πρέπει 22 παίκτες να είναι πάντα έτοιμοι να διεκδικήσουν θέση στην ενδεκάδα. Έχουμε ξεχωρίσει έξι παιδιά που θα πάρουμε μαζί μας από την Κ20 αλλά και στην Κ17 υπάρχουν ένα-δύο παιδιά, που μπορούμε να πάρουμε μαζί μας. Ίσως κάποια από αυτά τα παιδιά να είναι στη 18άδα την πρώτη αγωνιστική».

Για την ομάδα Κ20: «Ένας προπονητής πέρα από κάθε επιτυχία που μπορεί να έχει, πρέπει να αφήνει κάτι πίσω του. Με βάση και την απόφαση του Πλατινί πρέπει να ασχοληθούμε και με τις υποδομές κι εγώ νιώθω προνομιούχος γιατί έχουμε και μία ομάδα Κ20 που είναι πρωταθλήτρια, που είναι και Αρειανοί, καταλαβαίνουν την κουλτούρα και τις απαιτήσεις της ομάδας αλλά και ο κόσμος θα το ευχαριστηθεί. Αρκεί να πληρούν τις προϋποθέσεις. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο σε αυτό το θέμα. Είμαστε πολύ κοντά στο να χτυπήσουμε φλέβα χρυσού με αυτά τα παιδιά. Αυτά τα παιδιά είναι εδώ και θα είναι για πολλά χρόνια».

Για την προετοιμασία: «Στις 27 Ιουνίου θα γίνει η επιστροφή, 28 μπαίνουμε στο γήπεδο, δύο-τρεις μέρες θα έχει να κάνει με την αποκατάσταση των παιδιών και με τις ιατρικές εξετάσεις. Στις 2 Ιουλίου ξεκινάμε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας με κάποιες προπονήσεις στο Ρύσιο. Από τις 8 ως τις 22 Ιουλίου θα πάμε στο Καρπενήσι, όπου πέφτει το βάρος της προετοιμασίας σε όγκο. Στις 28 του μήνα συνεχίζουμε στην Αυστρία, όπου θα κάνουμε ειδική προετοιμασία για να οριστικοποιήσουμε την τακτική μας. Στο τελείωμα θα γίνουν δύο παιχνίδια στην Ιταλία γύρω στις 11-14 Αυγούστου και για να αποφύγουμε την πολλή ζέστη στη Θεσσαλονίκη και για να έχουν τα παιδιά εικόνες και παραστάσεις και να είναι πιο έτοιμοι».

Για τα χαρακτηριστικά των παικτών που θα έρθουν: «Θέλουμε δύο καλούς σέντερ φορ για να υλοποιήσουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας. Το γρήγορο παιχνίδι απαιτεί να βρούμε γρήγορους και καλούς παίκτες από τα πλάγια. Περιμένουμε την εξέλιξη με τον Καστίγιο, έχουμε ένα Νέτο που θα είναι ακόμα καλύτερος σε αυτή τη θέση και έναν πλέι μέικερ στο χώρο του κέντρου, ώστε αν ο ένας χαφ είναι ο Φατί, να υπάρχει ένας παίκτης που θα φτιάξει, θα οργανώσει και θα εκμεταλλευτεί τους ακραίους γρήγορους».

Για Σηφάκη, Πρίττα: «Θέλαμε να τους έχουμε έτοιμους τη νέα περίοδο. Περιμέναμε πρώτα το παιχνίδι με την Κέρκυρα για να μην έχουμε κάποιο πρόβλημα και μετά τη νίκη αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην αποθεραπεία τους. Και οι δύο θα είναι πανέτοιμοι και τους χρειαζόμαστε για να μας βοηθήσουν. Τους υπολογίζω πολύ για τη νέα περίοδο».

Για τους δανεικούς Κάλβο και Γκαρσία: «Αν ο Άρης δεν είναι υποχρεωμένος να τους κρατήσει θα πρέπει να δει την επόμενη μέρα. Η νοοτροπία του Άρη θα είναι αλλαγμένη. Το πρώτο που θα αλλάξουμε είναι η νοοτροπία των ποδοσφαιριστών για το ποια ομάδα εκπροσωπούν. Αν δεν μπορέσει να απαλλαγεί η ομάδα από τους δύο παίκτες θα πρέπει να έρθουν με διαφορετική νοοτροπία από αυτή που είχαν. Δεν πρέπει να μπούμε στο γήπεδο 28 του μηνός και να μην έχουμε άλλη νοοτροπία. Πάνω από όλα είναι η ομάδα, όχι το άτομο».

Για τη συνεργασία του με τη διοίκηση: «Είμαι ένας άνθρωπος που στην ποδοσφαιρική μου ζωή συνεργάστηκα με παράγοντες διαφόρων τάσεων. Είχα κουραστεί πολύ όλο αυτό το διάστημα με τους παράγοντες που συνεργάστηκα. Εδώ ήταν η πιο ήρεμη και η πιο ήσυχη συνεργασία που είχα αυτούς τους μήνες. Πολύ διακριτικά έδειξαν την εμπιστοσύνη τους. Είχαμε καλή και αρμονική συνεργασία, πραγματικά κύλησαν όλα πολύ ήρεμα και έκανα τη δουλειά μου όπως πρέπει να την κάνω. Είχαμε και αποτελέσματα που βοήθησα αλλά ήταν πολύ διακριτική και ήσυχη».

Για το άβατο των αποδυτηρίων, τον Μπέο και τον Κομπότη: «Στη δουλειά μου πάντα είχα κάποιους κανόνες. Το ποδοσφαιρικό τμήμα ήταν άβατο για οποιονδήποτε παράγοντα ή χρηματοδότη. Δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να μπει χρηματοδότης στα αποδυτήρια και να μιλήσει. Μπήκε στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ηρακλή και σηκώθηκα κι έφυγα από την ομάδα γιατί βεβηλώθηκε ο χώρος των αποδυτηρίων. Έχω κάποιους κανόνες, που είναι στάση ζωής. Έτσι είχε γίνει και με τον Κομπότη στη Λιβαδειά. Σίγουρα ήταν εντελώς αντίθετο αυτό που βρήκα εδώ. Ο Άρης έχει αρχές, ιστορία και σέβεται».Για το αν νιώθει πίεση: «Είμαι πιο καλά και πιο ελεύθερος από κάθε άλλη φορά, γιατί έχω να διαχειριστώ μια μεγάλη ομάδα που η κύρια δύναμη είναι ο κόσμος. Σε αυτή την ομάδα μπορώ να εκφραστώ και να δημιουργήσω. Έχω όλες τις προϋποθέσεις, τα προπονητικά κέντρα και τις προετοιμασίες οπότε είμαι πιο κοντά από κάθε άλλη φορά στο να φτιάξω μία ομάδα όπως τη θέλω. Δεν έχω καθόλου πίεση.

Πέρσι δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομάδα έκανε μία πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη. Από τη μια ήταν ευχαριστημένος ο κόσμος γιατί το όνειρο ήταν ωραίο. Και στο πρωτάθλημα ένα πόντο διαφορά είχαμε σε σχέση με την περσινή χρονιά. Βεβαίως το ότι δεν θα είναι στην Ευρώπη ο Άρης δεν είναι επιτυχία αλλά έγινε η προσπάθεια και αυτό χάθηκε μόνο για έναν βαθμό σε σχέση με πέρσι, που η ομάδα θεωρούνταν επιτυχημένη».

Το μήνυμά τους προς τον κόσμο: «Νιώθω πάρα πολύ υποχρεωμένος για αυτή την εκτίμηση και την αγάπη του κόσμου του Άρη. Δεν ήταν εύκολο πράγμα μετά από τόσους ξένους προπονητές να έρθει ένας Έλληνας και να έχει τέτοια εμπιστοσύνη. Πήγαμε στα Γιάννενα ήταν Αρειανοί, στην Αθήνα Αρειανοί, όλοι είχαν να πουν μία καλή κουβέντα. Θα τα δώσουμε όλα για να έχουμε μία καλή ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μία ομάδα που θα τη χαίρονται οι φίλαθλοι του και μετά τα παιχνίδια θα πηγαίνουν ικανοποιημένοι στα σπίτια τους».



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved