«Πατάμε στο έδαφος»

«Πατάμε στο έδαφος»

Ο Γιώργος Μποροβήλος μίλησε για την πιθανότητα παραμονής του Αστέρα Τρίπολης στην Super League, μετά τον διαφαινόμενο υποβιβασμό του Ηρακλή.

Ο πρόεδρος των Αρκάδων και αντιπρόεδρος της Λίγκας, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ Fm» και υποστήριξε ότι ακόμα δεν έχει τελεσιδικήσει η απόφαση για τον «γηραιό» έτσι ώστε να μπορεί με βεβαιότητα να μιλήσει για παραμονή της ομάδας του στην Super League, ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία του.

«Θα έλεγα ότι σε πρώτη φάση, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει διαδικασία, πατάμε στο έδαφος. Κοιτάμε τη δική μας ομάδα. Αυτή είναι η στάση που τηρήσαμε. Δεν ασχοληθήκαμε με τους άλλους, απλά όταν προέκυψε αυτό το ζήτημα προασπίσαμε τα συμφέροντα της ομάδας μας και θα δούμε πως θα πάνε τα πράγματα», είπε αρχικά ο Γιώργος Μποροβήλος.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Μποροβήλος ρωτήθηκε για το αν με τον υποβιβασμό του Ηρακλή θα ισχύσει η διάταξη που θέλει ομάδα της Super League να παραμένει στην κατηγορία ή να παίρνει τη θέση ομάδα από την Football League.

Ο πρόεδρος των Αρκάδων, απάντησε κατηγορηματικά ότι: «Είναι ξεκάθαρο και σύμφωνα με την απόφαση και σύμφωνα με την λογική. Οι παραβάσεις που τιμωρήθηκε ο Ηρακλής έχουν να κάνουν με το πρωτάθλημα της Super League και δεν εμπλέκεται η Football League. Ο Ηρακλής, αν τιμωρηθεί, θα τιμωρηθεί για παραβάσεις κόντρα στα συμφέροντα ομάδας της Super League. Η ομάδα αυτή έκανε επτά μεταγραφές που ανακάλεσε η επιτροπή της ΕΠΟ και διαστρεβλώθηκε ένας ολόκληρος γύρος. Για αυτό ήρθε η βαρύτερη ποινή με την αφαίρεση βαθμών και όχι η απλή χρηματική ποινή. Δυσφημίστηκε όλο το άθλημα. Η ομάδα λοιπόν δεν πέφτει λόγω άδειας, πέφτει στην ουσία από αγωνιστικούς λόγους».

Για την διαδικασία της αδειοδότησης, πρόσθεσε: «Το τμήμα αδειοδότησης, δεν υποβιβάζει ομάδες. Δεν δίνει ωστόσο την άδεια για συμμετοχή στο επόμενο πρωτάθλημα. Εκεί υπήρχε ένα κενό που διορθώθηκε στο προχθεσινό μας συμβούλιο με ομόφωνη απόφαση που πάει στην γενική συνέλευση της ΕΠΟ για να τοποθετηθεί στο νέο ΚΑΠ και να είναι πασιφανής. Αποφασίστηκε ότι δεν μπορεί ομάδα που βλάπτει ομάδα της ίδιας κατηγορίας, να εμπλέκει ομάδα άλλης κατηγορίας που δεν έχει καμία ανάμιξη».

Ενώ για το είδος των παραβάσεων που έκανε ο Ηρακλής, τόνισε: «Αν κάποιος κάνει μια παράβαση και κάνει μια ακόμα, δε θα τιμωρηθεί μόνο για την μία παράβαση. Συσωρευτικά μπορεί να πάρει όλες τις ποινές. Σε ό,τι αφορά την προθεσμία παραγραφής του πρωταθλήματος, ο τελευταίος αγώνας ήταν 17 Απριλίου και είμαστε εντός προθεσμίας. Παράλληλα, το παράπτωμα της πλαστογραφίας είναι διαρκές. Όταν μάθαμε στις 12 Μαΐου ότι υπήρχε η πλαστή ενημερότητα, στις 13 κάναμε καταγγελία. Δεν μπορούμε ως εταίροι να πηγαίνουμε στον κάθε φάκελο να κοιτάμε τα χαρτιά, όμως από τη στιγμή που το μάθαμε κάναμε την καταγγελία και είμαστε εμπρόθεσμοι σε αυτό».

Για την μη επικύρωση της βαθμολογίας υπογράμμισε: «Τη βαθμολογία που δεν έχει επικυρωθεί την προσπερνάνε κάποιοι ως απλό γεγονός. Αν ήταν απλό, δε θα στηριζόταν κανείς σε αυτό, δεν θα του έδινε σημασία και δε θα το κάναμε ποτέ. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, δεν υπάρχει βαθμολογικός πίνακας που να λέει ποιος θα πάει στο Champions League, ποιος στο Europa League και ποιος υποβιβάζεται, συνεπώς σωστά έγινε η καταγγελία».

Για τις κινήσεις του Αστέρα Τρίπολης στην όλη διαδικασία, επισήμανε: «Η συμπεριφορά του Αστέρα όλα αυτά τα χρόνια, ήταν το fair play προς άπαντες. Οι τόνοι ήταν χαμηλοί και παραμένουν χαμηλοί προς όλα τα σωματεία, όμως οφείλαμε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της ομάδας μας σε αυτό το σημείο».

Σε ερώτηση για τον χρόνο που έγινε η καταγγελία του Αστέρα, ο Γιώργος Μποροβήλος απάντησε: «Αν γνωρίζαμε τα περί πλαστής ενημερότητας γιατί να μην κάνουμε την καταγγελία από τις 20 Απριλίου και να περιμένουμε να φτάσει 12 Μαΐου; Δεν γνωρίζαμε τίποτα. Από τη στιγμή που το μάθαμε, οι νομικοί μας ενήργησαν ακαριαία και δε θα μπορούσαν να κάνουν κάτι διαφορετικό από αυτό που έγινε».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος των Αρκάδων ρωτήθηκε για την περίπτωση του Κώστα Φορτούνη και το αν υπάρχει επίσημη πρόταση για την παραχώρησή του, με τον Ολυμπιακό να παρουσιάζεται ως ενδιαφερόμενος, τονίζοντας ότι το ενδιαφέρον όλων στην Τρίπολη έχει στραφεί στο αν θα παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία ή όχι.

«Αυτή την περίοδο η ομάδα έχει αποροφηθεί στην προσπάθεια που κάνει για να είναι στην super League. Όταν οριστικοποιηθεί στο ποια κατηγορία θα παίξουμε, θα προχωρήσουμε και σε άλλα θέματα. Πρόταση για την Φορτούνη δεν υπάρχει, υπήρχε το χειμώνα από δύο ομάδες του εξωτερικού όμως δεν ήταν συμφέρουσες. Αν υπάρξει πρόταση, θα τη συζητήσουμε με τον ποδοσφαιριστή για το κοινό μας συμφέρον και για το δικό του και για το δικό μας, δεν έχουμε κόψει καριέρες σε κανέναν», ήταν η απάντηση του Γιώργου Μποροβήλου.

Ενώ για τον Παύλο Δερμιτζάκη σχολίασε: «Ο Παύλος έκανε πολύ καλή δουλειά, έβαλε το δικό του λιθαράκι στην προσπάθεια του Αστέρα Τρίπολης, κρίναμε από κοινού ότι έπρεπε να τελειώσει αυτή η συνεργασία, του εύχομαι τα καλύτερα για την συνέχεια της καριέρας του».

Τέλος, σε ερώτηση για το πότε έμαθε τα περί πλαστής ενημερότητας του Ηρακλή ο Σοφοκλής Πιλάβιος, τόνισε: «Όλα όσα ισχυρίζονται κάποιοι, καταρρέουν αν κοιτάξει κανείς την αλληλογραφία από την ΕΠΟ που έκανε το ερώτημα στις 5 Μαΐου και το ΙΚΑ Καλαμαριάς απάντησε στις 12 Μαΐου. Μια μέρα αν αργούσε το ΙΚΑ δε θα μπορούσε καν να κάνει την καταγγελία στην Βουλή ο πρόεδρος της ΕΠΟ».



Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved