Εν αναμονή της απόφασης

Εν αναμονή της απόφασης

Εκδικάστηκε από την πειθαρχική επιτροπή της Super League η καταγγελία του Αστέρα Τρίπολης για την πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα του Ηρακλή και εντός των επόμενων λεπτών αναμένεται η απόφαση.

Με αυτήν την καταγγελία, ο Αστέρας Τρίπολης ζητάει την αφαίρεση 7 βαθμών από τον Ηρακλή ή τον υποβιβασμό της ομάδας στη Θεσσαλονίκη στη Football League.

Αρχικά, οι δικηγόροι του Ηρακλή, Βαγιάκος και Αδαμίδης, κατέθεσαν ενστάσεις για μη έννομο συμφέρον της ομάδας της Τρίπολης και για απαράδεκτη καταγγελία.

Ένσταση για μη έννομο συμφέρον, επειδή έχει τελειώσει το πρωτάθλημα και ο Αστέρας Τρίπολης έχει υποβιβαστεί. Άρα είναι ομάδα Β' Εθνικής και δεν έχει συμφέρον να καταθέσει καταγγελία.

Ένσταση για απαράδεκτη καταγγελία, επειδή δεν κατονομάζεται ο φυσικός αυτουργός αυτών των ενεργειών.

Ο πρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής, Χαρίλαος Κλουκίνας, ρώτησε τον κ. Βαγιάκο αν πιστεύουν στον Ηρακλή ότι υπάρχει πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα και ο δικηγόρος του «Γηραιού» επικαλέστηκε μια παλαιότερη δήλωση του προέδρου της ΠΑΕ, Γιάννη Τάκη, ότι κανείς από την ομάδα δεν είχε στείλει την ασφαλιστική ενημερότητα.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο δικηγόρος του Αστέρα Τρίπολης, κ. Κοντοβαζαινίτης, ο οποίος είπε: «Ως προς το έννομο συμφέρον, έχουμε γιατί μετέχουμε στο πρωτάθλημα. Δεν έχει γίνει καμία επικύρωση της βαθμολογίας, άρα είμαστε ακόμη ομάδα της Super League. Ως προς το απαράδεκτο, ο κ. Τάκης δεν υπέγραφε την ασφαλιστική ενημερότητα;»

Ενώ ως προς την παραγραφή που ζητάει ο Ηρακλής, ο οποίος επικαλείται το διάστημα του ενός μήνα που πρέπει να γίνει η καταγγελία, από τον Αστέρα είπαν ότι το τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος ήταν στις 17 Απριλίου, ενώ η ομάδα της Τρίπολης κατέθεσε την ένσταση στις 12 Μαϊου, οπότε είναι καλυμμένη.

Ο δικηγόρος του Αστέρας, κ. Κοντοβαζαινίτης, είπε: «Έχουμε διαστρέβλωση και το αδίκημα αυτό είναι διαρκές», ενώ ο κ. Βαγιάκος απάντησε: «Άλλο έγγραφο η ασφαλιστική ενημερότητα και άλλο τα δελτία των παικτών που χρησιμοποιήθηκαν». Για να συμπληρώσει ο κ. Κλουκίνας: «Είτε είναι πλαστό δελτίο είτε είναι νοθευμένο έγγραφο, αυτό δημιουργεί έτερες παράνομες πράξεις».

Οι άνθρωποι του Ηρακλή είπαν ότι δεν υπάρχει δυσφήμιση ή διαστρέβλωση και ότι η διαπίστωση αυτής της πράξης έλαβε χώρα το Μάϊο με μια σειρά ενεργειών της ΕΠΟ.

Μάλιστα, τόνισαν χαρακτηριστικά: «Γιατί δεν έγινε στο χρόνο που έπρεπε; Θα μπορούσε να είναι πιο απλό το θέμα, αν κάποιοι έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Αυτή η αμέλεια, αυτή η πράξη του αόρατου προσώπου, δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί. Για μας η πράξη η παράνομη, αν υπήρξε, έγινε στις 14/1, τότε που κατατέθηκε η φερόμενη πλαστή ενημερότητα, οπότε το περιθώριο του ενός μήνα, έχει παρέλθει».

Καταλήγοντας, ο κ. Κλουκίνας, είπε: «Την τελευταία αγωνιστική δεν έπαιξαν παίκτες από αυτό το συμβάν; Υπήρχαν παίκτες που δεν έπρεπε να παίξουν».

Μετά την ολοκλήρωση της εκδίκασης, ο Ηρακλής ζήτησε να καταθέσει υπομνήματα, αλλά το αίτημα δεν έγινε δεκτό, καθώς εντός των επόμενων λεπτών θα βγει η απόφαση.



Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved