«Σημείο αναφοράς η Ξάνθη»

«Σημείο αναφοράς η Ξάνθη»

Μόνο θετικά πράγματα έχει να θυμάται ο Θανάσης Κωστούλας αγωνιζόμενος με την φανέλα της Skoda Ξάνθης.

Ο πρώην έμπειρος αμυντικός της Ξάνθης, έδωσε συνέντευξη στο επίσημο σάιτ του συλλόγου και αναφέρθηκε στα 4,5 χρόνια που φόρεσε την φανέλα της ομάδας,  στην τιμή που του έγινε για τις 100 εμφανίσεις, αλλά και για το μέλλον του στο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Από τον Ιανουάριο του 2007 βρίσκεσαι στην SKODA ΞΑΝΘΗ. Μετά από τεσσεράμισι χρόνια και πέντε ουσιαστικά σαιζόν ολοκλήρωσες τον κύκλο σου στην ομάδα:

«Αν και βρέθηκα ουσιαστικά μέσα σε ένα βράδυ στην ομάδα της Ξάνθης, η θητεία μου επιβεβαιώνει όλα αυτά που είχα προλάβει να συλλέξω μέσα σε ένα 24ωρο. Μία επαρχιακή ομάδα με την δική της πλούσια ιστορία, μία οργανωμένη και φερέγγυα εταιρεία που σου παρέχει ότι χρειάζεται ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής».

Τις αναμνήσεις σου από αυτό το χρονικό διάστημα πως θα τις χαρακτήριζες;

«Η ομάδα μπορεί να μην κατάφερε να κάνει το βήμα παραπάνω τα πέντε αυτά χρόνια αλλά σίγουρα οι εμπειρίες μου είναι θετικότατες. Κάνοντας μία σύντομη αναδρομή της SKODA ΞΑΝΘΗ μπορώ να πω πως την πρώτη σαιζόν η ομάδα έφτασε στον ημιτελικό κυπέλλου και σώθηκε μία αγωνιστική πριν το φινάλε. Η δεύτερη ήταν μία δύσκολη χρονιά με αρκετές αλλαγές προπονητών αλλά η ομάδα είχε σωθεί άνετα. Την τρίτη σαιζόν μπορούσαμε να φτάσουμε ψηλότερα στο κύπελλο (με την ΑΕΚ αντίπαλο στα ημιτελικά) αλλά στο πρωτάθλημα δεν μπορέσαμε να κάνουμε την υπέρβαση. Το περσινό πάθημα μάς έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη για τα… καλά και ήταν μία χρονιά κομβική για το μέλλον της ομάδας. Στο τέλος της παράλληλα οριοθετείται κι ένα νέο ξεκίνημα για την SKODA ΞΑΝΘΗ διότι φτάσαμε πολύ κοντά στο να χάσουμε κάτι που θεωρούμε δεδομένο και αυτονόητο, αλλά είναι πολύ σημαντικό. Την παραμονή στην κατηγορία. Και στο κύπελλο αυτή τη χρονιά μπορούσαμε να φτάσουμε στα ημιτελικά αν δεν ήμασταν άτυχοι με τον Άρη. Φέτος ήταν άλλη μία σαιζόν που κινήθηκε η ομάδα στα ίδια πλαίσια. Μεγάλη αποτυχία ήταν ο αποκλεισμός στο κύπελλο από το πρώτο παιχνίδι. Η ομάδα πιστεύω πως χρειάζεται μία «αναζωογόνηση» για να κάνει το βήμα παραπάνω το οποίο εύχομαι να γίνει όσο πιο σύντομα γίνεται.
Πραγματικά πιστεύω πως ο καθένας που θα ήταν 4,5 χρόνια σε μία τόσο φιλόξενη πόλη και ομάδα θα έφευγε με τις ανάλογες θετικές αναμνήσεις. Δεν θέλω να φανεί τετριμμένο και στερεότυπο, αν και θα μπορούσα να το δηλώνω συνέχεια, αλλά θέλω να πω πως ο κόσμος είναι πραγματικά πολύ φιλόξενος εδώ, φιλικός κι αυτό είναι ήταν σημαντικό και για μένα αλλά και για την οικογένειά μου. Η περίοδος που ζήσαμε στην Ξάνθη σίγουρα θα μας θυμίζει μόνο ευχάριστες αναμνήσεις και πρόσωπα. Η Ξάνθη θα είναι πάντα ένα σημείο αναφοράς για όλη την οικογένειά μου».

Η SKODA ΞΑΝΘΗ σε τίμησε για τις 100 συμμετοχές σου με την φανέλα της, τις οποίες είχες φτάσει στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου:

«Τείνει να σπανίζει πλέον το φαινόμενο των 100 συμμετοχών ποδοσφαιριστή στις ομάδες. Σίγουρα είναι και για την ομάδα αλλά και για μένα προσωπικά μεγάλη υπόθεση το ότι αγωνίστηκα 117 φορές με την φανέλα της σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Τιμή θεωρώ και το γεγονός πως ήμουν ένας από τους αρχηγούς της και την ευχαριστώ γι’ αυτό».

Θα ήθελες τώρα, στο φινάλε σου στην SKODA ΞΑΝΘΗ να ευχαριστήσεις κάποιους ανθρώπους και να απευθύνεις ένα μήνυμα στους φιλάθλους της ομάδας;

«Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κο. Πανόπουλο προσωπικά, την Διοίκηση της ομάδας κι όλη την τεχνική ηγεσία με την οποία συνεργάστηκα.
Επίσης όλους τους συμπαίκτες μου καθώς και το προσωπικό της ΠΑΕ ιδιαίτερα γιατί με όλους αυτούς ζούσα τις αγωνίες της καθημερινότητας.
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φιλάθλους της ομάδας για την έμπρακτη αγάπη που δείχνουν στην SKODA ΞΑΝΘΗ. Παρά την δύσκολη περίοδο που περνάμε όλοι μας σαν χώρα, θα τους παρότρυνα να συνεχίσουν να στηρίζουν και να βοηθούν την ομάδα της πόλης τους».

Το μέλλον σου θα συνεχίσει να είναι αγωνιστικό στο ποδόσφαιρο;

«Αισθάνομαι δυνατός και ορεξάτος ώστε να συνεχίσω να αγωνίζομαι σε υψηλό επίπεδο. Σίγουρα οι σκέψεις για μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής μου καριέρας γίνονται περισσότερες αλλά ακόμη νομίζω ότι είναι νωρίς».

Μία ευχή για το ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Δυστυχώς κάθε χρόνο οδεύει προς το χειρότερο. Ίσως είναι καιρός να παλέψουμε για να κάνουμε κάθε χρόνο κάτι καλύτερο και στο ποδόσφαιρο αλλά και στην κοινωνία μας».



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved