Χιμένεθ: «Καταστροφικό παιχνίδι»

Χιμένεθ: «Καταστροφικό παιχνίδι»

«Κάποιοι παίκτες σήμερα δεν μπορούσαν», τόνισε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο Μανόλο Χιμένεθ.

Για ένα καταστροφικό παιχνίδι έκανε λόγο ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου, ο οποίος μίλησε και πάλι για μικρό ρόστερ και έλλειψη λύσεων.

«Ήταν ένα παιχνίδι με πολύ ψυχολογία, ανάμεσα δύο ομάδες που κέρδισαν στο γήπεδο πριν από μερικές μέρες (σ.σ. στο Κύπελλο). Δεχθήκαμε ένα γκολ από κακή λειτουργία της άμυνας και το δεύτερο γκολ, την ίδια ώρα με τον τραυματισμό του «Τράι». Αυτό ήταν σχεδόν τελειωτικό. Άρχισαν να βαραίνουν τα πόδια μας, από την κούραση που είχαμε και την δυσκολία του παιχνιδιού. Θέλαμε να φρεσκάρουμε παίκτες, αλλά δεν είχαμε αυτή τη δυνατότητα», είπε αρχικά ο Ισπανός και συνέχισε:
«Αυτοί είμαστε, αυτό το ρόστερ είναι πολύ μικρό. Αν η ομάδα είχε προηγηθεί σίγουρα όλοι θα είχαμε ξεχάσει την κούραση. Αφού δεν έγινε έτσι, το άσχημο αποτέλεσμα τα λέει όλα».

Αναφερόμενος στο γεγονός πως η ομάδα του δεν αντέδρασε μετά το 0-2, είπε:
«Αν σε 13 λεπτά δέχεσαι δύο γκολ, βαραίνουν πολύ τα πόδια. Την Τετάρτη υπήρχε ενθουσιασμός, αλλά και τότε είχα πει ότι δεν κάναμε απολύτως τίποτα. Έχουμε πέντε παιχνίδια μέσα στο 2011, όπου αν δείτε χρησιμοποιούμε τους ίδιους παίκτες. Είχαμε κακή αμυντική ψυχολογία. Επίσης ο Ολυμπιακός βόλου έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια σήμερα. Για μας είναι μεγάλο βάρος. Είμαι πολύ στενοχωρημένος. Ποτέ στη ζωή μου δεν είχα τέτοιο αποτέλεσμα. Δεν φτάναμε σωστά στην επίθεση, γιατί δεν μπορούσαμε. Τα τελευταία λεπτά μας σκότωσαν στις αντεπιθέσεις. Χάναμε την μπάλα και εκεί μας σκότωσαν».

Στη συνέχεια έκανε λόγο για τα συνεχόμενα παιχνίδια της ΑΕΚ και την κούραση των παικτών του, λέγοντας:
«Δεν είναι μόνο τα σερί παιχνίδια που παίζουμε. Κάναμε τεράστια προσπάθεια με τον Παναθηναϊκό. Είχαμε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις και έπρεπε να κάνουμε ροτέισον στην ενδεκάδα. Ξέραμε ότι σήμερα θα ήταν πιο δύσκολο, μετά την υπερπροσπάθεια της Τετάρτης και θέλαμε να κάνουμε 6-7 αλλαγές, αλλά δεν είχαμε δυνατότητα. Δεν είπα ότι στο 0-2 τελείωσε ο αγώνας, αλλά βρισκόμασταν σε δυναμική που δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Κάποιοι παίκτες τα έδωσαν όλα και άλλοι δεν μπορούσαν. Πιθανώς να μπορούσαμε να παίξουμε με τέσσερα παιδιά από τα φυτώρια, αλλά έχουμε ξαναπεί ότι αυτοί είμαστε», ενώ έριξε και ευθύνες στους παίκτες του: «Σήμερα κάναμε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Δεν θα σας μεταφέρω τι έπρεπε να κάνουμε, αλλά ότι δεν έγιναν όσα είπαμε».

Ο Χιμένεθ στάθηκε φυσικά και στις λίγες λύσεις της ομάδας του: «Την ΑΕΚ την τιμώρησε η ίδια ομάδα όπως στον πρώτο γύρο. Αν δέχεσαι δύο γκολ ανοίγεσαι και δύσκολα βρίσκεις λύσεις. Θέλαμε να παίξουμε πιο επιθετικά, αλλά υπήρχαν παίκτες που πραγματικά υπέφεραν, σαν να είχαν μολύβι στα πόδια τους. Όταν έχεις ένα μικρό ρόστερ και παίζεις Τετάρτη-Σαββάτο, ούτε καν Κυριακή και έχεις την τύχη να προηγηθείς όλα είναι καλά. Αν γίνεται όπως σήμερα, το παιχνίδι γίνεται καταστροφικό», ενώ καταλήγοντας επεσήμανε:

«Έχουμε πολλά να διορθώσουμε. Υπάρχουν πολλοί που δουλεύουν σκληρά στη σκιά για να αλλάξουν αυτά τα πράγματα .Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε ομάδα με λύσεις. Πάντα θα γίνονται λάθη. Όλες οι ομάδες στα μεγάλα πρωταθλήματα, ακόμα και στην Ελλάδα, έχουν τουλάχιστον δύο παίκτες σε κάθε θέση. Η ΑΕΚ έχει τα προβλήματα που έχει και είναι σοβαρά, αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Εγώ μπορώ να δίνω κίνητρο στους παίκτες να τα δίνουν όλα. Όταν όμως αναγκάζεσαι να χρησιμοποιείς συνέχεια τον Δέλλα και γι’ αυτό τραυματίζεται; Αλλά αν δεν το βάλω, τότε ποιόν;»


Προκλητικός ήταν ο Αχιλλέας Μπέος, σε δήλωσή του, μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ. Την ώρα που έβγαινε από το γήπεδο και σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν ήθελε να κάνει κάποια δήλωση, το αφεντικό των Βολιωτών,



Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved