«Η σοβαρότερη κρίση του»

«Η σοβαρότερη κρίση του»

Για την σοβαρότερη κρίση στην ιστορία του Παναθηναϊκού έκανε λόγο ο Σπύρος Λιβαθηνός, που έδειξε τις οικογένειες Γιαννακόπουλου και Βαρδινογιάννη ως τις μοναδικές… αχτίδες ελπίδας για το μέλλον της ΠΑΕ.

Ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού», μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra και αναφέρθηκε, τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι των «πρασίνων», όσο και στα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα που έχει η ΠΑΕ, τονίζοντας ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας του Παναθηναϊκού.

«Όχι μόνο τα τρία παιχνίδια που έχει παίξει είναι πολύ κακά, αλλά και τα προηγούμενα του πρωταθλήματος. Σημασία έχει ότι έστω και χθες, ο Παναθηναϊκός ήταν πάρα πολύ καλός στο δεύτερο ημίχρονο, δεν άφησε το Βόλο να κάνει το παιχνίδι του και μας ξάφνιασε χθες γιατί έδειξε στο χορτάρι αυτό που μπορεί να κάνει και που δεν είχε δείξει όλη τη χρονιά», ήταν το σχόλιο του Σπύρου Λιβαθηνού για την εικόνα του Παναθηναϊκού ως τώρα στα play off.

Όσο για το τι έφταιξε και οι «πράσινοι» δεν ήταν καλοί το τελευταίο διάστημα, σχολίασε: «Ήταν ψυχολογικό, αλλά και αγωνιστικό. Οι παίκτες τα παράτησαν, δεν είχαν να διεκδικήσουν κάποιο τίτλο και ό,τι αφήνεις, μετά δεν μαζεύεται. Για αυτό παρουσιάστηκαν έτσι. Ο εγωισμός λειτούργησε θετικά κι ο Παναθηναϊκός έδειξε στοιχεία που δεν είχε δείξει, ενώ τα είχε. Αν ο Παναθηναϊκός δεν καταφέρει να βγει στο Champions League θα είναι τραγικό, ειδικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα διοικητικά».

Για τις πιθανότητες συμμετοχής του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Champions League, δήλωσε: «Ο Παναθηναϊκός έχει την καλύτερη εκπροσώπηση στην Ευρώπη. Μπορεί αγωνιστικά στην Ελλάδα να μην είμαστε καλοί αλλά στην Ευρώπη παίζουμε καλά πάντα. Αν δεν είχε σοβαρή παρουσία όλα αυτά τα χρόνια, δεν θα είχε και τις πιθανότητες που έχει τώρα, για να πάρει την πρόκριση στους ομίλους αν βγει στα προκριματικά».

Ο Σπύρος Λιβαθηνός μίλησε και για τα δυο επόμενα παιχνίδια των play off κόντρα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, δίνοντας το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, πριν αναφερθεί στη συνέχεια στα διοικητικά προβλήματα της ομάδας, που έχουν φέρει το «τριφύλλι» σε δύσκολο σημείο.

«Ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να κερδίσει τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, και μπορεί να το κάνει. Χθες στο δεύτερο ημίχρονο είχε στοιχεία που δεν τα έδειξαν οι άλλες ομάδες. Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ δεν έδειξαν τα στοιχεία που είχε χθες ο Παναθηναϊκός. Είναι καλύτερη ομάδα από τις υπόλοιπες του μίνι πρωταθλήματος», σχολίασε αρχικά ο άλλοτε μέσος των «πρασίνων», για να συνεχίσει λέγοντας: «Δεν το έδειξε όμως μέσα στο γήπεδο, εξελίχθηκε δύσκολα η κατάσταση, αφού χάθηκε και το βαθμολογικό αβαντάζ, όμως με το χθεσινό παιχνίδι έχει και πάλι ελπίδες. Αν κάνει δυο νίκες, θα μπορεί να πάρει αυτό που θέλει, τα παιχνίδια θα γίνουν στο γήπεδό μας, οπότε ο Παναθηναϊκός μπορεί να τα καταφέρει».

«Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός περνάει τη σοβαρότερη κρίση της ιστορίας του. ποτέ δεν είχε τέτοιο πρόβλημα ο σύλλογος. Υπήρχαν οι οικογένειες Γιαννακόπουλου και Βαρδινογιάννη που είχαν την ομάδα σε καλή λειτουργία. Τώρα είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα», σχολίασε ο Σπύρος Λιβαθηνός για τα διοικητικά.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Δεν το έχω ξανασυναντήσει αυτό, είμαι από 8 ετών στον Παναθηναϊκό και αυτό με λυπεί και με στενοχωρεί. Καλό είναι να μην πούμε περισσότερα, δεν βοηθάει το να τα λέμε. Η βοήθεια είναι ό,τι μπορεί να κάνει ο καθένας, να πει ένα καλό λόγο. Ο Παναθηναϊκός πληρώνει λάθη που έγιναν τα τελευταία χρόνια και δεν ξέρω πόσο θα τα πληρώνει ακόμα».

Ενώ για το τι μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα, συμπλήρωσε: «Ο Παναθηναϊκός αυτό που έχει να κάνει είναι να προκριθεί στο Champions League να παίξει στη μεγάλη διοργάνωση αυτή, να λυθεί και το διοικητικό πρόβλημα για να μην περάσει τραγικές στιγμές ο Παναθηναϊκός που δεν τις έχει ξαναπεράσει. Όταν δεν έχεις και την πείρα από αυτές τις καταστάσεις, είναι δύσκολο και να τις αντιμετωπίσεις».

Σε ερώτηση, για το αν μπορεί να αλλάξει η κατάσταση, απάντησε: «Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω από το να ευχηθούμε να αλλάξει η κατάσταση. Μακάρι να είχα την δυνατότητα να την πάρω εγώ την ομάδα. Έγιναν πολλά στον Παναθηναϊκό που δεν είναι ώρα να τα αναλύσουμε. Εγώ τα έλεγα καιρό. Νομίζω ότι οι οικογένειες Βαρδινογιάννη και Γιαννακόπουλου είναι αυτές που θα μπορέσει να στηριχθεί ο Παναθηναϊκός για να σωθεί από αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Επειδή είναι Παναθηναϊκοί και πονάνε το σύλλογο, η μοίρα τους έφερε να είναι οι μοναδικοί που αγαπάνε τον Παναθηναϊκό με τόσο μεγάλη οικονομική δυνατότητα. Θα κάνουν πιστεύω το χρέος τους».

Τέλος, για το ενδεχόμενο επιστροφής του στον Παναθηναϊκό, ο Σπύρος Λιβαθηνός υπογράμμισε: «Δεν έχω μιλήσει με κανέναν, με τον Δημήτρη Γόντικα μιλούσαμε συχνά, τώρα δεν έχουμε κάνει κάποια συζήτηση. Εγώ είμαι πρόθυμος να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό και χωρίς χρήματα. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι τον Παναθηναϊκό να ξεκινήσουμε σε άλλη βάση. Με Έλληνες παίκτες όπως κάναμε πριν δύο-τρία χρόνια και στη συνέχεια να πάρουμε παίκτες από την Ευρώπη για να μπορεί και να τους πληρώσει ο Παναθηναϊκός».



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved