Ξανά στο χέρι του!

Ξανά στο χέρι του!

Μετά τη νίκη του επί του Ολυμπιακού Βόλου και την ήττα της ΑΕΚ στην Τούμπα, η κατάσταση στα play off περνά ξανά στα χέρια του Παναθηναϊκού!

Από το… ναδίρ, στο ζενίθ μπορεί να βρεθεί σε διάστημα μιας εβδομάδας ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» κόντρα στην ομάδα του Βόλου κατάφεραν να νικήσουν για πρώτη φορά στα play off, να ξορκίσουν τον «κακό δαίμονα» για φέτος – που ήταν η ομάδα της Μαγνησίας – και να μπουν πολύ γερά στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης των play off.

Ο Παναθηναϊκός έχει πλέον μπροστά του δύο παιχνίδια τα οποία μπορούν να του χαρίσουν μια θέση στα προκριματικά του Champions League, με μοναδική προϋπόθεση τους έξι βαθμούς. Στόχος σε καμία περίπτωση εύκολος, αλλά επουδενί δεν θεωρείται και ακατόρθωτος. Το αντίθετο μάλιστα, από τη στιγμή που και οι δύο αναμετρήσεις θα γίνουν στην Αθήνα, η μία στο ΟΑΚΑ με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό και η άλλη στο ίδιο γήπεδο με γηπεδούχο την ΑΕΚ αλλά χωρίς κόσμο λόγω τιμωρίας της Ένωσης.

Αυτό που λένε οι «πράσινοι» πλέον, είναι ότι πρέπει να δώσουν το 100% των δυνάμεών τους και να μην κάνουν άλλα δώρα στους αντιπάλους τους. Παίκτες και τεχνική ηγεσία παρουσιάζονται έτοιμοι να αντιστρέψουν το εις βάρος τους κλίμα, κάτι που έδειξαν από την Τετάρτη (18/05) με την καλή εμφάνισή τους για μεγάλο διάστημα του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Για να δείξει ωστόσο με τον καλύτερο τρόπο ο Παναθηναϊκός ότι είναι έτοιμος να πάρει πάλι τα ηνία των play off και να βάλει σοβαρή υποψηφιότητα για την θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, θα πρέπει να παίξει το ίδιο και καλύτερα απέναντι στον ΠΑΟΚ, που αυτή την ώρα είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Αυτό το γνωρίζουν καλά οι «πράσινοι» και θεωρούν ότι είναι πλέον δική τους υπόθεση η κορυφή στα play off.

Εκτός του ότι θα αφήσουν πίσω τους τον ΠΑΟΚ με μια νίκη την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, θα εκμεταλλευτούν και πιθανό στραβοπάτημα της ΑΕΚ στο Βόλο, κάτι διόλου απίθανο αφού ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει με όλες του τις δυνάμεις τη νίκη κόντρα στην Ένωση, αφού δεν την θέλει πρώτη για να πάρει το εισιτήριο για το Europa League ακόμα κι αν τερματίσει τελευταίος στα play off.

Ακόμα όμως και να μην χάσει βαθμούς στο Βόλο η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός θα έχει μια ευκαιρία να την προσπεράσει στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής. Το παιχνίδι θα γίνει στο ΟΑΚΑ, έδρα γνώριμη για τον Παναθηναϊκό, κεκλεισμένων των θυρών λόγω της τιμωρίας της Ένωσης και όλα τα αποτελέσματα θα είναι ανοικτά. Πόσο μάλλον σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός έχει νικήσει τον ΠΑΟΚ με μια πειστική εμφάνιση που θα τον κάνει το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Τέλος, από τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής θα αλλάξει αρκετά και η διάθεση των φιλάθλων των «πρασίνων» που βλέπουν τις ελπίδες για παρουσία της ομάδας τους και στο επόμενο Champions League και αναμένεται να βρεθούν στο ΟΑΚΑ για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Έτσι, είναι πολύ πιθανό από το αρνητικό ρεκόρ εισιτήριων κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου, να υπάρξει αρκετά θερμή ατμόσφαιρα το βράδυ της Κυριακής με περισσότερους από 30.000 φίλους του «τριφυλλιού» στο Μαρούσι.



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved