«Χάνετε το χρόνο σας»

«Χάνετε το χρόνο σας»

Ανεπηρέαστος από τα όσα γράφονται για πιθανή αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό, δήλωσε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού Βόλου.

Ο Πορτογάλος τεχνικός υποστήριξε πως το θέμα της παραμονής του αφορά μόνο τον ίδιο και τη διοίκηση των «πρασίνων», τόνισε ότι δεν πρόκειται να αγχωθεί ή να γίνει αναποτελεσματικός από τα δημοσιεύματα καθώς έχει 37 χρόνια εμπειρίας στην προπονητική και έχει αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις.

«Είμαι 37 χρόνια προπονητής. Πιστεύετε ότι θα προβληματιστώ με όσα γράφονται τον τελευταίο καιρό; Το μόνο που με προβληματίζει ακόμα και σε αυτή την ηλικία, για αυτό συνεχίζω να είμαι προπονητής, είναι να δουλεύω καλά και να  φτιάχνω καλές ομάδες. Αυτό που θέλω είναι να βλέπετε τι έχει γίνει όσο καιρό είμαι εδώ, και να δείτε πραγματικά όσα έχω κάνει στην ομάδα», ήταν η πρώτη του απάντηση, σε ερώτηση που αφορούσε το γκολ που του αφιέρωσε ο Σισέ και αν το εξέλαβε ως στήριξη προς το πρόσωπό του για όσα γράφονται.

«Εγώ επικεντρώνομαι, έχω δυο αγώνες για να τελειώσουμε τη χρονιά μας. Σε ό,τι αφορά το μέλλον μου, είναι κάτι ανάμεσα σε εμένα και το σύλλογο. Μη χάνετε το χρόνο σας, γράφοντας πράγματα που δεν έχουν βάση. Ξέρω ότι όλοι όσοι αγαπάνε το ποδόσφαιρο και γράφουν για αυτό, γράφουν σενάρια και είναι ένας πόλεμος που τον έχω συνηθίσει. Δουλεύω 24 ώρες τη μέρα για τον Παναθηναϊκό και στόχος μου είναι να κερδίζω. Τίποτα άλλο», είπε στη συνέχεια ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, για να συνεχίσει στον ίδιο τόνο να υποστηρίζει ότι δεν τον απασχολούν τα δημοσιεύματα.

«Δεν αναρωτιέμαι αν θα φύγω ή όχι, κάνω τη δουλειά μου. Μου αρέσει πολύ η Ελλάδα, μου άρεσε και μου αρέσει που είμαι στην Ελλάδα, στον Παναθηναϊκό και το μέλλον θα συζητηθεί ανάμεσα σε μένα και την διοίκηση. Η ομάδα έχει πλούσια ιστορία και πολλούς προπονητές που κέρδισαν πράγματα. Ήρθαν, δούλεψαν και κάποια στιγμή. Γνωρίζετε όμως καλύτερα από εμένα, ότι οι προπονητές στην Ελλάδα έχουν στη διάθεσή τους ένα χρόνο ή έξι μήνες. Εγώ δεν έχω σχέση όμως με αυτά που γίνονται σε άλλους συλλόγους. Εγώ σκοπό έχω να χτίσω ομάδες και ουσιαστικά αυτός είναι ο δρόμος. Μη χάνετε το χρόνο σας γράφοντας αν θα μείνω ή θα φύγω. Δεν προβληματίζομαι, δεν είμαι νευρικός και δε χάνω την αυτοσυγκέντρωσή μου. Κάνω τη δουλειά μου σωστά όπως την κάνω κάθε μέρα, ας επικεντρωθούμε σε άλλα θέματα», ήταν τα λόγια του, πριν αποχωρήσει χωρίς να δεχθεί άλλες ερωτήσεις.

Νωρίτερα, ο 64χρονος προπονητής είχε αναφερθεί στα αγωνιστικά και στη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου, λέγοντας ότι είχε περισσότερες επιλογές αυτή τη φορά στη διάθεσή του, σε αντίθεση με τον αγώνα της Κυριακής στο Πανθεσσαλικό, ενώ επανέλαβε ότι πιστεύει στην κατάκτηση της πρώτης θέσης στα play off και στην έξοδο στα προκριματικά του Champions League.

«Ποτέ δεν υπάρχει ένας μοναδικός λόγος για να ορίσουμε πράγματα που συμβαίνουν. Σήμερα υπήρξαν παίκτες που έπαιξαν και δεν είχαν παίξει στον αγώνα του Βόλου. Εκεί ηττηθήκαμε και μας άφησε σημάδια το συγκεκριμένο παιχνίδι. Σήμερα είχαμε μπρίο και κουράγιο και παίξαμε όπως πρέπει να παίζει μια μεγάλη ομάδα, κάναμε ότι πρέπει να κάνει ένας μεγάλος σύλλογος», είπε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Όταν έχουμε να παίξουμε έξι αγώνες μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα όπως γίνεται στα play off και όπως έχω πει για αυτή τη διαδικασία, ο δεύτερος γύρος που ξεκίνησε σήμερα, είναι πάντα πιο δύσκολος. Δε μπορούμε να ελπίζουμε σε ωραίο ποδόσφαιρο γιατί η κούραση και όσα πρέπει να κάνουν οι ομάδες είναι πολλά. Αυτό δίνει μια διαφορά ανάμεσα στον πρώτο και το δεύτερο γύρο σε ό,τι αφορά τα play off».

Για τις διαφορές με τον πρώτο γύρο επισήμανε: «Στον πρώτο γύρο δε φέραμε τα αποτελέσματα που θα μπορούσαμε να έχουμε φέρει. Στο δεύτερο γύρο με τις περισσότερες ομάδες κουρασμένες, εμείς σαν ομάδα με μεγαλύτερη εμπειρία από δύσκολους αγώνες, θα κάνει πιο εύκολο αυτό το γύρο. Πρέπει να συνεχίσουμε τις θυσίες μας με επαγγελματισμός και δύναμη».

Ενώ τέλος υποστήριξε ότι: «Σε αυτά τα play off, παίζουμε το γόητρο μας, των παικτών, των προπονητών και της ομάδας. Σήμερα δώσαμε ότι καλύτερο μπορούσαμε, δεν ρίξαμε λευκή πετσέτα. Μοχθήσαμε αλλά το αποτέλεσμα ήταν αυτό που θέλαμε. Για να τελειώσουμε με ψηλά το κεφάλι, χρειάζεται να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Πιστεύω ότι μπορούμε να τερματίσουμε πρώτοι και να έχουμε ψηλά το κεφάλι. Ελπίζω ότι η ομάδα μου θα κατανοήσει τη διαφορά των όσων έγιναν στα παιχνίδια με τις άλλες ομάδες και θα συνεχίσουμε το ίδιο καλά κόντρα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ».



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved