Ραντεβού στ' αστέρια

Ραντεβού στ' αστέρια

Φωτιά στα play off έβαλε ο ΠΑΟΚ, μετά τη νίκη του με 2-1 επί της ΑΕΚ στην Τούμπα, καθώς το... κόλπο για την πρωτιά έγινε πλέον υπόθεση τριών. Ένταση στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα με τους Γκαρσία και Ντιόπ να ανταλλάσουν... γροθιές. Πολλά παράπονα για τη διαιτησία του Σιδηρόπουλου έχει η ΑΕΚ, η οποία -μεταξύ άλλων- ζήτησε πέναλτι.

Με τον ΠΑΟΚ να περνάει στην κορυφή με 9 βαθμούς, την ΑΕΚ να ακολουθεί στους 8 και τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται στους 7, οι τελευταίες δύο αγωνιστικές προμηνύονται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και δραματικές.

Παιχνίδι με δύο εικόνες έγινε στο πρώτο ημίχρονο στην Τούμπα. Καλός ρυθμός, με την μπάλα να αλλάζει εστίες, αλλά με λίγες ευκαιρίες, ήταν το σκηνικό του πρώτου 45λεπτου. Στην ΑΕΚ ανήκαν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, όταν και βρέθηκε μπροστά στο σκορ, ενώ μετά το πρώτο 15λεπτο ο ΠΑΟΚ πήρε τα πάνω του και έφερε... τούμπα το ματς.

Η ΑΕΚ δεν έδειξε να πτοείται από το γεμάτο γήπεδο και την ατμόσφαιρα που συνάντησε. Ξεκίνησε το ματς καλύτερα, πιο δυνατά, έχοντας σαφείς προσανατολισμούς. Ο Σκόκο ήταν ιδιαίτερα ορεξάτος και ταλαιπώρησε πολλές φορές την αριστερή πτέρυγα του ΠΑΟΚ, που δεν μπορούσε να τον κρατήσει.

Η ΑΕΚ ήταν φανερό ότι αναζητούσε ένα γκολ. Το έψαχνε με σέντρες από τα πλάγια, το έψαχνε από τον άξονα, όμως αυτό ήρθε χάρις στην ποιότητα και τον ποδοσφαιρικό... τσαμπουκά του Σκόκο. Ο Αργεντίνος δεν δίστασε καθόλου να σουτάρει από τα 37 μέτρα και να πετύχει ένα εντυπωσιακό γκολ στο 14’, βάζοντας την Ένωση μπροστά στο σκορ.

Αυτό το γκολ ήταν αρκετό για να... ξυπνήσει τον ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν άμεσα, ανέβασαν την απόδοσή τους και στο 19’ προειδοποίησαν με μια καλή ευκαιρία του Αθανασιάδη. Η ισοφάριση δεν άργησε να έρθει και με βάση την εικόνα του αγώνα ήταν αναμενόμενη. Στο 29’ ο Γκαρσία με φάουλ έφερε το ματς στα ίσα και πήρε αυτό που άξιζε.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την πολύ καλή ψυχολογία που είχαν και με το... σπρώξιμο των φιλάθλων του έκανε την ανατροπή. Στο 36’ ο Φωτάκης ανατράπηκε από τον Σάχα και ένα λεπτό αργότερα (37’) ο Βιτόλο δεν έχασε την ευκαιρία, κάνοντας το 2-1.

Με σαφείς διαθέσεις για να φτάσει γρήγορα στην ισοφάριση μπήκε στο γήπεδο η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο, το οποίο της ανήκε ολοκληρωτικά. Η Ένωση δεν είχε άλλα περιθώρια, καθώς με την ήττα... χανόταν. Οι διαθέσεις της φάνηκαν από το 47’ κιόλας, με την ευκαιρία του Μίτσελ, αλλά και στη συνέχεια από τις αλλαγές του Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Ισπανός έκανε πιο επιθετική την ομάδα του, με τον ΠΑΟΚ να κλείνεται στο μισό γήπεδο και να περιμένει τον αντίπαλο, προσπαθώντας να κρατήσει το υπέρ του σκορ. Ωστόσο, από το 72’ το έργο της ΑΕΚ για ανατροπή του αποτελέσματος έγινε ακόμη πιο δύσκολη.

Ο Μάκος, έχοντας ήδη μια κίτρινη κάρτα, έπεσε στην... παγίδα του Λίνο, με αποτέλεσμα να μπλεχτεί σε καυγά και να αποβληθεί, αφήνοντας την Ένωση να παίζει με 10 ποδοσφαιριστές για τα επόμενα περίπου 20 λεπτά.

Από τη μία το γεγονός ότι η ΑΕΚ έπαιζε με αριθμητικό μειονέκτημα και από την άλλη ότι ο ΠΑΟΚ είχε τον τρόπο να κρατήσει τους επιθετικούς της μακριά από την εστία του Χαλκιά, λειτούργησε ανασταλτικά για την Ένωση για να προσπαθήσει να πετύχει κάτι καλύτερο, αφού σε κανένα σημείο μέχρι το τέλος δεν φάνηκε απειλητική.

Ένταση με μπουνιές υπήρξε λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα. Γκαρσία και Ντιόπ πιάστηκαν στα χέρια, με αποτέλεσμα την αποβολή του Ουρουγουανού μέσου.

Δείτε πως διαμορφώθηκε η βαθμολογία των play off, πατώντας ΕΔΩ

Θυμηθείτε LIVE την αναμέτρηση λεπτό προς λεπτό, πατώντας ΕΔΩ

Θυμηθείτε το pregame του αγώνα όπως σας το πρόσφερε το Onsports πατώντας ΕΔΩ



Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved