«Εύχομαι να σωθεί ο Αστέρας»

«Εύχομαι να σωθεί ο Αστέρας»

Ο  Παύλος Δερμιτζάκης αποχαιρέτησε τον Αστέρα της Τρίπολης μέσα σε ένα αρκετά συγκινησιακό κλίμα, κάνοντας έναν μίνι αγωνιστικό απολογισμό της ομάδας.

Ο πρώην - πλέον- τεχνικός της αρκαδικής ομάδας, στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε δεν αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν στην απομάκρυνσή του από τον πάγκο του Αστέρα, ωστόσο έκανε εκτενή αναφορά στους λόγους, για τους οποίους θεωρεί ότι η ομάδα υποβιβάστηκε.

Παράλληλα, μεγάλη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Δερμιτζάκης έκανε γνωστό πως δεν θα δεχτεί ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους, ενώ κλείνοντας ευχαρίστησε μεταξύ άλλων τον πρόεδρο, αλλά και τους μεγαλομετόχους για τη συνεργασία που είχε μαζί τους.

Στην αρχική του τοποθέτηση τόνισε: «Στο πλαίσιο του τελειώματος της αγωνιστικής περιόδου κάνω αυτή τη συνέντευξη Τύπου για να κάνουμε και μια αποτίμηση της σεζόν. Σας το είχα υποσχεθεί, απλώς εκκρεμούσε η απόφαση σε ποια κατηγορία θα παίζει η ομάδα.

Ήμουν λίγο καιρό στην ομάδα και ήρθα σε μια δύσκολη στιγμή. Αισθάνομαι το χρέος να αναλάβω όποια ευθύνη μου αναλογεί για τη μη παραμονή της ομάδας. Ευθύνη έχουν όλοι. Αλλού είναι μικρότερες και αλλού περισσότερες οι ευθύνες. Πρέπει όλοι να αντιλαμβανόμαστε αυτά που έπρεπε να κάνουμε για να γινόμαστε καλύτεροι στο μέλλον. Θα δώσω έκθεση στη διοίκηση. Η μία έχει να κάνει με τη Football League και η άλλη είναι για τη Super League».

Αναφερόμενος στις αιτίες που οδήγησαν τον Αστέρα στον υποβιβασμό είπε: «Ο κακός σχεδιασμός στην επιλογή και τον καταρτισμό του ρόστερ, τόσο το Γενάρη, όσο και το καλοκαίρι. Αυτό βαραίνει τους προπονητές και όσους ήταν υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό. Είχαμε ποσότητα παικτών αλλά ποιότητα «περιορισμένης ευθύνης». Είχαμε ρόστερ 34 παικτών. Έτσι, είναι αδύνατο να λειτουργήσει μια ομάδα. Υπήρχαν καλοί παίκτες, αλλά χρειάζεται περισσότερη ποιότητα για τη Super League.

Υπήρχε ανισομερής κατανομή παικτών. Υπήρχαν πολλοί παίκτες σε κάποιες θέσεις, ενώ σε κάποιες άλλες ελάχιστοι. Είχαμε πολλούς τραυματισμούς. Για μένα ήταν πρωτόγνωρο αυτό. Αυτό έχει να κάνει και με ατυχία, αλλά και με το παρελθόν των ποδοσφαιριστών σε τραυματισμούς. Και φυσικά παίζει ρόλο και η ποιότητα των προπονήσεων. Απόρροια των παραπάνω ήταν η ομάδα να παίζει χωρίς φαντασία. Και είχαμε μεγάλο πρόβλημα στο εκτελεστικό κομμάτι. Δεν υπήρχαν παίκτες με ικανότητα στο σκοράρισμα, παρότι κάναμε ευκαιρίες.

Θα χρησιμοποιήσω κάποια στατιστικά στοιχεία, τα οποία αν ξέρεις να τα διαβάσεις, βγάζεις χρήσιμα συμπεράσματα. Είχαμε 295 τελικές προσπάθειες και πετύχαμε 21 γκολ. Ένα γκολ ανά 14 τελειώματα. Το ποσοστό είναι κάκιστο. Ο Πανσερραϊκός είχε ένα γκολ ανά 11 και η Λάρισα ένα ανά δέκα. Αν είχαμε αυτή τη στατιστική, θα είχαμε σωθεί και άνετα. Η Κέρκυρα σε 217 τελειώματα είχε 30 γκολ με ποσοστό ένα στα 7.

Η ομάδα είχε αξιοζήλευτη αμυντική λειτουργία με 29 γκολ. Από άμυνα σε επίθεση είχαμε καλή μετάβαση. Είναι δύσκολο πλέον να εκδηλώνεις επιθέσεις σε οργανωμένη άμυνα. Στο επιθετικό κομμάτι είχαμε έλλειψη ικανών επιθετικών. Τα περισσότερα γκολ τα έβαλαν αμυντικοί και μέσοι».

Μιλώντας για τον στόχο που πρέπει να θέσουν οι Αρκάδες για τη νέα χρονιά: «Δεν μπορεί να μπει στόχος αν η ομάδα δεν ξέρουμε πού θα παίζει. Θεωρώ ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχουν ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές. Πρέπει να βγαίνουμε σοφότεροι και πιο δυνατοί από τέτοιες στιγμές. Μετά από 4 χρόνια στη Super League πρέπει να δημιουργηθεί μια ομάδα δυνατή. Η ομάδα είναι οργανωμένη και νοικοκυρεμένη».

Για τον φίλαθλο κόσμο της Τρίπολης: «Υπάρχει μια βάση φιλάθλων, η οποία ζητά ελκυστικό θέμα, πραγματικούς στόχους, άνετη άνοδο στη Super League ή άνετη παραμονή. Μιλάω για τον κόσμο γιατί ακούγεται και συζητιέται ότι η Τρίπολη δεν έχει κόσμο, η Τρίπολη είναι διχασμένη, λόγω Παναρκαδικού. Εγώ δεν τα πιστεύω αυτά. Η Τρίπολη μπορεί να μην έχει οπαδούς γιατί δεν υπήρχε ομάδα σε μεγάλη κατηγορία για πολλά χρόνια, αλλά υπάρχουν φίλαθλοι που θέλουν να δουν καλό ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι η Τρίπολη έχει κόσμο αλλά πρέπει να γίνει καλή προσέγγιση».

Μιλώντας για τις μεταγραφές που χρειάζεται να γίνουν στην ομάδα είπε: «Για να έρθει το θέαμα χρειάζονται και παίκτες αστέρες που θα κάνουν κλικ στον κόσμο, αλλά και παίκτες από τις ακαδημίες για να κάνουν ζεστάνουν τον κόσμο. Ο Αστέρας έχει καλά τμήματα υποδομής. Πιστεύω ότι σε λίγα χρόνια μπορούν να υπάρχουν πολλοί παίκτες από τις ακαδημίες στις οποίες γίνεται καλή δουλειά, αρκεί να υπάρχει συντονισμένη προσπάθεια από όλους. Επίσης, πρέπει να παραμείνουν παίκτες κλειδιά. Δεν παίρνουμε οποιονδήποτε καλό παίκτη αλλά παίρνουμε παίκτες εκεί που πονάμε. Πρέπει να γίνει μείωση μέσου όρους ηλικίας και αξιοποίηση έδρας που φέτος ήταν η αχίλλειος πτέρνα», ενώ αναφερόμενος στο ρόστερ για τη νέα σεζόν υπογράμμισε: «Έχω κάνει αξιολόγηση του ρόστερ. Είτε η ομάδα είναι στην Football League είτε είναι στη Super League. Όσοι ασχολούνται με την ομάδα πρέπει να έχουν τον Αστέρα πάνω από όλους, και το εγώ κάτω από το εμείς».

Τέλος, μιλώντας για τη λύση της συνεργασίας του με τον Αστέρα, ευχαρίστησε τους ανθρώπους της αρκαδική ομάδας λέγοντας:
«Συμφωνήσαμε από κοινού με τη διοίκηση να μην είμαι τη νέα περίοδο στον Αστέρα. Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες για τη συνεργασία, τους συνεργάτες μου και το υπαλληλικό προσωπικό του Αστέρα (γιατρούς, συνεργάτες, σκάουτερ, γραμματεία). Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω τη διοίκηση. Ποτέ δεν μπήκαν στα πόδια μου. Προσπάθησαν και προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο. Πρέπει να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους που επενδύουν στην ομάδα. Ευχαριστώ τον κόσμο που και καταλαβαίνει και αξιολογεί και επιβραβεύει.

Εύχομαι η ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία. Ευχαριστώ και τους δημοσιογράφους. Από την πρώτη μέρα είχαμε καλή συνεργασία. Και εσείς μέσα από οποιαδήποτε κριτική με βοηθήσατε. Ευχαριστώ πολύ. Δεν θα δεχθώ ερωτήσεις».

Τρίπολη: Aρης Κολλιντζογιαννάκης



Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved