«Έχει ελπίδες ο Ηρακλής»

«Έχει ελπίδες ο Ηρακλής»

Την άποψή του πως ο Ηρακλής έχει ακόμη ελπίδες για να συνεχίσει να αγωνίζεται στη Super League και τη νέα σεζόν εξέφρασε ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Libero 107,4» και είπε αρχικά: «Είναι κάπως περίεργα τα πράγματα με τα σωματεία, μπορεί να είναι ανώνυμες εταιρείες αλλά αντιπροσωπεύουν πολύ κόσμο και δεν μπορεί να την πληρώνει ο κόσμος για κάτι που κάνει ένας. Ο Ηρακλής είναι το πιο ιστορικό σωματείο έχει πάρα πολλά τμήματα και πρωταγωνιστεί και στην κοινωνική ζωή της πόλης. Είναι δύσκολες εποχές αυτές που ζούμε τώρα και δεν πρέπει η πόλη να αποδυναμώνεται, τα σωματεία πρέπει να είναι δυνατά, στο μπάσκετ ο Ηρακλής έπεσε φέτος ενώ στο ποδόσφαιρο πέρυσι γλύτωσε και φέτος έχει πάλι πρόβλημα.

Τα σωματεία πιστεύω ότι πρέπει να κοιτάξουν τις υποδομές, όπως κάνουν και μεγάλοι σύλλογοι του εξωτερικού, να στραφούν στην παραγωγή ταλέντων. Με το μπάτζετ δεν μπορούμε να χτυπήσουμε τους κάτω, πρέπει λοιπόν να το κάνουμε με την δουλειά. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα το καταλάβει, άλλωστε με τον τρόπο αυτό πετυχαίνουμε και καλύτερη χημεία μεταξύ των θεατών στην κερκίδα και των αθλητών στο γήπεδο, θα υπάρχει πολύ μεγαλύτερο συναισθηματικό δέσιμο στις ομάδες».

Στη συνέχεια μίλησε για τις κινήσεις των βουλευτών της Θεσσαλονίκης να βοηθήσουν τον Ηρακλή: «Ο Ηρακλής άργησε να μας ενημερώσει, έπρεπε να το έχει κάνει νωρίτερα, το έκανε μετά την απόφαση της δευτεροβάθμιας, αν το έκανε νωρίτερα ίσως είχαμε προλάβει κάποιες καταστάσεις, με νόμιμα μέσα εννοώ. Ο κ. Γυφτάκης πάντως στο σκεπτικό, σε 9 σελίδες κάνει λόγο για το δίκιο του Ηρακλή ενώ οι άλλοι 2 σε 4 σελίδες κάνουν το αντίθετο, δεν μπορούμε λοιπόν να μην λάβουμε υπ’ όψη μας την άποψη του δικαστικού.

Πιστεύω ότι ο κόσμος θα είχε δεχθεί οποιαδήποτε απόφαση αν υπήρχε διαφάνεια και στην Βουλή για πρώτη φορά, 5 κόμματα συμφώνησαν να ανοίξουν οι φάκελοι των ομάδων. Ο κ. Πιλάβιος όμως έφερε και εκείνο το χαρτί για την ενημερότητα αλλά νομίζω ότι το αδίκημα αυτό δεν ισχύει. Την Πέμπτη τώρα θα εξεταστεί η καταγγελία του Αστέρα Τρίπολης και ο Ηρακλής πρέπει πρώτα να ξεμπερδέψει με αυτό και μετά να συνεχίσει με τις ενέργειες για την άδεια».

Αναφορικά με τις πιθανότητες που έχει ο Ηρακλής να δικαιωθεί, τόνισε: «Υπάρχει ελπίδα για τον Ηρακλή, δεν θέλω να πω πολλές λεπτομέρειες τώρα, με βάση το σκεπτικό της δευτεροβάθμιας ο Ηρακλής έχει ελπίδες να δικαιωθεί. Πρέπει πρώτα όμως να ξεπεράσει το θέμα της καταγγελίας του Αστέρα Τρίπολης αλλά ακόμη κι εκεί υπάρχουν 3 πιθανές ποινές για τον Ηρακλή, πρόστιμο, αφαίρεση βαθμών και υποβιβασμός, δεν ξέρουμε αν τιμωρηθεί ποια θα είναι η ποινή».

Σχετικά με την κατάθεση του Σοφοκλή Πιλάβιου στη Βουλή, ο Ιωαννίδης είπε: «Με τον κ. Πιλάβιο υπήρξε μια σχετική ένταση καθώς τον ρώτησα και είπε ότι δεν έχει διαβάσει την απόφαση για την μη αδειοδότηση του Ηρακλή, αν το είχε κάνει θα έβλεπε τις 9 σελίδες του κ. Γυφτάκη. Μας είπε επίσης και για ρήτρα εμπιστευτικότητας αλλά γιατί ακούει την Uefa στο θέμα αυτό και δεν την ακούει σε άλλα θέματα; όπως για παράδειγμα οι ποινές σε περίπτωση επεισοδίων, γιατί τιμωρούνται οι ομάδες με άλλες ποινές εδώ;»

Ενώ για τις κινήσεις που κάνει ο Ηρακλής αυτή τη στιγμή, υποστήριξε: «Τώρα όλα τα διαμάντια του Ηρακλή έχουν μπει μπροστά και έκαναν πολύ καλά. Κανείς δεν έχει να πει ή να προσάψει τίποτε σε προσωπικότητες όπως ο Χατζηπαναγής, ο Κωφίδης και ο Παπαϊωάννου. Σήμερα συναντήθηκαν και με τον κ. Πιλάβιο και όλα πήγαν καλά, δεν θέλω να πω πολλά αλλά έγινε σε θετικό κλίμα η συνάντηση».



Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved