Κυπελλούχος για 4η φορά

Κυπελλούχος για 4η φορά

Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τελευταία κατάκτηση Κυπέλλου Ελλάδας από τον ΠΑΟΚ.

Το Σάββατο 17 Μαΐου 2003, ο Δικέφαλος του Βορρά νίκησε με 1-0 τον Άρη στην Τούμπα και σήκωσε το 4ο κύπελλο και 6ο συνολικά τίτλο της ιστορίας του.

Ο δρόμος προς τον τίτλο

Η πορεία προς το τρόπαιο είχε ξεκινήσει με αγώνα κόντρα στο Λεωνίδιο. Με τον Καφέ κέρδισε ο ΠΑΟΚ 1-0 εκτός έδρας, ενώ στην Τούμπα έμεινε στο 0-0.

Ακολούθησε το 2-0 επί του Ολυμπιακού Βόλου στην Θεσσαλονίκη με τους Σαλπιγγίδη και Φρούσο να σκοράρουν, ενώ στον επαναληπτικό το παιχνίδι δεν είχε σκορ. 0-0 έληξε και ο αγώνας ΠΑΟΚ - ΟΦΗ της επόμενης φάσης, με τον επαναληπτικό να γίνεται στο Ηράκλειο.

Μετά από καιρό ο ΠΑΟΚ στις αρχές του 2003 πήρε αποτέλεσμα και πρόκριση (1-1) το τελικό σκορ, με τον Σαλπιγγίδη να δίνει και εκεί την λύση.

Εκείνη την σεζόν ο ΠΑΟΚ απέκλεισε και τον Ολυμπιακό με 3-1 στην Τούμπα, Γεωργιάδης, Μάρκος, Οκκάς τα τέρματα.

Ήταν ο αγώνας που το πιο δίκαιο σκορ θα ήταν το 5-0 και αυτό γιατί αρκετοί θα θυμούνται το αστείο πέναλτι που έδωσε ο Τσαγκαράκης σε βουτιά του Καστίγιο δύο μέτρα μακριά από τον Τοχούρογλου.

Έστω και έτσι ο ΠΑΟΚ δεν είχε πρόβλημα να περάσει και από την Ριζούπολη με 1-2, χάρη σε γκολ που σημείωσαν στο 30΄ και στο 32΄ οι Γεωργιάδης και Οκκάς.

Στα ημιτελικά ο ΠΑΟΚ κέρδισε μέσα στην Αθήνα και την ΑΕΚ με γκολ του Γιασεμάκη (0-1) ενώ στην Τούμπα το παιχνίδι έληξε 1-1 με τέρμα του Οκκά στο φινάλε της αναμέτρησης και λίγο πριν την παράταση.

Η μέρα του τελικού

Με την τρομερή συμπαράσταση 15.000 φιλάθλων, ο ΠΑΟΚ έφτασε σε μια δίκαιη νίκη, όντας καλύτερος του αντιπάλου του, με ένα υπέροχο γκολ του Γιώργου Γεωργιάδη.

Για το Δικέφαλο του Βορρά αυτός ήταν ο 16ος τελικός Κυπέλλου, αριθμός ρεκόρ για ομάδα εκτός Αθηνών!
«Εκτέλεση» από Γεωργιάδη

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι πιέζοντας τον Άρη στο πρώτο ημίωρο του αγώνα. Μετά τις ευκαιρίες των Κουκιέλκα, Μάρκου και Γιασεμάκη, ήρθε στο 24' ο Γιώργος Γεωργιάδης να πετύχει ένα εξαιρετικό σε έμπνευση και εκτέλεση τέρμα.

Ο Μάρκος έκλεψε την μπάλα από τον Κνόπερ, με βαθιά σέντρα βρήκε τον Γ.Χ., ο οποίος απέφυγε έξοχα δύο αμυντικούς του Άρη, προσποιήθηκε στον Λαμπάκη και με υπέροχο πλασέ, έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα του αντιπάλου, γράφοντας μέσα σε αποθέωση το 1-0.

Και στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ ήταν ο κυρίαρχος του αγώνα, προσπαθώντας να μην επιτρέψει στον αντίπαλο να κάνει το παιχνίδι του, ενώ παράλληλα κυνήγησε κι ένα δεύτερο γκολ.

Στο 62' ο Οκκάς πέρασε εκπληκτική ασίστ στον Γεωργιάδη, ο οποίος βγήκε μόνος απέναντι στο Λαμπάκη σ' ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ, αλλά το πλασέ που επιχείρησε εξουδετερώθηκε σωτήρια από τον τερματοφύλακα του Άρη, ο οποίος διατήρησε στο παιχνίδι την ομάδα του.

Η αναμέτρηση κύλησε χωρίς πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με τον Άρη να ανεβαίνει στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Στο 88' οι «κίτρινοι» άγγιξαν την ισοφάριση, αλλά το πλασέ του Μόρις σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Τοχούρογλου, με το 1-0 να παραμένει ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Δούρου και τους χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδες να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την κατάκτηση του τροπαίου.

Διαιτητής: Γιώργος Δούρος (Κορίνθου).

Σκόρερ: 24' Γεωργιάδης

Κίτρινες: Γιασεμάκης, Κουτσόπουλος, Παπαδόπουλος, Κολτσίδας.

ΠΑΟΚ (Α. Αναστασιάδης): Τοχούρογλου, Εγκωμίτης, Κουτσόπουλος, Αμπονσά (89' Νάστος), Μάρκος, Κουκιέλκα, Κούτσης (70' Χασιώτης) Καφές, Γεωργιάδης, Οκκάς, Γιασεμάκης (74' Σπάσιτς)

Άρης (Γ. Φοιρός): Λαμπάκης, Κατσιαρός, Μορίς, Κολτσίδας, Παπαδόπουλος, Διγκόζης (46' Μπράγκα), Πανόπουλος (70' Μπασίρ), Σελάντερ, Ντεμπά Νιρέν,(46' Καπάνταης), Επαλέ, Κνόπερ.

Κυπελλούχος για 4η φορά



Τελειώνει ο Μόγιες απ’ την Γουέστ Χαμ
Τελειώνει ο Μόγιες απ’ την Γουέστ Χαμ
Η έκπληξη της Βίκυς Κάνουρα στον Γιώργο Τζαβέλλα
Η έκπληξη της Βίκυς Κάνουρα στον Γιώργο Τζαβέλλα
Premier League: Διαιτητής με κάμερα στο Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Premier League: Διαιτητής με κάμερα στο Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Ως πότε μπορούν να κάνουν διακοπές όσοι πήραν επιταγές κοινωνικού τουρισμού για το 2023
Ως πότε μπορούν να κάνουν διακοπές όσοι πήραν επιταγές κοινωνικού τουρισμού για το 2023
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved