«Θα το θυμάμαι για πάντα»

«Θα το θυμάμαι για πάντα»

Ο Φρανσουά Μοντέστο ανέλυσε την πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό δηλώνοντας ικανοποιημένος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Άλλωστε, ο Γάλλος αμυντικός δεν είχε σημειώσει παρόμοια επιτυχία στο παρελθόν. Σε συνέντευξη του στο «NovaΣΠΟΡ FM», ο Μοντέστο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο δικό του MVP της χρονιάς, στον κόσμο του Ολυμπιακού και στους μελλοντικούς του στόχους:


Για την πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό:

«Είμαι πολύ ευτυχισμένος για την επιτυχία της ομάδας. Περισσότερο και από την δική μου. Το πιο σημαντικό είναι που πήραμε το πρωτάθλημα. Δεν είχα μέχρι στιγμής τη χαρά να πανηγυρίσω ένα πρωτάθλημα. Θα το θυμάμαι για όλη μου την ζωή αυτό το τρόπαιο».

Για το ματς που του έχει μείνει στο μυαλό από την σεζόν που πέρασε:

«Το ματς που μου έχει μείνει χαραγμένο στο μυαλό είναι το 6-0 επί της ΑΕΚ. Στον αγώνα αυτόν ανταποκριθήκαμε τέλεια στις οδηγίες του προπονητή μας και το παιχνίδι μας θα το χαρακτήριζα άψογο. Το σκορ είναι ενδεικτικό της διαφοράς μας με τον αντίπαλο. Είχε μεγάλη σημασία και για την εξέλιξη του πρωταθλήματος το οποίο κατακτήσαμε».

Για την θέση που του ζητήθηκε να αγωνιστεί:

«Στην αρχή της σεζόν, αγωνίστηκα στην άμυνα αλλά μετά από κάποια περίοδο με κάποιους τραυματισμούς και απουσίες, έπρεπε να παίξω πιο μπροστά. Πιστεύω πως ανταποκρίθηκα σε ό, τι μου ζητήθηκε. Έχω αγωνιστεί και στο παρελθόν ως αμυντικό χαφ, αλλά είχα ελάχιστες συμμετοχές. Για πρώτη φορά στην καριέρα μου, στον Ολυμπιακό χρειάστηκε επί της ουσίας να παίξω ολόκληρη την σεζόν σε αυτήν την θέση. Ήταν σημαντική και η βοήθεια των συμπαικτών μου. Επίσης, με βοήθησε πολύ το γεγονός ότι έπαιξα συνεχόμενα ματς και βρήκα ρυθμό για να βοηθήσω απ’ αυτή την θέση τον Ολυμπιακό».

Για το ποιός είναι ο πολυτιμότερος παίκτης των «ερυθρολεύκων» την εφετινή περίοδο:

«ΜVP του Ολυμπιακού για την περίοδο που πέρασε, για μένα ήταν ο Αριέλ Ιμπαγάσα. Στον χώρο του κέντρου έκανε ό, τι ήθελε. Πολύ έμπειρος παίκτης, που βοηθά πάντα τους συμπαίκτες του, γεγονός που τους κάνει καλύτερους. Δεύτερος πολυτιμότερος πιστεύω πως ήταν ο Κέβιν Μιραλάς. Πέτυχε καθοριστικά γκολ κατά την διάρκεια της χρονιάς και βοήθησε αποφασιστικά τον Ολυμπιακό να τερματίσει πρώτος».

Για την παραμονή του Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό:

«Είναι πολύ σημαντικό που ανανέωσε με τον Ολυμπιακό ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Θα ήταν οπισθοδρόμηση για εμάς αν δεν ανανέωνε ο κόουτς τη συνεργασία του. Ξέρει πολύ καλά την ομάδα, έχει περάσει την αγωνιστική του φιλοσοφία και θα παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι την επόμενη σεζόν και με μεγαλύτερη διάρκεια».

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού:

«Είχα ακούσει, πριν έρθω στην Ελλάδα, για τους οπαδούς του Ολυμπιακού και για το πόσο βοηθούν την ομάδα. Από την πρώτη στιγμή που έφτασα εδώ, ένιωσα έκπληξη αφού ακόμα και με μικρότερες ομάδες, αλλά και στην επαρχία, υπήρχε μεγάλη στήριξη από τον κόσμο και μου έκανε μεγάλη και θετική εντύπωση».

Για τους συμπαίκτες που κάνει περισσότερη παρέα:

«Λόγω γλώσσας κάνω περισσότερη παρέα με τον Τζεμπούρ, τον Μιραλάς αλλά και με τον Ριέρα. Αλλά, κατά την διάρκεια της σεζόν, βγαίναμε όλοι οι παίκτες μαζί και πιστεύω πως αυτό αποτέλεσε κλειδί για το καλό κλίμα που υπήρχε στην ομάδα».

Για το πώς του φαίνεται η ελληνική γλώσσα:

«Η ελληνική γλώσσα με έχει δυσκολέψει απίστευτα. Γνωρίζω τα βασικά και καταλαβαίνω κάποιες σκόρπιες λέξεις αλλά όχι στο επίπεδο για να μιλήσω κανονικά ελληνικά».

Για την επόμενη σεζόν και για το Τσάμπιονς Λιγκ:

«Έχω συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν. Τώρα ξεκουράζομαι και γεμίζω τις μπαταρίες μου για να είμαι έτοιμος όταν θα παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θέλω να ζήσω αυτή την εμπειρία με την ομάδα μου. Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός έχει το υλικό για να προχωρήσει στην διοργάνωση, ανεξαρτήτως του τι μεταγραφές θα γίνουν το καλοκαίρι, και να μην αρκεστεί σε κάποιες καλές εμφανίσεις».



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved